Χρήστος Στρατάκης: Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να δοθεί στην κοινωνία

Εθνικές Εκλογές
Χρήστος Στρατάκης: Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να δοθεί στην κοινωνία
"Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες"

“Ο προεκλογικός αγώνας του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να δοθεί στην κοινωνία, με έμφαση στην εξωστρέφεια και την παρουσίαση του προοδευτικού μας προγράμματος στους πολίτες”, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Στρατάκης,

Μάλιστα υπήρξε κατά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στο Ηράκλειο, παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Μανόλη Χριστοδουλάκη.

Όπως επεσήμανε ο κ.Στρατάκης στην τοποθέτησή του:

“Το προοδευτικό πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής που είναι κατά τεκμήριο το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα απ’ όλα τα κόμματα και το οποίο καλύπτει όλους τους τομείς, αποτελεί σε μεγάλο βαθμό προϊόν διαβούλευσης άρα απηχεί και τις απόψεις των πολιτών.

Έχουμε 3 εβδομάδες για να φτάσουμε παντού, σε κάθε γωνιά του νομού Ηρακλειου, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά. Έχουμε 3 εβδομάδες για να πουμε στον ελληνικο λαο ότι καταρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 3 κομματα σε ένα, τη μία είναι αντιμνημονιακοί, την άλλη αγαπούν τους Ευρωπαίους και στο τέλος του φταίνε οι πολιτικοί τους αντίπαλοι για αυτά που τους καταλογίζουν οι Ευρωπαίοι. Από την άλλη και η Νεα Δημοκρατία εχει πάθει αφωνία για την περίοδο του 2004-2009 τότε που εκτοξεύτηκε το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, και που σιγουρα δεν ξεχνά κανείς τι έλεγε τις πρώτες μέρες του μνημονίων, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαζε πλάτη για να ορθοποδήσει η χώρα υπό την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας και όλο το πολιτικό φάσμα από τα δεξιά μέχρι αριστερα “έριχνε πετρες στις πλατείες”, με μοναδικό σκοπό την κατάληψη της εξουσίας και μόνο.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Άλλα έλεγαν στην αντιπολίτευση και άλλα έκαναν όταν ήρθαν στην κυβέρνηση. Αυτό δείχνει ποιος είναι ο μεγάλος αντίπαλος μας, είναι η αναξιοπιστία της πολιτικής.

Σε μία σειρά ζητήματα που αφορούν από την οικονομία ως το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία ταυτίζονται απόλυτα. Εμείς είμαστε απέναντι και στον ιδεολογικό εκφραστή της συντήρησης που είναι η Νέα Δημοκρατία και στον πρακτικό εκφραστή αυτών των πολιτικών που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες και δεσμευόμαστε ότι θα γυρίσουμε όλη τη χώρα για να ανακτήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μαζί τους. Ώστε να επαναπατρισμούν όσοι μετακινήθηκαν είτε προς ΝΔ είτε προς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ενεργοποιηθούν και όσοι απείχαν από τις πρόσφατες εκλογές.

Αν οι πολίτες μας δώσουν την εντολή να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος αυτό και θα κάνουμε. Αν οι πολίτες μας τοποθετήσουν στην αντιπολίτευση αυτό και θα πράξουμε. Γιατί οι εκλογές γίνονται για να μιλήσουν οι πολίτες και η κοινωνία. Και όπως έχουμε ήδη αποφασίσει στο Συνέδριο μας και η Πρόεδρος το λέει σε κάθε ευκαιρία, δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι κανενός, ουτε της Νεας Δημοκρατιας ουτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Πυξίδα μας είναι η αυτονομη πορεια, η αυτοδυναμη στρατηγική, ο αυτονομος λόγος και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που θα έχουμε ως Δημοκρατική Παράταξη.”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News