Εθνικές εκλογές: Την Τρίτη το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ για το Ηράκλειο

Ηράκλειο
Εθνικές εκλογές: Την Τρίτη το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ για το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΚΙΝ.ΑΛ... αργεί για να ανακοινώσει τους εκλεκτούς στο Ηράκλειο

Παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανόλη Χριστοδουλάκη, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Ηράκλειο μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ., όπου και δόθηκε το στίγμα του αγώνα μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Την ερχόμενη Τρίτη θα αποφασίσει το ΚΙΝ.ΑΛ. σε κεντρικό επίπεδο σχετικά με τις υποψηφιότητες που θα κάνει αποδεκτές για τον νομό Ηρακλείου, επιλέγοντας ανάμεσα σε 15 ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση εκφράστηκε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα που θα έχει το ΚΙΝ.ΑΛ. στις επικείμενες εκλογές. Πριν αρχίσει η εκδήλωση, ο γραμματέας της Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χριστοδουλάκης, μίλησε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” και τον Λευτέρη Κουμαντάκη, απαντώντας μεταξύ άλλων και στο ερώτημα για το αν τελικά η Φώφη Γεννηματά θα αποδεχτεί την έκκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής, ώστε να ηγείται του ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΛ. στον νομό Ηρακλείου.

«Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Ηρακλείου» ήταν η απάντηση που έδωσε στον Λευτέρη Κουμαντάκη ο Μανόλης Χριστοδουλάκης. Αλλά σημείωσε, από την άλλη, ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα σχετική απόφαση για το πού θα κατέβει τελικά ως υποψήφια η Φώφη Γεννηματά.

«Εμένα πάντως δε μου προκύπτει κάτι τέτοιο. Προφανώς και έχει ζητηθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Ηρακλείου. Έχει ζητηθεί και από άλλους νομούς. Θα γίνει μια τελική επιλογή τις επόμενες ημέρες, όταν θα καταθέσουμε και την τελική εικόνα των δικών μας ψηφοδελτίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μανόλης Χριστοδουλάκης.

Εξάλλου, δίνοντας το στίγμα του αγώνα για το Κίνημα Αλλαγής, ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. τόνισε ότι «στον νομό Ηρακλείου έχουμε την πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής εκλογικού αγώνα. Και η δική μου παρουσία εδώ θέλει να σηματοδοτήσει ακριβώς ότι, μετά και τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών με την πολύ μεγάλη επιτυχία του Σταύρου Αρναουτάκη και της εκλεκτής περιφερειακής ομάδας που βγήκε από την πρώτη Κυριακή στην Περιφέρεια της Κρήτης, μιλάμε για ένα νησί το οποίο εξακολουθεί να έχει πολύ ισχυρές δημοκρατικές ρίζες. Πολύ ισχυρές αναφορές στη δημοκρατική παράταξη και ακριβώς είναι αυτό το πολιτικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε από ’δω. Ουσιαστικά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτύπωσε δύο ξεκάθαρα μηνύματα: Ότι από τη μία πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως η πολιτική πρακτική που εφάρμοσε ηττήθηκε. Και άρα προκύπτει η ανάγκη και κυρίως ο επιτακτικός στόχος ο δικός μας, να ανασυγκροτήσουμε ξανά τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο. Κι αυτό φυσικά δε θα μπορούσε να γίνει και να ξεκινήσει από οπουδήποτε αλλού παρά από την Περιφέρεια Κρήτης. Αλλά από την άλλη μεριά, το δεύτερο δεδομένο των εκλογών που πέρασαν είναι ότι αυτή η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως αποτέλεσμα μια χορηγία στη Δεξιά και τη Ν.Δ. Για μας λοιπόν ο δεύτερος στόχος είναι να ισχυροποιήσουμε τις δυνάμεις μας στις επόμενες εθνικές εκλογές και να μπορέσουμε να αποτελέσουμε ένα ισχυρό αντίβαρο σε μια βαθιά συντηρητική ατζέντα, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι η απάντηση στην κατάρρευση της χώρας τα τελευταία χρόνια»...

Στο ερώτημα για τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και για τις όποιες δυνατότητες ανάκτησης του χαμένου εδάφους, ο γραμματέας της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χριστοδουλάκης, απάντησε: «Για να είμαστε ρεαλιστές, κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι από τη μια μέρα ως στην άλλη θα ανατραπούν πλήρως οι πολιτικοί συσχετισμοί και θα μπορούμε να βγούμε είτε δεύτεροι είτε πρώτοι, ακριβώς γιατί έχουμε 20 μέρες μπροστά μας. Όμως για μας τα πράγματα είναι απλά. Ο χώρος μας ήταν ο μόνος που σήκωσε ένα πολιτικό βάρος και ανέλαβε ένα κόστος δυσανάλογο με αυτό που μας αναλογούσε, για να μην πέσει η χώρα στα βράχια, όταν οι άλλοι έχτιζαν πολιτικές καριέρες.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά μέσα στην κρίση, που είναι ξεκάθαρο για τη στάση που κράτησε ο καθένας απέναντι στον ελληνικό λαό προς το συμφέρον της χώρας ή όχι, είναι σαφές για εμάς ότι με ειλικρίνεια, με πρόταση και με σχέδιο κάνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News