Στο ΠΑΓΝΗ ο Μανώλης Συντυχάκης

Εθνικές Εκλογές
Στο ΠΑΓΝΗ ο Μανώλης Συντυχάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ

Περιοδεία στο ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησε χτες, Τετάρτη, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους διαπιστώνοντας την γνωστή εικόνα που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας: τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα και γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό βοηθητικό προσωπικό να βρίσκονται στο πόδι μέχρι εξάντλησης. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και η Αναστασάκη Μαρία, ψυχίατρος και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην συνομιλία τους με τους εργαζόμενους τόνισαν ότι η υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και συνολικά της δημόσιας Υγείας, θα είναι εδώ, ακόμα πιο οξυμμένη και την επόμενη μέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση και να προκύψει.

 Επιπλέον, σημείωσαν πως η σημερινή κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις τραγικές συνέπειες της εμπορευματοποίησης και του χτυπήματος της δημόσιας Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ γκρεμίζεται παταγωδώς το προπαγανδιστικό παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας». Αυτήν την στιγμή, σε όλη την χώρα, δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, λειτουργούν υποστελεχωμένα, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να κυριαρχούν, ενώ είναι  σχεδόν πλήρως εξαρτώμενα από τον ιδιωτικό τομέα για προμήθειες, εργαστήρια, αναλώσιμα. Αυτά είναι μερικά από τα οποία συνθέτουν το «δημόσιο τομέα» που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «κράτησε όρθιο».

Την ίδια ώρα, πίσω από τον ντόρο της κυβέρνησης για την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας, παραμένει η κατεύθυνση της ΕΕ για «στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας, με ελάχιστα διαμορφωμένα πακέτα κάλυψης. Και μάλιστα αυτό το ελάχιστο χωρίς την επιβάρυνση του κράτους, αφού οι όποιες παροχές δίνονται για «δωρεάν» ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι με «ξένα κόλλυβα», δηλαδή από τις εισφορές των υπόλοιπων εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης τόνισαν πως όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να καλλιεργήσει αυταπάτες για «προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης» βάζοντας κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο χώρο της υγείας, αφού μεταξύ τους υπάρχει στρατηγική σύμπλευση πλήρως εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ δηλαδή στη λογική του κόστους-οφέλους και της ανταποδοτικότητας στις όποιες παροχές υγείας.

Το κλιμάκιο ανέφερε πως στον αντίποδα αυτής της πολιτικής βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ, που θεωρεί την υγεία κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει να παρέχεται δωρεάν καθολικά ισότιμα ανάλογα με τις σύγχρονες ανάγκες και παλεύει για προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων για την οποία κουβέντα δεν λένε όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ καθώς αποτελεί τη δύναμή τους, το αποκούμπι την επόμενη μέρα, ως όρο για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική για την κοινωνική ευημερία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News