Ν. Σφακιανάκη: Η νεότερη υποψήφια της ΝΔ στο Ηράκλειο ανοίγει τα χαρτιά της

Εθνικές Εκλογές
Ν. Σφακιανάκη: Η νεότερη υποψήφια της ΝΔ στο Ηράκλειο ανοίγει τα χαρτιά της
Ποιο είναι το όραμα της υποψήφιας βουλευτή; Διαβάστε τη... διαφορετική συνέντευξη της Νικολέτας

Η Νικολέτα Σφακιανάκη αφήνει στην άκρη το μολύβι και το μικρόφωνο και με τον αέρα της νιότης, την αισιοδοξία της δημιουργίας και τη δύναμη της θέλησης ζητά την ψήφο μας, ως υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, στις προσεχείς εκλογές.

Θα ήταν πολύ πιο εύκολο και πιο «κλασικό» να ζητήσουμε από τη Νικολέτα να μας παραθέσει τις πολιτικές θέσεις πάνω στα μείζονα ζητήματα που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία με την κλασική πρακτική της «ερώτησης»-«απάντησης».

Όμως για έναν νέο άνθρωπο με όραμα, όρεξη, σχέδιο και διάθεση για προσφορά το κοινότυπο δεν ταιριάζει.

Τι σκέφτεται λοιπόν η Νικολέτα Σφακιανάκη για αυτή τη μεγάλη «αρχή» που ετοιμάζεται να κάνει με το άλμα στην πολιτική; Ποια είναι τα «θέλω» που την οδήγησαν σε αυτή την κούρσα; Τι ρόλο παίζει στη ζωή και στην πολιτική της σκέψη η «οικογένεια»; Ποιο το «τίμημα» για αυτή τη «συμμετοχή» για την «Κρήτη», το «μέλλον» για τους «νέους»; Μέσα από αυτή τη συνέντευξη-«αλφαβητάρι» θέσεων και προτάσεων ζητήσαμε από τη Νικολέτα να μας ξεδιπλώσει όχι μόνο τις πολιτικές της γραμμές, αλλά και τα σχέδιά της για το αύριο...

«Κάθε αρχή και μία πρόκληση. Έτσι πορεύομαι. Όμως η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Ηράκλειο δεν είναι μόνο μια προσωπική νέα αρχή. Είναι η εκκίνηση για να πάει η χώρα μας ένα βήμα παρακάτω. Και αυτό θα γίνει με ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου στη Ν.Δ., να εφαρμόσει το ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει στους Έλληνες».

«Πεδίο δόξης λαμπρόν! Ο ναός της Δημοκρατίας, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις για το μέλλον μας. Αποφάσεις που πρέπει να συνδιαμορφώνονται με τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Δεν είναι απλά οι 300... είναι οι δυνατότητες που έχουν να αλλάξουν το μέλλον μας».

«Η γη, ο τόπος μου... Ο ευλογημένος τόπος που αγαπώ, για τον οποίο η γη είναι ο θησαυρός του, το εισόδημά του, οι αγωνίες του και το μέλλον του».

«Οι διαδρομές στην Κρήτη δείχνουν τις δυνατότητες αυτού του τόπου. Δείχνουν όμως και τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υπάρχουν. Επιβάλλεται να βάλουμε φρένο στις αιματοβαμμένες διαδρομές του ΒΟΑΚ και να “ανοίξουμε” φωτεινές διαδρομές - να ανοίξουμε καινούργιες... Να χαράξουμε νέους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μας».

«Η Ευρώπη είναι η οικογένεια μέσα στην οποία η Ελλάδα πρέπει να έχει μια ισχυρή φωνή. Να είναι η χώρα μας ισχυρή μέσα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό μέτωπο θα πρέπει όμως να αλλάξει. Η Ευρώπη δεν έχει το περιθώριο να μην είναι ενωμένη απέναντι σε προκλήσεις που έχουν να κάνουν με κυριαρχικά δικαιώματα κρατών-μελών της. Ελλάδα και Κύπρος είναι τέτοια παραδείγματα. Όμως πρέπει να είναι ενωμένη και σε ζητήματα όπως η οικονομία, το προσφυγικό και η κλιματική αλλαγή».

«Καλύτερη ζωή για όλους μας. Αυτός είναι ο στόχος για νέους όπως εγώ, που ριχνόμαστε στην πολιτική “μάχη” για το αύριο το δικό μας, του τόπου μας και των παιδιών μας».

«Ήλιος και θάλασσα... έννοιες που θυμίζουν Ελλάδα. Ο τουρισμός μας, άλλωστε, βασίζεται σε αυτά. Αλλά δεν αρκούν. Πρέπει όμως και εμείς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μας».

«Θέλω ευκαιρίες όπως κάθε νέος της ηλικίας μου. Η νέα γενιά δεν είναι η απαξιωμένη γενιά της αδιαφορίας. Είναι η γενιά που έχει αχαλιναγώγητη δημιουργία, που δεν ξέρει όμως πού να τη διοχετεύσει. Θέλω τη νέα γενιά μπροστά, ελεύθερη να δημιουργήσει και να κατακτήσει τα όνειρά της».

«Η ισότητα δεν είναι ποσόστωση. Η ισότητα είναι κεκτημένο που δεν κινδυνεύει να χαθεί, αλλά χρήζει βελτιώσεων. Αν θέλουμε πραγματική ισότητα, θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής κάθε γυναίκας, μητέρας ή μη, εργαζόμενης ή μη. Για να έχει ίσες ευκαιρίες στην επαγγελματική ανέλιξη και στον προσωπικό χρόνο».

«Ο τόπος που μεγάλωσα, αγαπώ και πιστεύω σε αυτόν. Ένας αδικημένος τόπος με άξιους και ικανούς ανθρώπους, με χέρια δουλεμένα. Η Κρήτη μας μπορεί! Οι άνθρωποί της μπορούν και οφείλουμε να τους στηρίξουμε για την παραγωγή τους, για τον τουρισμό τους, για τις επιχειρήσεις τους».

«Δέκα χρόνια κρίσης μετράει αυτός ο λαός. Ε, φτάνει πια..! Είναι καιρός αυτός ο λαός να χαμογελάσει, και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την εφαρμογή υπεύθυνων πολιτικών προτάσεων όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. Το πρόγραμμα που έχει φτάσει σε κάθε χωριό, το πρόγραμμα που υποστηρίζουμε, που πιστεύουμε και μπορεί να γυρίσει σελίδα στο μέλλον της πατρίδας μας...».

«Το μέλλον είναι τα παιδιά μας και για αυτά οφείλουμε να παλέψουμε. Ονειρεύομαι ένα αισιόδοξο μέλλον, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους εμάς που διεκδικούμε την ψήφο του κόσμου».

«“Να πατάνε στη γη, να κοιτούν στον ουρανό”. Αυτό είπε πρόσφατα η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε μια συνέντευξή της και ένιωσα ότι με αγγίζει περισσότερο από κάθε τι. Μεγάλο πράγμα να πατάς ως νέος τα πόδια σου στην γη και το βλέμμα σου να κοιτάει ψηλά».

«Κάθε ξημέρωμα μια νέα αρχή, μια καινούργια αρχή. Ελπιδοφόρο το ξημέρωμα, δίνει την αίσθηση του καινούργιου. Αυτό το καινούργιο οραματίζομαι και εγώ. Ένα καινούργιο ξημέρωμα για τη χώρα μου».

«Η οικογένεια είναι η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Είναι η αφετηρία για τον καθένα από εμάς. Προσωπικά είναι οι “πολύτιμοί” μου. Πολιτικά είναι η προτεραιότητά μου».

«Προσφορά σημαίνει δίνω... και εγώ, η Νικολέτα, θέλω να δώσω. Να δώσω ενέργεια, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, με ανιδιοτέλεια και πίστη στις δυνατότητες της Κρήτης και της χώρας μας. Προσφορά σημαίνει παλεύω, και εγώ θα παλέψω για τις αξίες και την προοπτική της χώρας μας».

«Γυναίκα, σύζυγος, φίλη, κόρη, αδερφή, κοινωνιολόγος-δημοσιογράφος και τώρα πολιτευτής. Πολλοί και διαφορετικοί ρόλοι. Όμως όλοι δεμένοι με τις ίδιες αρχές και αξίες, τις οποίες κουβαλάω, υπηρετώ και δεν πρόκειται να θυσιάσω κανέναν από αυτούς τους ρόλους».

«“Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό, κι αν μπορεί να μείνει μόνος του, τότε δεν είναι άνθρωπος, αλλά ζώο ή θεός”, είπε ο Αριστοτέλης. Σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, η συμμετοχή και η ομαδικότητα δίνουν τις λύσεις».

«Κάθε μεγάλη απόφαση στη ζωή κάποιου έχει και ένα τίμημα. Για την πολιτική που θέλω να υπηρετήσω το τίμημα ήταν η δουλειά που αγαπώ. Όμως αν δεν τολμήσεις δεν πρόκειται να καταφέρεις κάτι. Η δημοσιογραφία, όμως, παραμένει στην καρδιά μου και είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο κρατάω και άλλες λευκές σελίδες».

«Το όραμα που γίνεται πράξη. Η συνέπεια ανάμεσα σε λόγια και έργα».

«Φως απέναντι στο σκοτάδι, το ψέμα και την υποκρισία. Ναι, έχει και η πολιτική φως και πιστεύω στην πολιτική που αφήνει φωτεινό αποτύπωμα».

«Δίνω χρώμα σε κάθε τι που με αφορά. Η ζωή είναι γεμάτη χρώματα και τα χρώματα γεμάτα ζωή. Και αν τώρα κάτι φαίνεται άχρωμο, γκρίζο ή μουντό, είναι στο χέρι μας να πάρουμε το πινέλο και να το γεμίσουμε χρώμα. Μπορούμε!».

«Δικαίωμα και δύναμη στα χέρια των Ελλήνων. Η ψήφος επιβραβεύει, η ψήφος αποδοκιμάζει. Είναι πολύτιμη και δεν της αξίζει η απαξίωση».

ΟΧ, ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ..!

«Οχ, βρε αδερφέ, με τον “οχαδερφισμό”! Βγες μπροστά, πάρε αποφάσεις, επίλεξε ποιος θέλεις να σε εκπροσωπεί. Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε Ελλάδα. Παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας, επιλέγουμε εμείς ποιος θα αλλάξει αυτό τον τόπο, με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News