Οι… celebrities της νέας Βουλής: Δούνια, Χρηστίδου, Μπογδάνος, Γρηγοριάδης, Διγενή, Παπαδημητρίου και Καλλιάνος

Εθνικές Εκλογές
Οι… celebrities της νέας Βουλής: Δούνια, Χρηστίδου, Μπογδάνος, Γρηγοριάδης, Διγενή, Παπαδημητρίου και Καλλιάνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι «διάσημοι» θα είναι στα έδρανα της νέας βουλής;

Γεμάτη με… «διάσημους» ήταν η προεκλογική εκστρατεία στην Επικράτεια, με αρκετούς από εκείνους να έχουν ήδη καταφέρει να εκλεγούν και μάλιστα, από την αρχή της καταμέτρησης των σταυρών.

Ποιοι είναι αυτοί;

Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην Α’ Αθήνας /ΝΔ

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει ακούσει τα μύρια όσα. Από την εκπομπή στον ΣΚΑΙ, μέχρι την υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές, η οποία τελείωσε άδοξα, αλλά και δηλώσεις παρεξηγημένες -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- για τανκς, βρίσκει πάντα τον τρόπο να μένει στα φώτα της δημοσιότητας.

Το ίδιο συνέβη και τα περασμένα εικοσιτετράωρα, όμως αυτή τη φορά για καλό σκοπό. Ο λόγος είναι ο γάμος του με την Ελένη Καρβέλα, το βράδυ του Σαββάτου, στη Νάξο.

Το Σάββατο γαμπρός, την Κυριακή βουλευτής. Σίγουρα είναι ένα καλό Σαββατοκύριακο για εκείνον!

Μπάμπης Παπαδημητρίου στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας / ΝΔ

Στο επόμενο κοινοβούλιο, θα βρίσκεται και ο δημοσιογράφος, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

«Με τη Νέα Δημοκρατία μοιράζομαι το 80% των απόψεών της» είχε πει απαντώντας για την απόφασή να πολιτευτεί με το κόμμα.

«Είναι πραγματικά ένα κόμμα που μπορείς να συνεχίζεις» είχε συμπληρώσει.

Και είχε καταλήξει: «μου είπαν βάλε τις πλάτες σου, το να είσαι βουλευτής και να κάνει σωστά τη δουλειά σου στο Κοινοβούλιο είναι κάτι πάρα πολύ σωστό και κάτι που το θέλω».

Κλέων Γρηγοριάδης στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας / ΜέΡΑ25

Ο Κλέων Γρηγοριάδης είναι ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις αλλά και τον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στις συνεντεύξεις του, στο ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη έχει βρει αυτό που έψαχνε στην πολιτική.

Πλέον θα έχει το βήμα της Βουλής για να εκφράσει τις απόψεις του και να κριθεί για αυτές.

Ραλλία Χρηστίδου στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας / ΣΥΡΙΖΑ

Το όνομα της «έπαιξε» πολύ έντονα στα ΜΜΕ όταν αποφάσισε να κατέβει υποψήφια «ευρωβουλεύτρια» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Αλέξη Γεωργούλη δεν κατάφερε να πείσει τον λαό να της δώσει μια θέση στην ευρωβουλή.

Πιστή στο δόγμα ότι ο επιμένων νικά, κατέβηκε εκ νέου υποψήφια για το ελληνικό κοινοβούλιο και κέρδισε μια από τις 86 έδρες που φαίνεται να παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νόνη Δούνια στην Α’ Πειραιά και Νήσων / ΝΔ

Αν και κατάφερε να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, η Νόνη Δούνια επέλεξε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στις θετικές εκλογές.

Η επιτυχία ήρθε με την πρώτη και… εύκολα!

Με περισσότερες από 7 χιλιάδες ψήφους στην Α’ Πειραιά η κ. Δούνια θα βρίσκεται στο επόμενο κοινοβούλιο.

Σεμίνα Διγενή στην Α’ Πειραιά και Νήσων / ΚΚΕ

Ακόμα μια περίπτωση που ενώ εξελέγη, αυτή τη φορά στο ευρωκοινοβούλιο, αποφάσισε να αφήσει την έδρα της και να στηρίξει να δοκιμαστεί στην εγχώρια πολιτική αρένα είναι η Σεμίνα Διγενή, η οποία παρέδωσε την έδρα της και αποφάσισε να στηρίξει το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές.

Το αποτέλεσμα; Από τις 17 Ιουλίου, που ανοίγει η νέα βουλή θα κάθεται, μεταξύ άλλων, δίπλα στον Δημήτρη Κουτσούμπα, την Αλέκα Παπαρήγα και την Λιάνα Κανέλλη, στα βουλευτικά έδρανα.

Γιάννης Καλλιάνος στην Β' Αθήνας / ΝΔ

Ολοκληρώθηκε η αγωνία του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, αφού, τελικά, το πρωί της Δευτέρας κατάφερε να εκλεγεί, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποφάσισε να δοκιμαστεί ξανά στον στίβο της πολιτικής, βάζοντας υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτή δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που ο Γιάννης Καλλιάνος έβαλε υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα, καθώς ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές εκλογές με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων.

Ποιοι βγήκαν εκτός;

Μακριά από τον καλό τους εαυτό, έμειναν άλλοι διάσημοι από το χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης (ΜέΡΑ25), ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας (ΝΔ), ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου (ΝΔ), η Βάνα Μπάρμπα και η Σοφία Μουτίδου (ΚΙΝΑΛ), ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης (ΚΚΕ), οι ηθοποιοί Παύλος Ορκόπουλος και Νικολέττα Βλαβιανού (ΚΚΕ), Γιώργος Πετρόχειλος (Χρυσή Αυγή), καθώς και ο προπονητής και παλαίμαχος παίκτης του μπάσκετ Στηβ Γιατζόγλου (Χρυσή Αυγή) δεν κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων κι έμειναν εκτός.

Πηγή: in.gr, ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News