Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες - Δεν γυρίζει πίσω»

Ηράκλειο
Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες - Δεν γυρίζει πίσω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκλογική ανατροπή είναι βέβαιη ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ηράκλειο

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας, για να παρακολουθήσει την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Υπό τους ήχους της Κρητικής λύρας ανέβηκε στο βήμα για να πραγματοποιήσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός, ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κρητικοί και οι Ηρακλειώτες ανέφερε «ήμουν περίεργος να δω αν παρουσία σας σήμερα εδώ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από τη  συγκλονιστική παρουσία του περασμένου Μάη, δεν περίμενα, ότι αυτό μπορούσε να συμβεί στην καρδιά του καλοκαιριού».

Η εκλογική ανατροπή είναι βέβαιη ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ηράκλειο, υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη.

Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Την τελική ευθεία. Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας φέρει στην κάλπη άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο.

Όπως σημείωσε: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση. Παραθέτουν μονάχα όμορφα σλόγκαν και ανώδυνες ατάκες. Και κρύβουν τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον του τόπου».

Προσπαθούν δε, να πείσουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Όμως, «εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. Δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».

«Εσείς θα ξαναφέρετε τη νίκη ξανά σε ολόκληρη τη Κρήτη», είπε ο κ. Τσίπρας «ας μην βιάζονται ορισμένοι να προδικάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής, γιατί η αυτή η κάλπη δεν βγάζει ευρωβουλευτές, βγάζει κυβέρνηση».

«Κανένας μόνος του στην κάλπη»

«Η ελπίδα, η προοπτική θα νικήσει την αλαζονεία και την έπαρση», προέβλεψε ο Αλ. Τσίπρας, που συμπλήρωσε: «Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Είμαστε στην τελική ευθεία» και «λέμε ότι η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει μόνο άλλον έναν να έρθει στη κάλπη. 'Αλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

Το σύνθημα σήμερα είναι, «κανένας μόνος του στην κάλπη», είπε ο πρωθυπουργός. «Κανένας χωρίς να του εξηγήσουμε ποιο το κρίσιμα δίλημμα που διακυβεύεται για τη ζωή μας την επόμενη μέρα».

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

Αναφερόμενος στους προκατόχους του, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να θυμηθούν οι πολίτες:

«Πώς βρέθηκε η χώρα στο χείλος του γκρεμού; Ο ένας παρέδωσε 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα το 2009. Ο άλλος έφερε το ΔΝΤ. Ο επόμενος ήταν διορισμένος τραπεζίτης. Και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 28% και γέμισε με λουκέτα όλη την αγορά, ενώ έφτιαξε το σχέδιο της παρένθεσης».

Και όλοι αυτοί που έχουν βαριά, όπως είπε, ευθύνη, «έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο, είναι εκεί και περιμένουν. Και ζητάνε πίσω τη χώρα. Μας λένε ότι είναι ιδιοκτησία τους η χώρα, ότι είναι κληρονομικό τους δικαίωμα. Ότι η Ελλάδα ανήκει σε τρεις μεγάλες οικογένειες. Τελεία.

Και μας ζητάνε να ζητήσουμε συγνώμη που παραφερθήκαμε και μας πέρασε από το μυαλό ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτούς, ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, τους μη προνομιούχους».

Έστησαν εθνική σκευωρία στο Μακεδονικό

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε αν μπορούν να δώσουν προοπτική «οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν. Και που αργότερα αποπειράθηκαν να μας διχάσουν. Και να μας χωρίσουν σε προδότες και εθνικόφρονες. Αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτοί που έστησαν πάνω στο ψέμα και την υποκρισία μια απίστευτη εθνική σκευωρία στο Μακεδονικό παίζοντας με τα εθνικά μας θέματα για να μας διχάσουν.

Μπορούν αυτοί να προσφέρουν ασφάλεια και ευημερία;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News