Εθνικές Εκλογές 2019

Ο Μ. Αλιφιεράκης για την αποτελεσματική σύμπραξη επιστημονικής και επιχειρηματικότηας

Για τη διασύνδεση της επιστήμης με την επιχειρηματικότητα, η οποία πρέπει να συνεχιστεί με γρηγορότερους ρυθμούς, μίλησε στις επαφές που είχε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής

Σημαντικές και εποικοδομητικές συναντήσεις είχε ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Μανώλης Αλιφιεράκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ).

Δεδομένης και της προσωπικής του προσπάθειας, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την αποτελεσματική σύμπραξη της επιστημονικής με την επιχειρηματική κοινότητα, ο Μανώλης Αλιφιεράκης επισήμανε την τεράστια ανάγκη που έχουν οι επιχειρήσεις του Ηρακλείου να στηριχθούν στη γνώση και σε επιστημονικά επιτεύγματα ώστε να πρωτοπορήσουν και να διακριθούν.

Ο Μανώλης Αλιφιεράκης, μαζί με τον συνυποψήφιό του Σωκράτη Βαρδάκη, συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη και τον Πρόεδρο του ΙΤΕ κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη από τους οποίους ενημερώθηκαν για τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί μέχρι τώρα με στόχο την ενίσχυση των ερευνητικών φορέων της χώρας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για διάχυση της επιστημονικής γνώσης στις επιχειρήσεις του τόπου μας. Είναι ένας μονόδρομος που απαιτεί σταθερή συνεργασία, αλλά τα αποτελέσματα θα φέρουν νέες προοπτικές» τόνισε ο Μανώλης Αλιφιεράκης.

Νωρίτερα, οι δύο υποψήφιοι είχαν συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νίκο Κατσαράκη και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες αναβάθμισης του εκπαιδευτικού ιδρύματος, που το καθιστούν κορυφαίο πανεπιστημιακό φορέα της χώρας.

«Είμαι βέβαιος ότι το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας Εκπαίδευσης και θα δώσει στους νέους επιστήμονες τα εφόδια που απαιτούνται για να διαπρέψουν» ανέφερε ο Μανώλης Αλιφιεράκης.

Σχόλια