Ελένη Βατσινά: «Η φωνή της Κρήτης οφείλει να είναι ισχυρή»

Εθνικές Εκλογές
Ελένη Βατσινά: «Η φωνή της Κρήτης οφείλει να είναι ισχυρή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου

Επέλεξε τον δρόμο της συμμετοχής και της ευθύνης, εκτιμώντας ότι η στάση αυτή πρέπει να αποτελεί μονόδρομο για κάθε πολίτη. Βιώνει, άλλωστε, και η ίδια, όπως τονίζει, τα ίδια προβλήματα με κάθε νέο άνθρωπο που ζει στην Ελλάδα και αγωνίζεται.

Η Ελένη Βατσινά, που τα τελευταία χρόνια διαγράφει τη δική της πορεία στο “επιχειρείν”, έχοντας αναλάβει το Τμήμα Εξαγωγών της οικογενειακής επιχείρησης, αποφασίσει να αγωνιστεί και για το κοινό καλό.

Δηλώνει απόλυτα προσηλωμένη στην κοινωνία και τις ανάγκες της, αλλά και στο μεγάλο στόχο της ανάκαμψης και της αλλαγής για τη χώρα. Και γι’ αυτό διεκδικεί την ψήφο μας την ερχόμενη Κυριακή.

Σε μια εποχή που οι νέοι απαξιώνουν την πολιτική, τι είναι αυτό που σας έκανε να δηλώσετε υποψηφιότητα διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών σας;

«Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών όλων των ηλικιών. Ιδίως, όμως, στους νέους ανθρώπους διαπιστώνω μια αποστροφή, που έχει ως αποτέλεσμα την αποχή τους από τα τεκταινόμενα, ακόμη κι από τις κάλπες. Σε ό,τι με αφορά, θεωρώ - και το κάνω πράξη με τις επιλογές μου - πως η ευθύνη για ό,τι συμβαίνει ανήκει σε όλους μας - στον βαθμό που αναλογεί στον καθένα. Αδικούμε τους εαυτούς μας αν αφήνουμε τη μοίρα μας σε “χέρια” που δεν επιλέγουμε με την ψήφο μας. Προσωπικά, αποφάσισα να αφήσω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και να ριχτώ στη μάχη των εκλογών, επιλέγοντας τον δρόμο της συμμετοχής και της ευθύνης. Αυτός ο δρόμος της συμμετοχής, μάλιστα, θεωρώ πως πρέπει να είναι μονόδρομος για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Ποια είναι τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες συνολικά αλλά και τους Κρητικούς ειδικά;

«Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι αυτές που απασχολούν όλους τους Έλληνες. Η ανάσχεση των συνεπειών αυτών πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό μέλημα για την κυβέρνηση που θα προκύψει από την κάλπη της Κυριακής. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ανακούφισης... είτε μιλάμε για μείωση της φορολόγησης, είτε για μέτρα στήριξης της εργασίας, είτε για κίνητρα για τους νέους επιστήμονες προκειμένου να μείνουν στη χώρα μας. Η Κρήτη, από την άλλη, δε θα μπορούσε να “γλιτώσει” απ’ όλα τα δεινά των τελευταίων ετών. Έχει όμως και ιδιαίτερα προβλήματα, που σχετίζονται με το έλλειμμα υποδομών - είτε μιλάμε για μεγάλα έργα όπως ο ΒΟΑΚ και ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, είτε για μικρότερης εμβέλειας έργα, όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί και οι συνδετήριοι δρόμοι. Την ίδια ώρα, η Κρήτη, ένα νησί με μεγάλο τουριστικό ρεύμα, πρέπει να εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια και επάρκεια σε νερό. Σε κάθε περίπτωση, η φωνή της Κρήτης οφείλει να είναι ισχυρή μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο κι εκεί επιδιώκω να αναλάβω δράση. Εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, θέλω να αποτελέσω τη δική τους φωνή, να αποτελέσω το πρόσωπο που όλα τα ζητήματα που έχει αφουγκραστεί θα τα μεταφέρει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Γιατί να επιλέξει κάποιος να ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής και γιατί συγκεκριμένα την Ελένη Βατσινά;

«Το Κίνημα Αλλαγής θέλει να αποτελέσει τη φωνή της λογικής, τον κυματοθραύστη ανισοτήτων, τον προστάτη των κοινωνικών δικαιωμάτων. Θέλουμε να συμπορευτούμε με τον κόσμο μας, να επιστρέψουμε ενωμένοι στις ρίζες μας και να θέσουμε τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτίσουμε μια ανανεωμένη, δυναμική παράταξη, στη βάση των αρχών που εξακολουθεί να εμπνέει ο ιστορικός ηγέτης μας, Ανδρέας Παπανδρέου. Η πολιτική μας είναι ανθρωποκεντρική και απόλυτα εστιασμένη στις ανάγκες της κοινωνίας, και στόχος μας είναι να αποτελέσουμε την υπεύθυνη δύναμη. Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι η αναστήλωση του Κοινωνικού Κράτους: να προστατευτούν τα κοινωνικά δικαιώματα και να δημιουργηθεί ένα κράτος πρόνοιας, με κοινωνική δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες προς όλους, θάρρος, αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, είμαι ένας νέος άνθρωπος - και δεν αναφέρομαι μόνο στην ηλικία, αναφέρομαι στη νοοτροπία και τις ιδέες, που σε συνδυασμό με την πολύτιμη γνώση που έχω αποκτήσει από τις σπουδές μου, μου έχουν διαμορφώσει ένα πολύτιμο οπλοστάσιο επιχειρημάτων. Θεωρώ ότι η ανανέωση είναι κάτι απαραίτητο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας - αυτονόητα και στην πολιτική - που αναλαμβάνει να διαχειριστεί τις ζωές όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω και να συνδράμω και γι' αυτό διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου την ερχόμενη Κυριακή».

Πού έχετε θέσει τον πήχη αυτής της εκλογικής αναμέτρησης; Τι θέλετε να πετύχετε;

«Ο πήχης μπαίνει πάντα ψηλά. Αυτή είναι η λογική που με διακατέχει σε κάθε έκφανση της ζωής μου. Έτσι και σε αυτή την, ομολογουμένως, δύσκολη κούρσα, στοχεύω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ... ή όπως είπε ο Καζαντζάκης... “όπου δεν μπορώ”. Δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να ξεπεράσω κάθε εμπόδιο και να αποδείξω ότι η Ελένη που ο κόσμος συνάντησε στο καφενείο, στην πλατεία του χωριού του, κατά τις περιοδείες μου, είναι το πρόσωπο που μπορεί επάξια να εκπροσωπήσει κάθε πολίτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News