Αγωνία τέλος (;) για τους υποψήφιους βουλευτές

Ηράκλειο
Αγωνία τέλος (;) για τους υποψήφιους βουλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε χθες οι ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια που είναι σε εκκρεμότητα στην Κρήτη

Μέχρι τέλους θα πάει η αγωνία γύρω από τις εκκρεμότητες των ψηφοδελτίων στην Κρήτη! Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαμε κάτι νεότερο από πλευράς ανακοινώσεων και, όπως φαίνεται, σήμερα θα ανακοινωθούν “πακέτο” τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων και η 11η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, που παραμένει... ορφανή από την Παρασκευή, όταν και ανακοινώθηκαν από την Κουμουνδούρου 10 αντί για 11 υποψήφιοι...

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε πλέον για πρωτοφανείς καθυστερήσεις και αβελτηρία εκ μέρους των κομμάτων, κάτι που πρακτικά δημιουργεί ένα παράδοξο σκηνικό με υποψηφίους διαφορετικών ταχυτήτων σε μια ούτως ή άλλως περίεργη και “πιεσμένη” προεκλογική περίοδο.

Σε μια τέτοια προεκλογική περίοδο-εξπρές, απομένοντας τρεις εβδομάδες μέχρι την εθνική κάλπη της 7ης Ιουλίου, θα περίμενε κανείς, με βάση τη λογική, να είχαν ανακοινωθεί εδώ και μέρες όλα τα ψηφοδέλτια και να είχαν πάρει το έναυσμα οι υποψήφιοι βουλευτές εδώ στην Κρήτη να ξεκινήσουν σε φουλ ρυθμούς τον προεκλογικό αγώνα. Αντ' αυτού έχουμε δει ανακοινώσεις σε δόσεις και ένα ιδιότυπο παιχνίδι καθυστερήσεων από πλευράς κομμάτων, που αναβάλλουν τη δημοσιοποίηση των υποψηφιοτήτων τους από μέρα σε μέρα.

Με τον τρόπο αυτό, όμως, ουσιαστικά ο προεκλογικός αγώνας δε μοιάζει να ξεκινά με τα ίδια δεδομένα για όλους. Οι νυν βουλευτές των κομμάτων στην Κρήτη, που είναι δικαιωματικά εξ οφίτσιο εκ νέου υποψήφιοι, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τον προεκλογικό αγώνα.

Ουκ ολίγες, άλλωστε, οι σχετικές ανακοινώσεις βουλευτών σε όλους τους νομούς που αφορούν σε περιοδείες, επισκέψεις και συναντήσεις...

Εσχάτως έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα και κάποιοι υποψήφιοι που έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό (όπως συμβαίνει με πολλούς υποψηφίους του ΚΙΝ.ΑΛ., μιας και πανελλαδικά όπως και εδώ στην Κρήτη το κόμμα είχε ανακοινώσει πριν μήνες μια μεγάλη λίστα υποψηφιοτήτων).

Οι εξ οφίτσιο υποψήφιοι ή οι απόλυτα σίγουροι υποψήφιοι έχουν ήδη οργανώσει ή και ανοίξει τα εκλογικά τους γραφεία. Κάνουν συναντήσεις και περιοδείες, επιχειρώντας να διαμορφώσουν δυναμική, να “αλιεύσουν” ψήφους και ει δυνατόν να “κλειδώσουν” κάποιες περιοχές ως δικές τους.

Στον αντίποδα, υπάρχουν νέοι υποψήφιοι που έχουν ακουστεί έντονα για τα ψηφοδέλτια, είναι πιθανόν να είναι όντως υποψήφιοι, αλλά όσο δεν έρχονται οι επίσημες ανακοινώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως σίγουροι υποψήφιοι βουλευτές... και άρα δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν επισήμως ακόμα την προεκλογική τους εκστρατεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο γρίφος της 11ης υποψηφιότητας

Στο “μέτωπο” του ΣΥΡΙΖΑ, ο γρίφος της 11ης υποψηφιότητας ώστε να κλείσει το ψηφοδέλτιο στο Ηράκλειο παρέμεινε άλυτος. Θυμίζουμε ότι, το βράδυ της Παρασκευής, κεντρικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν 10 αντί για 11 ονόματα υποψήφιων βουλευτών για το Ηράκλειο, γεγονός που αφενός σηματοδότησε μια διάσταση- “θρίλερ” και αφετέρου άναψε “φωτιές” για τον λόγο ότι δεν περιλαμβανόταν ένα όνομα που εν πολλοίς θεωρείτο δεδομένο... και δεν ήταν άλλο από αυτό του Χάρη Μαμουλάκη!

Ειδικότερα, με βάση τις επικαιροποιημένες λίστες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, στον νομό Ηρακλείου υποψήφιοι βουλευτές είναι οι: Αλιφιεράκης Μανόλης, Αυγουστάκη Ελένη, Βαρδάκης Σωκράτης, Δανέλλης Σπύρος, Δουλγεράκη Κατερίνα, Ηγουμενίδης Νίκος, Λενακάκη Στέλλα, Μακρή Κορνηλία, Μιχελογιαννάκης Γιάννης και Σμπώκος Βασίλης.

Μετά τη ραστώνη του σαββατοκύριακου, αναμέναμε χθες να ανακοινωθεί η εκκρεμούσα υποψηφιότητα. Υπήρχαν πληροφορίες ότι οι ανακοινώσεις θα “έσκαγαν” το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ... Αυτό δεν έγινε. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα σπουδαία αναμένονται σήμερα μέχρι τις 12 με 1 το μεσημέρι το αργότερο.

Τα σενάρια όπως έχουμε γράψει είναι πολλά: Μπορεί στην “ορφανή” θέση να δούμε τελικά το όνομα του Χάρη Μαμουλάκη, που είναι προφανές ότι βρέθηκε στη μέγγενη εσωτερικής πολεμικής από άλλους υποψηφίους ή συγκεκριμένους τοπικούς κομματικούς κύκλους. Μπορεί να δούμε ξανά εδώ το όνομα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, όπως είχε συμβεί και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Ή μπορεί να δούμε το όνομα άλλου υποψηφίου...

Ν.Δ: Σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, οι ανακοινώσεις

Από πλευράς Ν.Δ., μετά από διαρκείς αναβολές περιμέναμε να δούμε χθες την τελική σύνθεση και των τεσσάρων ψηφοδελτίων της Κρήτης!

Ο “θησαυρός” της αναμονής αποδείχτηκε και πάλι “άνθρακας” για τα τοπικά “γαλάζια” ψηφοδέλτια, που λογικά θα ανακοινωθούν όλα μαζί σήμερα, διότι δεν υπάρχει πια και άλλος χρόνος! Θυμίζουμε ότι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή, η ανακήρυξη των υποψήφιων βουλευτών από το Πρωτοδικείο.

ΚΙΝ.ΑΛ.: “Πυρετώδεις” διεργασίες

Σήμερα, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ., αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του κόμματος στοn νομό Ηρακλείου. Με βάση μάλιστα πληροφορίες που δημοσίευσε το “Καρφί”, δίνουν και παίρνουν οι φήμες για πυρετώδεις διεργασίες στο ΚΙΝ.ΑΛ. για συμμετοχή του ονόματος του Γιώργου Ξυλούρη-Καντρή στο ψηφοδέλτιό του στον νομό Ηρακλείου. Αν το ΚΙΝ.ΑΛ. συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του τον γνωστό καλλιτέχνη, τότε σίγουρα αλλάζουν και τα δεδομένα στον νομό, καθώς πρόκειται για μια έντονη και ισχυρή προσωπικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News