Γ. Βαρουφάκης: «Ζούμε το πιο υπόκωφο μνημόνιο που θα κρατήσει μέχρι το 2060»

Εθνικές Εκλογές
Γ. Βαρουφάκης: «Ζούμε το πιο υπόκωφο μνημόνιο που θα κρατήσει μέχρι το 2060»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα Γιάνη Βαρουφάκη στους Κρητικούς

Να στηρίξουν το ΜεΡΑ25 κάλεσε τους Κρητικούς ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία του Γυαλί Τζαμισί, στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Ο γραμματέας του κόμματος καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι επιδίδονται στη μεταξύ τους λασπολογία, ενώ υποστήριξε ότι ζούμε στο πιο υπόκωφο και επικίνδυνο μνημόνιο που θα κρατήσει ως το 2060. Τόνισε ότι θα υπηρετήσει με ήπιο προγραμματικό λόγο το 2,9% των ψηφοφόρων που στις ευρωεκλογές επέλεξε το ΜεΡΑ25, επαναλαμβάνοντας πως «αυτή η νύχτα κράτησε πολύ».

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι «οι κυβερνήσεις φεύγουν, τα παιδιά μας φεύγουν, τα μνημόνια μένουν. Μονιμοποιούνται υπό ένα αριστοτεχνικό κατασκεύασμα της προπαγάνδας της σημερινής κυβέρνησης, του μεταμνημονίου, ότι δήθεν έφυγαν,  την ώρα που ζούμε στο πιο ύπουλο, πιο υπόκωφο, πιο απειλητικό για τη χώρα μνημόνιο».

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ότι έχοντας υπογράψει μνημόνια ,το περιθώριο τους να διαφοροποιηθούν είναι ανύπαρκτο, ενώ στράφηκε προσωπικά τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κερδοσκοπούν πάνω στο πτώμα της ελληνικής ,κοινωνικής οικονομίας. Βλέπεις τις μετοχές τους να ανεβαίνουν όταν ακούγεται ότι θα κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης ,ο οποίος  έρχεται εδώ όχι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κόσμου της ΝΔ. Η ηγεσία του έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου της ΝΔ» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ακόμη ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι η πρώτη, που ενώ η χώρα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά, θα μπορεί να κάνει αποπληρωμή των δανείων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News