Εκλογές 2019: Τα πιθανά πρόσωπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Εθνικές Εκλογές
Εκλογές 2019: Τα πιθανά πρόσωπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές στα υπουργεία

Η αντίστροφη μέτρηση για την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ μετά την μεγαλειώδη νίκη στις εθνικές εκλογές 2019 ξεκινάει στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας, ενώ λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ήδη στην Πειραιώς έχει αποφασιστεί η επόμενη ημέρα, έχουν οριστεί τα υπουργεία τα οποία θα συγχωνευτούν, οι αρμοδιότητες οι οποίες θα κατανεµηθούν από την αρχή, προκειμένου να μπει σε άμεση εφαρμογή το τολμηρό σχέδιο µμεταρρυθμίσεων, όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την επόμενη ημέρα -και τα όσα αυτή φέρνει- έχουν ήδη συσκεφθεί στη Νέα Δημοκρατία και οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν το µμεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης, στα κεντρικά γραφεία του κόµµατος.

Κομβικό ρόλο αναλαμβάνει, όπως όλα δείχνουν, ο µέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Ν∆ Αδωνις Γεωργιάδης, που τοποθετείται, σύμφωνα µε τις έως τώρα πληροφορίες, στο ενισχυµένο µε αρμοδιότητες αναφορικά µε τα επενδυτικά πρότζεκτ υπουργείο Ανάπτυξης.

Σοβαρές πιθανότητες να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών διατηρεί ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ τον σημερινό διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Ν∆, Στέλιο Πέτσα, φέρουν οι πληροφορίες να αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, µολονότι το όνομα του έχει ακουστεί και για επιτελική θέση στο Μέγαρο Μαξίµου.

Στο υπουργείο Υποδοµών φαίνεται πως κατευθύνεται ο Κώστας Αχ. Καραµανλής, ενώ στο νέο υπουργείο Επικρατείας (πρώην Ψηφιακής Πολιτικής) τοποθετείται ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2019 στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη 1 θα γίνει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ όπως έχει δηλώσει ο ίδιος την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί και το νέο υπουργικό σχήμα..

Εκεί, όπως έγραψε το Έθνος της Κυριακής, συντάχθηκε το πρώτο και -σε µμεγάλο βαθμό - τελικό σχέδιο των προεδρικών διαταγµάτων για την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, τις συγχωνεύσεις των υπουργείων, τον διορισμό των υπουργών, τον ορισμό των γραµµατειών, αλλά και αποφάσεις που αφορούν στον προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων µμεταξύ των υπουργείων.

Ταυτόχρονα, ανανέωση, πείρα και γνώση του αντικειμένου φαίνεται πως είναι τα βασικά κριτήρια του προέδρου της Ν∆ για τη συγκρότηση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Εθνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News