Λευτέρης Ζερβός: «Γιατί… να ψηφίσω; Τι… να ψηφίσω;»

Εθνικές Εκλογές
Λευτέρης Ζερβός: «Γιατί… να ψηφίσω; Τι… να ψηφίσω;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Λευτέρης Ζερβός, Μέλος ΠΕ Νέας Δημοκρατίας - Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ

Ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου θέλω να απευθυνθώ στον ψηφοφόρο, στον Κρητικό και ειδικά στον Ηρακλειώτη ψηφοφόρο απαντώντας στα άκρωςεπίκαιρα και πολυσυζητημένα ερωτήματα: «Γιατί να ψηφίσω;» και «Τι να ψηφίσω;».

Παρατηρώντας τις εκλογικές επιλογές των ψηφοφόρων, οι οποίες -κατά κύριο λόγο- έχουν στρατηγική διάσταση, εύκολα παρατηρεί κανείς την προσπάθεια της επίτευξης ενός ωφέλιμου εκλογικού αποτελέσματος για τους ίδιους.

Τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνουμε την κατάρρευση του δικομματισμού και αρκετά νέα κόμματα βγαίνουν στο προσκήνιο διεκδικώντας την ψήφο του έλληνα πολίτη και μία θέση στα έδρανα της Βουλής. Παράλληλα, η αποχή μεγάλωσε, ο «κανένας» φιγούραρε στις πρώτες θέσεις για καταλληλότερος πρωθυπουργός και η απάθεια προς τα πολιτικά δρώμενα της χώρας είχε γίνει πλέον, μπορούμε να πούμε, mainstream. Δυστυχώς, η αδιαφορία και η αποχή από τις εκλογές καλά κρατεί μέχρι και σήμερα, σε ελαφρώς μικρότερο ποσοστό, βέβαια.

Αλήθεια, όμως, γιατί να πάει κάποιος να ψηφίσει την 7η Ιουλίου; Κυριακή, στα μέσα του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο, ειδικά στις νοτιότερες περιοχές του νομού, να χτυπάει κόκκινο, καθώς, η καλύτερη επιλογή είναι η παραλία από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ; Γιατί κάποιος να «σπαταλήσει» το χρόνο του πηγαίνοντας ως το εκλογικό κέντρο που ψηφίζει, περιμένοντας στην ουρά για ώρα και χάνοντας την απόλαυση μιας κρύας μπύρας στην παραλία από νωρίς;

Το δικαίωμα της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος κάθε πολίτη είναι αδιαφιλονίκητα πολύ σημαντικό. Η δύναμη της ψήφου, της επιλογής δηλαδή εκείνων που θα εκπροσωπήσουν τους Έλληνες πολίτες, είναι υψίστης σημασίας. Γι’ αυτό καισας παροτρύνω, ευθέως, να πάτε να ψηφίσετε! Διότι αξίζει τον κόπο, αξίζει τον χρόνο, αξίζει την όποια ταλαιπωρία, αξίζει να επιλέξετε ο καθένας ξεχωριστά για το δικό σας μέλλον, αξίζει να έχει δύναμη η φωνή σας!

Με την αδιαφορία και την αποχή δίνετε το ελεύθερο άλλοι να επιλέγουν για εσάς, χωρίς εσάς. Και καλώς ή κακώς αυτή τους η επιλογή σαςεπηρεάζει στο έπακρο!Επηρεάζει την καθημερινότητα, την οικονομία, την ασφάλεια, τα εθνικά ζητήματα, τη ζωή μας,  το ΜΕΛΛΟΝ μας.

Ναι, να πάτε να ψηφίσετε, είναι καλύτερο να «θυσιάσετε» λίγο από το χρόνο σας, παρά να μείνετε αποστασιοποιημένοι και να αφήσετε τους άλλους να αποφασίσουν για εσάς. 

Η αυξημένη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες στις πρόσφατες Ευρωεκλογές είναι ενθαρρυντική. Ωστόσο το ποσοστό της αποχής παρέμεινε υψηλό, αν και σε χαμηλότερο ποσοστό.

Η ΝΔ κέρδισε πανηγυρικά τις Ευρωεκλογές, σημειώνοντας μία διαφορά της τάξεως των 9.5 μονάδων. Επικράτησε στις 12 εκ των 13 Περιφερειών και στους περισσότερους Δήμους της χώρας. Αρκετοί αναρωτιούνται, τι είναι εκείνο που έκανε ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού να εμπιστευτεί τη ΝΔ; Ήταν όντως εμπιστοσύνη σε κάτι που αντιλήφθηκαν και είδαν στην γαλάζια παράταξη ή μήπως απλά μία τιμωρία προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα;

Στις πρόσφατες εκλογές της 26ηςΜαΐου, ο Ελληνικός λαός δήλωσε τη δυσαρέσκεια του προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας, παράλληλα, την εμπιστοσύνη του στην Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ναι, ήταν δήλωση εμπιστοσύνης! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας δίπλα του άξια στελέχη του κόμματος, όργωσε ολόκληρη τη χώρα, σπιθαμή προς σπιθαμή, μεταφέροντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και ακούγοντας προσεκτικά, όπου κι αν στάθηκε, τους πολίτες. Συζήτησε με πολύ κόσμο, είδε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της χώρας, σε κάθε επαγγελματική ομάδα. Έπεισε πως θέλει να προσφέρει, έπεισε με το πρόγραμμα και τις προτάσεις της ΝΔ.

Ένα από τα άξια στελέχη, που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν και ο δικός μας, Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης. Κάνοντας διαρκώς ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, πάντοτε στο πλευρό του Κυριάκου, προσέφερε πολλά. Δεν παραμέλησε ποτέ, ωστόσο, την πόλη του, κάνοντας πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων στο Ν. Ηρακλείου, ακόμη και εκτός προεκλογικής περιόδου.

Και αυτό είναι τελικά που μετράει και επιβραβεύεται! Η συστηματική και σκληρή δουλειά, η άμεσηεπαφή με τον κόσμο, η συζήτηση με επιχειρήματα ακόμη και αν υπάρχουν διαφωνίες και αμφιβολία. Γιατί έτσι χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης, σχέσεις συνεργασίας.

Επομένως, βάζοντας κάτω όλα τα παραπάνω, μπορούμε να καταλήξουμε σε τούτο: αξίζει να πάει κάποιος να ψηφίσει και αξίζει να εμπιστευτεί με την ψήφο του στο Ν. Ηράκλειο τον Λευτέρη Αυγενάκη και στο τιμόνι της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News