Εθνικές Εκλογές 2019 - Κρήτη

Εκλογές 2019: «Αναβρασμός» για τα ψηφοδέλτια και στα Χανιά

Χωρίς αλλαγές η λίστα του ΣΥΡΙΖΑ - Εν αναμονή για την 5η και 6η θέση στη Νέα Δημοκρατία

«Πυρετός» διαβουλεύσεων στα επιτελεία των κομμάτων και στα Χανιά, με τον χρόνο να πιέζει ενόψει της λήξης της προθεσμίας κατάθεσης των ψηφοδελτίων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται ενδεχομένως και από σήμερα, την ώρα που πολλοί υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους περιμένουν με αγωνία, χωρίς ούτε οι ίδιοι να γνωρίζουν τις προθέσεις των αρχηγών των κομμάτων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ψηφοδέλτιο Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπονται αλλαγές στον βασικό κορμό. Βέβαιες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του κ. Γιώργου Σταθάκη, του κ. Παύλου Πολάκη, του δικηγόρου κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη και της χημικού κ. Βάλιας Βαγιωνάκη. Τα τοπικά στελέχη σε συνεργασία με την ηγεσία του κόμματος αναζητούν έναν άντρα και μία γυναίκα. Οι επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό να γίνουν αύριο Πέμπτη.

Στη Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία, όπου δεκάδες ήταν μέχρι πρότινος οι ενδιαφερόμενοι, η ονοματολογία έχει κοπάσει. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστές οι υποψηφιότητες της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του κ. Μανούσου Βολουδάκη, του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλη Διγαλάκη, και του πρώην γενικού διευθυντή του Δήμου Χανίων κ. Δημήτρη Φραγκάκη. Για το δεύτερο γυναικείο πρόσωπο συζητείται έντονα το όνομα της δικηγόρου κ. Ελβίρας Στασσίνου, ενώ το ερώτημα είναι ποιος θα τοποθετηθεί στην έκτη θέση. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα μεθαύριο Παρασκευή, χωρίς να αποκλείεται να γίνουν νωρίτερα.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στα Χανιά θα πλαισιώσουν η πρώην βουλευτής κ. Λίτσα Κουρουπάκη, ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης, ο καθηγητής κ. Κώστας Μουντάκης και ο πρώην δήμαρχος Ελευθερίου Βενιζέλου κ. Γιώργος Πολιουδάκης. Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε συζητήσεις για τα δύο επιπλέον πρόσωπα.

Στο ΚΚΕ

Σημαντικά ανανεωμένο θα είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Χανιά. Ένας από τους έξι υποψήφιους βουλευτές του κόμματος θα είναι ο πολιτικός μηχανικός, πρώην τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, γιος του αείμνηστου αντιστασιακού Γιάννη Κλωνιζάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τα παλιά στελέχη, μόνο δύο περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο, με τα στελέχη του κόμματος να επιχειρούν σαφώς ουσιαστική ανανέωση προσώπων.

Στο ΜεΡΑ 25

Την υποψηφιότητά της με το ΜεΡΑ 25 του κ. Γιάνη Βαρουφάκη ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η κ. Αθηνά Γιαννουλάκη, πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο των Χανίων. «Σήμερα, μπροστά στην παλινόρθωση της πιο σκληρής ολιγαρχίας και του πιο ανάλγητου πολιτικού συστήματος που επανέρχεται δριμύτερο εξαιτίας της πολιτικής επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να το νεκραναστήσει, αποφάσισα να συμπορευτώ - ως συνεργαζόμενη - με το ΜεΡΑ 25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη, στη μάχη των εθνικών εκλογών του Ιουλίου, με βάση το πρόγραμμά του, διεκδικώντας ένα αύριο που να μας αξίζει», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η κ. Γιαννουλάκη.

Σχόλια