«Αδιαχώρητο», «ενότητα» και «ανοίγματα» στην ομιλία Αυγενάκη

Εθνικές Εκλογές
«Αδιαχώρητο», «ενότητα» και «ανοίγματα» στην ομιλία Αυγενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή

Κυριολεκτικά το αδιαχώρητο έγινε στην εκδήλωση του Λευτέρη, σήμερα στο Ηράκλειο. Κατάμεστη η μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου «Αστόρια».

Γέμισε από νωρίς, ενώ πολύς κόσμος που βρέθηκε στην τελική του ομιλία και δεν κατάφερε να χωρέσει στην αίθουσα παρακολούθησε  από τις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί στον εξωτερικό χώρο.

Έκλεισαν μέχρι και το δρόμο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «μίνι κομφούζιο» στους γύρω δρόμους από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Εντυπωσιακή βέβαια ήταν και η... πολιτική ανθρωπογεωγραφία του ακροατηρίου με το «παρών» να δίνουν παραδοσιακοί πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ και μάλιστα που έδειχναν να συμμερίζονται την αγωνία και να συμφωνούν με τις προτάσεις του Ηρακλειώτη πολιτικού για την επόμενη μέρα.

Αλλάζουν οι καιροί..

Πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα είναι επίσης το καλό κλίμα μεταξύ της ενδεκάδας των υποψηφίων της ΝΔ στο Ηράκλειο. Προσκεκλημένοι όλοι, άλλοι κατάφεραν να παραβρεθούν άλλοι έτρεχαν να κλείσουν τελευταίες λεπτομέρειες.

Πρωτοφανές για τα τοπικά κομματικά δεδομένα. Αναμφισβήτητα είναι μια επιτυχία που πιστώνεται στο Λευτέρη.

Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του κ. Αυγενάκη

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

 Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θέλω να σας πω, ότι ζήτησα από τον Άρη να έρθει σήμερα όχι για να με προλογίσει, αλλά για να μιλήσει.

 Γιατί πρέπει να είναι πρότυπο για τη νέα γενιά άνθρωποι όπως ο Άρης.

Το πρότυπό μας είναι τα παιδιά που δουλεύουν, που προκόβουν, που μάχονται, που αριστεύουν. Νέοι και νέες που ξεκινούν από χαμηλά, που δουλεύουν, που αξιοκρατικά εξελίσσονται και προοδεύουν. Δεν είναι αυτά που η απερχόμενη Κυβέρνηση προώθησε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι οι μπαχαλάκηδες, οι πολάκηδες και οι κασιδιάρηδες.

 Γι’ αυτό και ο αγώνας που δίνουμε είναι για να γίνει ο Άρης, και ο κάθε Άρης, πρότυπο για όλη την κοινωνία μας. Και πρέπει να αλλάξουμε τα πρότυπα της κοινωνίας μας. Και θα το πετύχουμε με τον Άρη και με τους νέους και τις νέες όλη της Χώρας. Σας ευχαριστούμε.

 Φίλες και Φίλοι,

Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου απόψε,

 Είναι μεγάλη η χαρά μου που βλέπω πολλά πρόσωπα, χαρούμενα, πρόσωπα γνώριμα που με συντροφεύουν από την αρχή της πολιτικής μου διαδρομής.

Πριν από αρκετά χρόνια ήταν για μένα ένα άγχος να γεμίσει αυτή η αίθουσα.

Και σήμερα -μέσα αλλά και έξω από την αίθουσα μέχρι το δρόμο πολύ περισσότεροι- είστε δίπλα μου, κάθε φορά ακόμη πιο πολλοί και σας ευχαριστώ γιατί γνωρίζετε ότι όταν μιλάμε κοιταζόμαστε στα μάτια, μια αξία που έμαθα από τον πατέρα μου, από την οικογένειά μου, και με την οποία έχω πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια.

 Και γνωρίζω πως βρίσκεστε απόψε εδώ με την καρδιά σας. Κι εγώ όμως θα σας μιλήσω από την καρδιά μου.

Σας λογίζω ως φίλους μου και ως τέτοιο θέλω να με λογίζετε κι εσείς. Φίλο σας, και τώρα, και μετά τις εκλογές, και πάντα.

Και βέβαια, βλέπω ανάμεσά μας και πολλά νέα πρόσωπα. Νέους φίλους και συνοδοιπόρους.

Πάνω απ’ όλα όμως, βλέπω πολύτιμους συνεργάτες. Ναι σας θεωρώ όλους συνεργάτες.

 Διότι γνωρίζω ότι μοιράζεστε μαζί μου τη χαρά αλλά και την ευθύνη. Την ευθύνη για τον τόπο μας, το Ηράκλειο, την Κρήτη. Την ευθύνη που αναλαμβάνουμε την επόμενη μέρα.

 Γνωρίζετε πολύ καλά, πως όλα τα χρόνια που πολιτεύθηκα, βρισκόμουν εδώ, στο Ηράκλειο και η πόρτα του γραφείου μου ήταν πάντοτε ανοιχτή.

 Για εκείνους που με ψήφισαν αλλά και για εκείνους που δε με ψήφισαν. Ακόμη και γι’ αυτούς που με πολέμησαν. Γιατί πρέπει να ακούς προσεκτικά τους πάντες και βέβαια να δέχεσαι να σου ασκούν κριτική. Κι ας είναι άδικη καμιά φορά.

 Και γιατί εμείς οι πολιτικοί δεν εκπροσωπούμε, δεν παίρνουμε αποφάσεις για λογαριασμό εκείνων που μας ψηφίζουν, αλλά για όλους.

 Σε όλη μου την διαδρομή, σε φάσεις ακόμη και δύσκολες, αφιέρωσα όλες τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές μου δυνάμεις. Εργάστηκα και εργάζομαι ακατάπαυστα, μαζί με τους συνεργάτες μου, για να αναδείξουμε, να διεκδικήσουμε και να λύσουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, από οποιαδήποτε θέση, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Πολύ πιο έντονα όμως ως Γραμματέας του Κόμματος και πολύ περισσότερο από μεθαύριο που θα είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στα δημόσια πράγματα του Ηρακλείου είχα μια αρχή: «Σκοπός μας είναι και παραμένει η αποτελεσματικότητα, η χρησιμότητα στον πολίτη, ο σεβασμός στον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά. Κι όλα αυτά με εντιμότητα και καθαρό πρόσωπο!»

Όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκομαι εδώ, ανάμεσά σας. Καλά τα social media αλλά η δια ζώσης όμως συνάντηση, η γνήσια επαφή και επικοινωνία είναι εκείνη που μας συνδέει. Είναι εκείνη που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι εκείνη που μας κρατάει όρθιους. Είναι εκείνη που θα μας πάει ακόμα πιο ψηλά.

Και θέλω να ξέρετε ότι στο ίδιο γραφείο θα βρίσκετε εμένα, αλλά και τους συνεργάτες μου και τώρα και μετά τις εκλογές. Δεν έχουμε ευκαιριακή σχέση. Όποια θέση και να μου εμπιστευθεί ο Πρόεδρος της Παράταξής μας, ο αυριανός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και αν το αναφέρω αυτό είναι διότι, εδώ, το Ηράκλειο είναι το σπίτι μου. Είναι ο τόπος που μου έδωσε φτερά για να πετάξω, είναι ο τόπος που έζησα και μεγάλωσα και δεν θέλησα -πότε, ούτε και τώρα- για λόγους εκλογικής ευκολίας να απαρνηθώ.

Είμαι εδώ, στο Ηράκλειο, για το Ηράκλειο, για την Κρήτη και διεκδικώ ισότιμα έναν σταυρό προτίμησης, ένα σταυρό εμπιστοσύνης.

Κι αν στην πολιτική μου διαδρομή, διαπιστώσατε λάθη, συγχωρέστε με. Μόνο εκείνος που μένει άπραγος δεν κάνει λάθος.

Διότι εμείς μπορεί να έχουμε αντιθέσεις, μπορεί να έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις, αλλά το σπίτι μας είναι η Κρήτη, είναι το Μεγάλο Κάστρο και το αγαπάμε. Το σπίτι μας είναι η παράταξή μας και την υπηρετούμε. Και είμαστε και πάλι όλοι μαζί για να πάμε ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο μακριά την Πατρίδα.

 Φίλες και Φίλοι,

Τα τελευταία χρόνια που η παράταξή μας μετά τις εκλογές του 2015 βρέθηκε στην αντιπολίτευση, βρέθηκα και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Δεν απέφυγα ποτέ να στηλιτεύσω, ακόμη και να συγκρουστώ για τα κακώς κείμενα. Πάντα με επιχειρήματα.

 Δεν απέφυγα όμως και να στηρίξω σωστές αποφάσεις, ακόμη και όταν προέρχονταν από μια άλλη κυβέρνηση.

 Δεν απέφυγα ποτέ τις ευθύνες, όπως δεν απέφυγα το διάλογο και τη συνεργασία με κανέναν, για κάθε τι που θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα των πολιτών.

 Χωρίς κομματισμούς και χωρίς ταμπέλες. Το γνωρίζετε καλά πως δεν με ενδιέφεραν ποτέ, ούτε τα λάβαρα, ούτε οι σημαίες! 

 Διότι η Κρήτη μας ενώνει. Και δε μας ζητά να αλλάξουμε τις απόψεις μας, αλλά να παραμερίσουμε τις διαφωνίες μας για το καλό της.

 Ηρακλειώτισες και Ηρακλειώτες,

Με την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρέθηκα μπροστάρης στον αγώνα της Παράταξής μας.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή με εμπιστεύθηκε και με την στήριξή του εξελέγην δύο φορές στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος και τον ευχαριστώ από καρδιάς για την μεγάλη τιμή που μου έκανε.

 Και είχα την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την Παράταξή μας στις εκλογές. Όπως και το έκανα, και φτάσαμε νικηφόρα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, και γράψαμε ιστορία, με μια μεγάλη διαφορά.

 Κορυφαία θέση, μεγάλη εμπιστοσύνη, πολλές ευθύνες. Όμως στάθηκα όρθιος. Πιστός. Εργάστηκα με υπευθυνότητα και αφοσίωση και καταφέραμε πολλά.

 Ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Παράταξής μας, κάναμε μια νέα αρχή. Δώσαμε οξυγόνο.

 Καταφέραμε να αναμορφώσουμε ένα κόμμα που λειτουργούσε σε μιαν άλλη εποχή, από μιαν άλλη εποχή.

 Να σπάσουμε ιδεοληψίες και κατεστημένα δεκαετιών. Καταφέραμε να το εκσυγχρονίσουμε και να μπολιάσουμε τα στελέχη μας με πάθος, ιδέες, όραμα και δημιουργικότητα.

 Καταφέραμε να ανοίξουμε το κόμμα μας, στους πολλούς και όχι να μένει σε λίγους. Να φέρουμε ανθρώπους που τα κατάφεραν στη ζωή τους με ξεχωριστές ιστορίες προσωπικής επιτυχίας και να τους εμπλέξουμε στην πολιτική διαδικασία. Όπως τον φίλο μου τον Άρη.

 Καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τις τοπικές μας οργανώσεις. Και προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος που μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε τη δική μας οργάνωση, τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου να έχει ανοίξει τις πόρτες της για όλους.

 Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις. Είμαστε όλοι μια γροθιά, και αυτή, μαζί με τις διαχρονικές μας αξίες και τα ιδανικά μας, είναι η δύναμή μας. Η ενότητά μας. Όποτε ήμασταν ενωμένοι πετύχαμε στόχους που έμοιαζαν ακατόρθωτοι.

 Και αυτό, αγαπητοί φίλοι, ως Γραμματέας του Κόμματος, το κάναμε σε όλη την Ελλάδα. Με όλες μας τις οργανώσεις! Από την Ορεστιάδα μέχρι την Ηγουμενίτσα, και από την Λακωνία μέχρι την Ψέριμο και το Καστελόριζο.

 Αυτά τα τριάμισι χρόνια, που υπηρέτησα την Παράταξή μας από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, ήταν μοναδικά. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία.Δουλέψαμε με πειθαρχία και συνέπεια, με όραμα και μεράκι, με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα, με εξωστρέφεια και διάλογο, μα πάνω από όλα ομαδικά και, ναι, με δικαιοσύνη, πετύχαμε ένα έργο με θετικό πρόσημο σε οργανωτικό, λειτουργικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

 Και οι βαθιές, στρατηγικές αλλαγές που πραγματοποιήσαμε και σας ανέφερα, προοιωνίζουν, ως δεσμευτικό παράδειγμα, τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αύριο.

 Δεν στοχεύσαμε σε ένα επιφανειακό ρετουσάρισμα της εικόνας του κόμματος.

Δεν δουλέψαμε με κανόνες επικοινωνίας, αλλά κάναμε κινήσεις ουσίας.

Και σήμερα αισθάνομαι βαθιά συγκινημένος και ικανοποιημένος.

 Ευχαριστώ τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη

Ευχαριστώ τους συναδέλφους Βουλευτές,

Ευχαριστώ όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,

Ευχαριστώ όλα τα στελέχη του Κόμματος,

Ευχαριστώ όμως και όλες και όλους εσάς που με εμπιστευθήκατε και συνεχίζετε να με εμπιστεύεστε, εδώ στην εκλογική μου περιφέρεια όπου αντλώ δύναμη και προχωρώ.

 Και θέλω εδώ να κάνω μια σύντομη αναφορά και να συγχαρώ όλη την 11άδα των υποψηφίων μας.

 Δεν έχει προηγούμενο η σύμπνοια και το καλό και αγωνιστικό κλίμα όλων των υποψηφίων της ΝΔ.

 Χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς αντιζηλίες, χωρίς διχόνοιες.

 Φύγαμε από τη λογική του «μικρό μικρό το κόμμα μου, για να ‘ναι όλο δικό μου» και φτάσαμε να μεγαλώσουμε την παράταξή μας με αξιοκρατία, ενότητα και δημιουργικότητα. Δουλεύουμε όλοι, δουλεύουμε αρμονικά μαζί.

 Φίλες και φίλοι,

Πριν από ένα περίπου μήνα, ξεκίνησε επισήμως η προεκλογική μου εκστρατεία, ως υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου. Ανεπίσημα όμως, ξεκίνησε την επομένη των τελευταίων εκλογών, κι εσείς, ο καθένας προσωπικά, το γνωρίζετε. Δεν σταματήσαμε ποτέ!

 Κλείνω, λοιπόν, εδώ, ενώπιον σας, σήμερα, στο Ηράκλειο, μία μακρά πορεία που ξεκίνησε το 2015. Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πήγα όμως και σε κάθε γωνιά του Ηρακλείου, στις γειτονιές των πόλεων, στα χωριά μας, σε χώρους εργασίας συνάντησα και άκουσα από κοντά χιλιάδες Ηρακλειώτες.

 Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί μου έκαναν την τιμή να μοιραστούν μαζί μου την αγωνία τους, αλλά και τον καθημερινό τους αγώνα.

 Είδα στα μάτια τους την απογοήτευση για τα χρόνια που χάθηκαν μέσα στη κρίση. Είδα στα μάτια τους τον πόνο για όσα πέρασαν.

 Είδα όμως στα μάτια τους και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Είδα στα μάτια τους την αγωνία αν θα τα καταφέρουμε την επόμενη ημέρα.

 Σε αυτήν την προσωπική μου διαδρομή στο νομό μας, συνάντησα πολλούς ανθρώπους.

 Είδα τον πενηντάρη, μικρό έμπορο από την Αλικαρνασσό, ο οποίος δουλεύει όσο ποτέ στη ζωή του, για να κρατήσει το μαγαζί του ανοιχτό και να μπορεί να στέλνει στα δυο του παιδιά τα αναγκαία για να σπουδάζουν.

 Είδα τον αγρότη της Μεσαράς που επιμένει να καλλιεργεί τα χωράφια του, έστω και αν κανένας δεν του δίνει πίστωση και η αγορά είναι γεμάτη από παράνομα ελληνοποιημένα προϊόντα, γιατί αυτή τη γη δεν θέλει να την εγκαταλείψει.

 Είδα τον νέο στο Γάζι που δεν το βάζει κάτω, που κάνει περιστασιακές δουλειές, με χαμηλό μισθό και χωρίς ασφάλιση, αλλά που ονειρεύεται να βρει κάτι καλύτερο και να δημιουργήσει την δική του οικογένεια του.

 Συνάντησα παντού φιλότιμους δημόσιους υπαλλήλους, είδα στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης μας, ανθρώπους που ξεπερνούν τον εαυτό τους και στέκονται κοντά στον πολίτη την ώρα που κρατικές δομές καταρρέουν.

 Είδα την εργαζόμενη μητέρα από το Αρκαλοχώρι να τα βγάζει δύσκολα πέρα, και που όμως δεν χάνει την ελπίδα.

 Άκουσα τη φωνή των Ηρακλειωτών, την επιμονή, την προσμονή, την ελπίδα ότι κάτι επιτέλους μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο σε αυτή τη χώρα. 

 Άκουσα τη θέληση να αφήσουν πίσω τα ψέματα και την εξαπάτηση εκείνων που θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο.

 Να θέσουν τέλος στην παράλογη υπερφορολόγηση που κατέστρεψε τη μεσαία τάξη.

 Να στείλουν τη δική τους ηχηρή απάντηση σε εκείνους που τους ταπείνωσαν στις Πρέσπες και τους ζητούν και τα ρέστα ονομάζοντας τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων φασίστες και ακροδεξιούς.

 Και το κοινό σημείο όλων αυτών των ανθρώπων είναι, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, ότι όλοι τους δεν είναι άλλο διατεθειμένοι να βλέπουν να περνάει η ζωή μπροστά τους και να νιώθουν αμέτοχοι.

 Είναι έτοιμοι να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.

 Το Ηράκλειο θα γίνει γαλάζιο το βράδυ της Κυριακής!

 Και το γαλάζιο δεν είναι μόνο το γαλάζιο της Παράταξης, είναι το γαλάζιο της Πατρίδας. Είμαι το γαλάζιο της Σημαίας μας. Του ελληνικού ουρανού.

 Είναι το γαλάζιο στο οποίο ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.

 Είναι το γαλάζιο που στεγάζει τα όνειρά μας. Την ΕΛΠΙΔΑ μας. Την ΔΥΝΑΜΗ μας.

 Όλους αυτούς τους Έλληνες δε θα τους διαψεύσουμε. Γιατί έχουμε επεξεργαστεί ένα ρεαλιστικό, συγκροτημένο και φιλελεύθερο πρόγραμμα.

 Η Κρήτη -απαντώντας στον κύριο Τσίπρα- του λέω πως δεν ήταν ποτέ ιδιοκτησία του. Ήταν κεντρώα, ήταν βενιζελική.

Οι Κρήτες δεν υπήρξαν ποτέ αριστεροί. Παραδοσιακά ανήκαμε στον κεντρώο χώρο ήμασταν και παραμένουμε απόγονοι του Ελευθερίου Βενιζέλου. Γι’ αυτό όλο και περισσότεροι πολίτες σήμερα ταυτίζονται με το λόγο, το ήθος, το χαρακτήρα, αλλά και την πολιτική που χαράσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα - λοιπόν - που θα εφαρμόσει η ΝΔ, εφόσον μας εμπιστευθούν οι πολίτες τη διακυβέρνηση της χώρας.  

 Δεσμευόμαστε για ισχυρή ανάπτυξη, που θα δημιουργήσει πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας. Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Η ανάπτυξη έρχεται από τη δημιουργικότητα του επιχειρηματία, μικρού, μεσαίου και μεγάλου, ο οποίος επενδύει και δημιουργεί στη χώρα μας.  

Δεσμευόμαστε για μείωση των φόρων για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Η δικαιότερη φορολογία βελτιώνει την παραγωγικότητα.  

Δεσμευόμαστε να αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία του Έλληνα.

Είναι προτεραιότητά μας η στήριξη της οικογένειας και ειδικά της νέας οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων. Το δημογραφικό πρόβλημα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία, την κοινωνία και τελικά για την ίδια την εθνική μας υπόσταση.

Δεσμευόμαστε για ποιοτική δημόσια υγεία. Η πρόληψη είναι η καλύτερη επένδυση την οποία μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε έναν πραγματικά υγιή πληθυσμό.

Δεσμευόμαστε να νιώθουν οι Έλληνες ασφαλείς στα σπίτια τους και τις γειτονιές τους. Η ασφάλεια είναι δημοκρατικό δικαίωμα, είναι προϋπόθεση ευημερίας και κοινωνικής συνοχής. Οι εγκληματίες δεν θα κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους και θα κρύβονται οι νοικοκυραίοι! Τους προτείνω να μη μας ψηφίσουν αν νομίζουν ότι θα συνεχιστεί το χάος και η ανομία.

Και βέβαια, καταργούμε αμέσως το πανεπιστημιακό άσυλο. Τα Πανεπιστήμια θα απελευθερωθούν από την ανομία, τους διακινητές ναρκωτικών, απ’ αυτούς που εκβιάζουν και τραμπουκίζουν φοιτητές και καθηγητές. Θα ξαναγίνουν, τα Πανεπιστήμια κύτταρα γνώσης, έρευνας, σύνδεσης της γνώσης με την αγορά εργασίας. Και στέλνουμε σήμερα το μήνυμα στους μπαχαλάκηδες: Το πάρτι τελειώνει τη Δευτέρα.

Δεσμευόμαστε για σύγχρονα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια του αύριο. Θέλουμε κάθε παιδί, το οποίο γεννιέται σήμερα στη χώρα μας να έχει ίσες ευκαιρίες στην πρόοδο. Και αυτό μόνο μια καλή δημόσια Παιδεία μπορεί να το εξασφαλίσει. 

Δεσμευόμαστε για ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό προς πολίτη.

Η μεγάλη πρόκληση και η μεγάλη ευκαιρία, σήμερα, είναι το ψηφιακό κράτος. 

Δεσμευόμαστε για την αναγέννηση της γεωργίας μας και της κτηνοτροφίας μας. Η στήριξη των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας. Έχουμε μιλήσει πολύ λεπτομερώς για την ανάγκη να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα.

Δεσμευόμαστε για την ολοκλήρωση των εθνικών μας υποδομών. Έχουμε ένα συνολικό σχέδιο επενδύσεων ύψους 12 δις. Και βέβαια, το ενδιαφέρον του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και ένα πολιτικό στοίχημα για εμάς είναι ο ΒΟΑΚ. Όπως είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι αλλά και η αξιοποίηση του Νίκος Καζαντζάκης.

Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε θεατρινισμούς, να φέρνουμε άδεια βαγόνια και μουσαμάδες για να τα επιδεικνύουμε μόνο και μόνο για να λέμε ότι κάτι κάναμε.

Αγαπητές και Αγαπητοί μου Συμπολίτες

ζήτησα πριν λίγους μήνες από τον Πρόεδρό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει να σας ακούσει, να σας γνωρίσει, να σας μιλήσει. Και να έχει κατά νου ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι Ηρακλειώτες, περιμένουν πολλά από εμάς.

Δεν περιμένουν λόγια παχιά και μεγάλα. Περιμένουν πράξεις. Περιμένουν έργα! Περιμένουν η φωνή τους να ακούγεται!

Να φθάνει -ανεπηρέαστη και ατόφια- στην Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό της Χώρας!

Και δεσμεύομαι απέναντί σας, ότι σε μια εβδομάδα από τώρα, το Ηράκλειο θα έχει δύναμη. Και θα είναι προτεραιότητα για την επόμενη Κυβέρνηση.

Γιατί το Ηράκλειο έχει δύναμη! Έχει δύναμη και περιμένει τα κατάλληλα εργαλεία για να απελευθερωθεί.

Τώρα ακριβώς είναι η ιστορική στιγμή, να δημιουργήσουμε βγαίνοντας από την Κρίση, την Ευκαιρία για την Κρήτη και για τους Κρητικούς.

Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα θα έχει ξανά Κρητικό Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εμένα στο πλευρό του, στενό συνεργάτη.

Σήμερα Γραμματέας στο κόμμα, και μετά τις εκλογές από άλλη θέση ευθύνης που ο επόμενος πρωθυπουργός θα αποφασίσει.

Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας την ομιλία μου θέλω να σας πω τα εξής.

Μέχρι την Κυριακή δεν χωράει κανείς εφησυχασμός, καμία επανάπαυση.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει σπίτι του. Καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση.

Είναι οι πρώτες Εθνικές Εκλογές από το 2015 και μετά. Δεν ψηφίζουμε ελαφρά τη καρδία. Ψηφίζουμε και αφήνουμε πίσω μας 4 χρόνια μιζέριας, αστάθειας και εθνικής ταπείνωσης.

Ψηφίζουμε για να μην μπει η Πατρίδα μας σε νέες περιπέτειες.

Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση.

Και το βράδυ της Κυριακής δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος θα έχει συμβεί.  Σε τρεις ημέρες, η Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, θα είναι μια καινούργια μέρα.

Ήρθε η ώρα να γράψουμε τη δική μας Ιστορία.

Νιώθω σήμερα στις παραμονές μιας πολύ κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης βαριά την ευθύνη. Ως Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου αλλά και ως Γραμματέας της μεγάλης μας Παράταξης.

Με τα μάτια της ψυχής μου αντικρίζω τα διαχρονικά σύμβολα του Έθνους μας.  

Και νιώθω τους ακοίμητους φρουρούς της Ιστορίας μας, όσους έχουν δώσει το αίμα τους για την Κρήτη μας, να μας κοιτούν όλους μας με ένα βλέμμα αυστηρό και διαπεραστικό. 

Με την καρδιά και το μυαλό βλέπω τη θάλασσα και το λιμάνι, αλλά και τις νέες προκλήσεις του μέλλοντος. 

 Τα νέα ταξίδια σε ένα καινούργιο κόσμο που θα ταξιδέψει αυτή η βασανισμένη, αλλά περήφανη χώρα, αυτός ο ταλαιπωρημένος αλλά περήφανος λαός.

 Με οδηγό, όπως πάντα, την μεγάλη πνευματική και θρησκευτική παράδοση της Εκκλησίας μας.

 Και έχοντας πάντα στο μυαλό μας, τον ιερό θεσμό της οικογένειας και την στήριξη της. Η οικογένεια είναι κύτταρο κοινωνικής συνοχής. Η οικογένεια δεν είναι απλώς ένα σπουδαίο πράγμα, ένα ευλογημένο καταφύγιο. Είναι τα πάντα.

 Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω πως, ναι, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.

 Ζητώ τη στήριξή σας για να βαδίσουμε μπροστά.

 Δε σας ζητώ να γίνετε -αν δεν το θέλετε- Νεοδημοκράτες.

 Σας ζητώ να στηρίξουμε τη νέα Ελλάδα.

 Την Ελλάδα της Δημιουργίας, της Ανάπτυξης, της Ευημερίας, της Προκοπής.

 Την Ελλάδα που θα είναι για όλους τους Έλληνες. Την περήφανη Ελλάδα.

 Ζητώ τη στήριξή σας και σας λέω με βεβαιότητα ότι η 8η Ιουλίου θα είναι μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα, για τον τόπο μας. 

 Ζητώ το σταυρό προτίμησης για να συνεχίζω να εκπροσωπώ με σθένος, ζήλο, συνέπεια και με αποτελεσματικότητα το όραμά μας.

 Ελπίζω ότι θα μου δώσετε ακόμη περισσότερη δύναμη για να είμαι πιο αποτελεσματικός για εσάς, για τον τόπο μας!

 Πάμε μαζί για τη νίκη, για την Ελλάδα, για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας!

 Σας ευχαριστώ για τη δύναμή σας, για τον ενθουσιασμό σας, για το χειροκρότημά σας.

Να είστε καλά, καλή δύναμη, καλό αγώνα μέχρι τέλους.

 Ευχαριστώ πολύ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News