Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Ασφάλεια

Εθνικές Εκλογές
Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Ασφάλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφτηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

«Η ενίσχυση της Αστυνομίας αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την επιστροφή της Πατρίδας μας σε μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σπυριδάκη Νικόλαο με τον οποίο συζήτησε την σημασία της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας της Αστυνομίας, και δήλωσε «το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα πολιτική. Είναι σωστή επιλογή, είναι η επιβεβλημένη πολιτική για να αισθάνονται οι πολίτες πραγματικά ελεύθεροι. Η ΝΔ δεσμεύεται πως η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια κανονική χώρα, όπου όλοι θα σέβονται τους νόμους, και όπου τα δικαιώματα των πολλών να μην απειλούνται από την αντικοινωνική δραστηριότητα των λίγων».

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας είχε ακόμα συνάντηση με τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, κ. Πικράκη Γεώργιο, και τα μέλη της διοίκησης καθώς και τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας, κ. Καρακούδη Στέλιο, στους επανέλαβε τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα σώματα ασφαλείας: «η Νέα Δημοκρατία θα προβεί σε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου, από τη στιγμή που θα αναλάβει την εξουσία, ενώ θα προχωρήσει σε προσλήψεις 1.500 αστυνομικών για τη στελέχωση των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, την οποία και θα ανασυστήσουμε».

Αναλυτικά οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας:

  • Καταργούμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου που έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου.

  • Αναθεωρούμε την ποινική δικονομία που δυστυχώς είναι ένα δίχτυ με μεγάλες τρύπες για να ξεγλιστράνε πολλοί από τη δικαιοσύνη και τις φυλακές.

  • Καθιερώνουμε την ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

  • Ενισχύουμε το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, για να εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.

  • Καταπολεμούμε όλες τις εστίες ανομίας και παραβατικότητας.

  • Προωθούμε την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για κάθε περιστατικό φθοράς της δημόσιας περιουσίας. Με άμεση επιβολή ποινών και προστίμων στους παραβάτες.

  • Με βάση τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή, ανακατανέμουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στις περιοχές όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Παράλληλα αποδεσμεύουμε τα Σώματα Ασφαλείας από γραφειοκρατικές και μικρότερης σημασίας αρμοδιότητες.

  • Αναβαθμίζουμε τη βασική εκπαίδευση των Σωμάτων Ασφαλείας και θεσμοθετούμε τη συνεχή μετεκπαίδευσή τους. Προωθούμε, επίσης, την ανανέωση των υποδομών των σωμάτων ασφαλείας και ενισχύουμε τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και λογοδοσίας του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News