«Βόμβα» Μητσοτάκη: Εκλογές το Δεκαπενταύγουστο αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία

Εθνικές Εκλογές
«Βόμβα» Μητσοτάκη: Εκλογές το Δεκαπενταύγουστο αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για όλα σε συνέντευξή του

Έκκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του έριξε και τη «βόμβα» για δεύτερο γύρο αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Όπως είπε, το να μην υπάρξει ισχυρή εντολή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σημαίνει «εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική». Άρα, είπε, τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα. «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό», εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το «ναυάγιο» του debate, τόνισε ότι: «Εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε για να βρεθεί μια λύση για το ντιμπέιτ ως όφειλε να γίνει. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, αντιπροτείναμε ημερομηνίες όταν υπήρξε το κώλυμα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους. Όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός, δέχεσαι την κριτική από όλους».

Βέβαια, είναι και πολλά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει φτιάξει ήδη σχέδιο για το ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν τα υπουργεία της κυβέρνησής τους. Πάνω σ’ αυτό, απάντησε και επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια:

«Τίποτε δεν με ενοχλεί περισσότερο από στελέχη που προεξοφλούν την υπουργοποίησή τους. Δεν υπάρχουν έτοιμα υπουργικά κοστούμια», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας πως στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει, θέλει να υπάρχουν τεχνοκράτες και σίγουρα εκείνοι που «μπορούν να διαχειριστούν το χαρτοφυλάκιο που θα τους εμπιστευτώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News