Εθνικές Εκλογές 2019

Επίσκεψη Διγαλάκη στο Επιμελητήριο Χανίων

Ο Αντώνης Ροκάκης υποδέχτηκε το Βασίλη Διγαλάκη στο γραφείο του

Τον υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη υποδέχτηκε στο γραφείο του μαζί με μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα ζητήματα της υποστελέχωσης του Επιμελητηρίου, της δημιουργίας Επιτροπής Τουρισμού στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι αναπτυξιακοί φορείς του νομού, αλλά και η διασύνδεση του Πολυτεχνείου με την επιχειρηματική κοινότητα.

Ειδικότερα ο κ. Ροκάκης ανέφερε «η δημιουργία επιτροπής τουρισμού στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι αναπτυξιακοί φορείς του νομού, θα μας δώσει το πλεονέκτημα ανάπτυξης της δικής μας στρατηγικής πάνω σε ζητήματα προβολής, αλλά και διεκδίκησης έργων υποδομής σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Χανίων. Πέραν τούτου, η επιτροπή θα πρέπει να έχει και χαρακτήρα «ελέγχου» των έργων, αλλά και των πράξεων που γίνονται στο νομό μας με αντίκτυπο στον τουρισμό (πχ σύμβαση Fraport)».

Η επίσκεψη του κ. Διγαλάκη στο Επιμελητήριο ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα, ενώ ο κ. Ροκάκης τόνισε πως «το γεγονός  ότι ένας ακαδημαϊκός με λαμπρή πορεία στο χώρο του, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, κατεβαίνει στην πολιτική είναι κάτι το ελπιδοφόρο. Είμαι σίγουρος πως ένας τεχνοκράτης σαν τον κ. Διγαλάκη μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας και τα Χανιά ιδιαίτερα». 

Συνάντηση Βασίλη Διγαλάκη με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων και την επιστημονική επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων

Την Δευτέρα 01-07-2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο Νομό Χανίων, της επιστημονικής επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, τ. Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Βασίλη Διγαλάκη, όπου τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τόσο τα φιλοζωικά σωματεία όσο και την κοινωνία ευρύτερα, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, σχετικά με την προστασία όλων των ζώων, με ειδικότερες αναφορές στην αναγκαιότητα για την φροντίδα και για την λήψη μέτρων για την μείωση του αδέσποτου πληθυσμού των ζώων συντροφιάς.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων σημείωσαν την σημασία της εκπαίδευσης της νέας γενιάς μέσα από ειδικά μαθήματα στα σχολεία, για την προστασία των ζώων και την ευζωία καθώς και την μη ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των κατοικίδιων ζώων. Συζητήθηκαν μια σειρά από άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα για τον περιορισμό του αδέσποτου πληθυσμού των ζώων συντροφιάς, με πρώτη και άμεση προτεραιότητα την λειτουργία δημοτικών κτηνιατρικών κλινικών για την δωρεάν συστηματική στείρωση των αδέσποτων ζώων και την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων ομάδων για την στείρωση των δεσποζόμενων ζώων. Έγινε επίσης αναφορά στις αγκυλώσεις που έχουν δημιουργήσει οι ασυνάρτητες και αλληλοαντικρουόμενες εγκύκλιοι του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες ουσιαστικά απαγορεύουν στα μέλη των φιλοζωικών σωματείων κάθε εθελοντική ενέργεια.

Ο εκπρόσωπος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, επανέλαβε την πάγια θεσμική και επιστημονική υποστήριξη του έργου των φιλοζωικών συλλόγων, δεδομένου ότι τελείται ένα κοινωνικό έργο, χωρίς το οποίο η εικόνα του Νομού Χανίων θα ήταν πολύ διαφορετική.

Ο κ. Διγαλάκης ήταν ενήμερος για τα ζητήματα, δεδομένου ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν φιλοζωική κουλτούρα και ως εθελοντές φιλόζωοι πολίτες έχουν φροντίσει και φροντίζουν αδέσποτα ζώα. Ο κ. Διγαλάκης δεσμεύτηκε να λάβει υπόψη τις απόψεις και προτάσεις των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων, που διαθέτουν την ευαισθησία και κυρίως την εμπειρία στην διαχείριση των ζητημάτων αυτών.

Σχόλια