Εθνικές Εκλογές 2019

Εκλογές στο Λασίθι: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα

Το ΚΙΝΑΛ στο Λασίθι δεν πήρε έδρα, αλλά αύξησε το ποσοστό του πανελλαδικά

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να μην πήρε για ελάχιστους ψήφους την πρωτιά στο νομό Λασιθίου, τα στελέχη της όμως δηλώνουν την ικανοποίηση τους για το τελικό αποτέλεσμα αφού κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό τους από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2015.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχασε τις εκλογές, αλλά τα στελέχη του στο νομό Λασιθίου εκφράζουν την ικανοποίηση τους διότι ανέβασαν σημαντικά το ποσοστό τους σε σχέση με εκείνο που πέτυχαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Και μπορεί το ΚΙΝΑΛ να μην κατάφερε να πάρει τη μία από τις δύο έδρες στο νομό, κατάφερε όμως να πετύχει το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά και να αυξήσει τη δύναμη του σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2015. Για τους λόγους αυτούς, όλοι εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την ικανοποίηση τους για το τελικό αποτέλεσμα στο Λασίθι.

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στήριξαν τη Ν.Δ. στο νομό Λασιθίου. Να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το τελικό αποτέλεσμα, που μπορεί να μην μας δίνει την πρωτιά στον τόπο μας, αλλά μας δίνει καθαρή εντολή να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση με 158 βουλευτές.

Δουλέψαμε στις οργανώσεις μας σοβαρά και υπομονετικά και καταφέραμε -κρατώντας χαμηλούς τόνους- να πείσουμε τους Λασιθιώτες ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη χώρα», είπε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λασιθίου κ. Γιώργος Μπαρμπούνης.

Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ο συντονιστής της τοπικής οργάνωσης Ιεράπετρας κ. Μπάμπης Δραγασάκης, δήλωσε ότι «είναι απόλυτα σεβαστή η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λασιθίου διατήρησε τη δύναμη του κρατώντας το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει το ρόλο του στην αξιωματική αντιπολίτευση και να αγωνιστεί για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει επιμελώς και έκρυβε στην προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα χρειαστεί να μείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και να περιορίσουμε την εσωστρέφεια που παρουσιάστηκε στο χώρο μας μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές», πρόσθεσε ο κ. Μπάμπης Δραγασάκης.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Μπελούκας, φάνηκε ικανοποιημένος που ανέβασε κατά 4 μονάδες το ποσοστό της παράταξης: «Μπορεί να μην καταφέραμε να πάρουμε τη μία από τις δύο βουλευτικές έδρες στο νομό Λασιθίου, είμαστε όμως ικανοποιημένοι από την σοβαρή αύξηση των ποσοστών μας και την πανελλαδική πρωτιά που μας δίνει το αποτέλεσμα σε επίπεδο χώρας.

Εμείς θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση μένοντας ανεξάρτητοι στο δικό μας χώρο, τονίζοντας σε αυτούς που δε μας πίστεψαν, ότι δεν θα γίνουμε το δεκανίκι κανενός, όπως λέγαμε σε όλους  τους τόνους προεκλογικά.

Ευχαριστούμε όλες και όλους εκείνους που μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά», είπε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Ν Ε. Λασιθίου του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Μπελούκας.

Σχόλια