Κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη

Εθνικές Εκλογές
Κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποψήφιοι του ΚΚΕ στα Χανιά

Με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Χανιά το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποψήφιοι του ΚΚΕ στα Χανιά.

Στο χαιρετισμό του, ο Μ. Κλωνιζάκης, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Σ' αυτές τις εκλογές, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ανθρώπους που υποστήριξαν συμφωνίες που θα ζημιώσουν την χώρα στο απώτερο μέλλον. Δεν μπορούμε να δώσουμε εξουσία σε ανθρώπους που την έβαλαν στα μνημόνια. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε εκείνους που άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν - και μάλιστα με τρόπο ξεδιάντροπο. Δεν μπορούμε να στείλουμε στην Βουλή εκείνους που έχουν το ναζισμό ως ιδεολογία τους, ούτε εκείνους που πουλούσαν θαυματουργά μαντζούνια ή επιστολές του Ιησού, εξαπατώντας τον κόσμο. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ανθρώπους με αμφιλεγόμενες θέσεις όσο αφορά την εξωτερική μας πολιτική ή την μελλοντική τους θέση σε μια μνημονιακή κυβέρνηση». Επίσης κάλεσε τον κόσμο να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, γιατί δεν έγινε μνημονιακή ουρά κανενός, γιατί έχει μια σταθερή και τίμια στάση απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας, γιατί βρίσκεται κοντά στους εργαζομένους, και παράλληλα - σπάζοντας πολλές φορές τα ταμπού και τις ταμπέλες που πολλοί κακώς βάζουν στην αριστερά - έχει ένα καθαρά πατριωτικό λόγο για όλα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης στον χαιρετισμό του, σχολίασε τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή:

«Η χώρα μας βρίσκεται μπλεγμένη μέσα από τις γραμμές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Οι κίνδυνοι για τη χώρα και το λαό είναι πολλοί. Οι κίνδυνοι για τον λαό γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι από την κλιμάκωση των αμφισβητήσεων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, αλλά και από την ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ αγωνίζεται για να ανοίξει ο δρόμος που οδηγεί σε ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς φτώχεια για τους λαούς. Παράλληλα το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τόσο μιας τοπικής αλλά και μιας γενικευμένης σύρραξης, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που εφησυχάζει το λαό.

Καλούμε όλους όσοι αισθάνονται προοδευτικοί και αριστεροί, καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να εκτιμήσει την συνέπεια και τον τίμιο αγώνα του κόμματός μας στο πλευρό του λαού και να πει ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ που είναι η δύναμή μας την επόμενη μέρα με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την αποψινή μας συγκέντρωση στέλνοντας εδώ από τα Χανιά μήνυμα αντεπίθεσης μέχρι τη νίκη, για το καλό του λαού και του τόπου».

Στην ομιλία του ο Γιάννης Πρωτούλης κάλεσε τον λαό του Νομού Χανίων να κάνει δική του υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι -με "βαριά καρδιά"- στις ευρωεκλογές ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν ή αυτά που είχαν απορρίψει τα προηγούμενα χρόνια, τα ψήφισαν χωρίς ενθουσιασμό και χωρίς μεγάλες προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

Απευθυνόμαστε σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο της επανόδου της ΝΔ. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διακυβέρνηση και τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν "ξεμπέρδεψε με το παλιό", αλλά το "ξέπλυνε" και το ανάστησε, του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανίζεται δικαιωμένο, αναπαράγει και σήμερα όλη την προπαγάνδα των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Για τον λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματά του, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίξει το δρόμο της ριζικής ανατροπής.

Τα διλήμματα "πολιτική αλλαγή και σταθερότητα", που προβάλλει η ΝΔ, και "πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης", που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάλπικα.

Το ΚΚΕ αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνο που ενημερώνει τον λαό για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του NATO, των ΗΠΑ, της EE στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων.

Είναι το Κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση του λαού και ρίχνει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση του λαού, παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News