ΚΚΕ: Ο Γιώργος Σκεπάρνης στη «μάχη των τελευταίων ωρών»

Εθνικές Εκλογές
ΚΚΕ: Ο Γιώργος Σκεπάρνης στη «μάχη των τελευταίων ωρών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 5/7, η συγκέντρωση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην Αλικαρνασσό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Ιούλη, η συγκέντρωση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην Αλικαρνασσό, με ομιλητές τους υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη και Γιώργο Σκεπάρνη.

Ο Γιώργος Σκεπάρνης, στην ομιλία του, σημείωσε:

«Απέμειναν μόλις 2 ημέρες μέχρι την κάλπη της 7ης Ιούλη. Τώρα ξεκινάμε για να δώσουμε τη μάχη των τελευταίων ωρών μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Εργάτη τον εργάτη, μάχη σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, γειτονιά τη γειτονιά.

Ακούραστα, συνεχίζουμε μέχρι να πάμε το ψηφοδέλτιο του τιμημένου ΚΚΕ, σε κάθε σπίτι, σε κάθε κάτοικο της Αλικαρνασσού

Καλούμε, κάθε εργάτη, φτωχό αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, κάθε συνταξιούχο, εργαζόμενη γυναίκα, κάθε νέο και νέα να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, για να δώσει δύναμη στη δύναμή τους. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός !

Καλούμε αυτούς που αισθάνονται αριστεροί, που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές να κάνουν και το επόμενο.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε σας που διστάσατε να κάνετε το επόμενο βήμα και να στηρίξετε το Κόμμα στις πρόσφατες εκλογές. Σας καλούμε να σκεφτείτε ξανά με βάση την πείρα σας όλα τα προηγούμενα χρόνια, που αποδεικνύει ότι η επιλογή του δήθεν «μικρότερου κακού» είναι ο σίγουρος δρόμος για να πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Σας καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί για να ενισχυθεί το ΚΚΕ που λέει την αλήθεια στο λαό, που οργανώνει τους αγώνες, που αποτελεί τη σταθερή φωνή των εργαζόμενων, που θέτει στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες.

Σε όλους αυτούς που μας λένε ότι θέλουν να πάει καλά το ΚΚΕ, τους λέμε είναι στο χέρι σας. Στηρίξτε, ψηφίστε ΚΚΕ. Ακυρώστε τα σχέδια που θέλουν το ΚΚΕ με μειωμένα ποσοστά, με λιγότερη δύναμη, με λιγότερους βουλευτές. Κάντε τώρα αυτό που αναβάλλετε για αργότερα! Στην κάλπη ρίξτε ΚΚΕ. Καμία ψήφος για το ΚΚΕ δεν πρέπει να χαθεί και δεν θα χαθεί.

 Εμπρός λοιπόν, για ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, με μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, για την επανεκλογή βουλευτή του ΚΚΕ από το Ηράκλειο.

Τα δίνουμε όλα στη μάχη των τελευταίων κρίσιμων ημερών. Όπως ξέρουμε να δίνουμε μάχες καλά εμείς οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές, οι προοδευτικοί άνθρωποι.  Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ότι κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για το λαό. Ότι ο λαός κρατάει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του!

Όλοι εμείς κρατάμε στα χέρια μας, άσβεστη φλόγα στην καρδιά μας, μια μεγάλη υπόθεση, την πιο δίκαια και πιο όμορφη. Έχουμε μάθει να πολεμάμε.

Ελάτε μαζί μας για να καταδικάσουμε αυτούς που μας μαύρισαν τη ζωή όλ’ αυτά τα χρόνια. Ελάτε μαζί μας για να χαλάσουμε με την κόκκινη ψήφο τα μαύρα σχέδια του κεφαλαίου, ελάτε μαζί μας να αγωνιστούμε για τη ζωή που μας αξίζει.»

Ο Μανώλης Συντυχάκης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε : «Ο λαός μας πρέπει να κάνει τώρα το αποφασιστικό βήμα, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, έτσι ώστε απέναντι στη νέα κυβέρνηση να υπάρχει μια πραγματική δύναμη πίεσης. Αυτή η δύναμη μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ.

 Το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει είναι γνωστό. Έχει ξεκινήσει να το γράφει η προηγούμενη, που τώρα ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη. Έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της έκθεσης της Κομισιόν, των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Έχει τη σφραγίδα των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, των εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησε, αλλά διεύρυνε παραπέρα. Και όλα αυτά αποτυπώνουν τη δίψα του μεγάλου κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη, που για το λαό σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση, πιο χαμηλούς μισθούς, ψαλίδισμα των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών.

Γι’ αυτό λέμε ξεκάθαρα. Κάθε επόμενη κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης, θα είναι ίδια και χειρότερη από την προηγούμενη. Σε αυτό λοιπόν το νέο αντιλαϊκό σκηνικό, ένα είναι το ζητούμενο. Να είναι δυνατό το ΚΚΕ για να παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, μέσα στη Βουλή, αλλά και στα σωματεία, στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, εκεί που σπουδάζουν οι νέοι μας. Να παλέψουμε για αυτά που έχουμε ανάγκη, για αυτά που ο λαός μας δημιουργεί, αλλά του τα κλέβουν με μια σειρά αντιδραστικούς νόμους που είναι εδώ και θα συνεχίσουν να είναι εδώ.

(…)Την τελευταία τετραετία η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε δεκάδες τροπολογίες και προτάσεις νόμου, τις οποίες απέρριπταν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την ώρα που ψήφιζαν το ένα μετά το άλλο τα δωράκια στους λίγους καπιταλιστές. Καταθέσαμε συνολικά έξι προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν αυτά τα χρόνια, για την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων. Όλα αυτά τα οποία αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδους ανακούφισης, απορρίφθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τη δήθεν "προοδευτική", "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έκαναν πως δεν τα άκουσαν.

(…) Καμία διαφορά δεν έχει για τον λαό μας, ούτε η  ψαλίδα ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ποιο κόμμα θα γίνει ουρά τους στην αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσουν την επόμενη κιόλας μέρα. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι πόσο ισχυρό θα βγει το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που και μπορεί και θέλει να τα βάλει με κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Ο λαός μας την Κυριακή έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 μνημονιακά κόμματα, 2 φασιστικά και το ΚΚΕ! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι αυτό και πρέπει τώρα να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μην δοθεί συγχωροχάρτι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Βαρουφάκη, για την βάρβαρη πολιτική που ακολουθούν από κοινού, να μην δοθεί βήμα στους φασίστες να μιλάνε εξ ονόματος του λαού και της νεολαίας. Να ισχυροποιηθεί τώρα το ΚΚΕ! Γιατί έχουμε μεγάλους αγώνες να δώσουμε αύριο!»

Γι’ αυτόν το λόγο απευθυνόμαστε σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, στους νέους, στις γυναίκες, στους συνταξιούχους, σε όσους ψήφισαν το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές, και πρέπει να συνεχίσουν, να ολοκληρώσουν το βήμα, αλλά και σε όσους δεν τόλμησαν, να κάνουν τώρα την αρχή. Να στηρίξουν το ΚΚΕ, για μία πραγματική, ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτή είναι η μόνη ψήφος που μετράει για τον λαό μας και γι αυτό ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει δική του υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην κάλπη, μέχρι και το τελευταίο λεπτό.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News