Λ. Αυγενάκης: «Η κοινωνική αλληλεγγύη βρίσκεται στην καρδιά του προγράμματος της ΝΔ»

Εθνικές Εκλογές
Λ. Αυγενάκης: «Η κοινωνική αλληλεγγύη βρίσκεται στην καρδιά του προγράμματος της ΝΔ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογικός «πυρετός» και συνεχείς επισκέψεις του υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου με τη ΝΔ

«Στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, γιατί δεν νοείται η ανάπτυξη χωρίς την κοινωνική συνοχή, και η κοινωνική συνοχή χωρίς την αλληλεγγύη», δήλωσε ο Γραμματέας και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού, στις Μοίρες.

Ο κ. Αυγενάκης συνομιλώντας με τον προϊστάμενο κ. Μιχάλη Πρίντεζη και εργαζομένους της υπηρεσίας τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού, αποτελεί μια από τις πολλές κοινωνικές δομές ανά την επικράτεια που στήριξαν τον κοινωνικό ιστό και τον θεσμό της οικογένειας, δουλεύοντας άοκνα με σκοπό την έμπρακτη στήριξη των αδυνάτων» και συμπλήρωσε «Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει την πολύτιμη προσφορά σας και βρίσκεται πλάι σας, ώστε να ενισχύσει το σημαντικό σας έργο».

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της ΝΔ αναπτύσσοντας τις βασικές θέσεις του Κόμματος για ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος τόνισε τα εξής:

  • Αυξάνουμε στο 1 δις € τον προϋπολογισμό για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να χορηγείται αυτό άμεσα σε 800 χιλιάδες συμπολίτες μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

  • Αυξάνουμε κατά €200 εκατ. τον προϋπολογισμό για τα επιδόματα ανεργίας και επανακαθορίζουμε τα κριτήρια απονομής ώστε να το λαμβάνουν πολλοί περισσότεροι όταν υπάρχει ανάγκη.

  • Προωθούμε πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για 50.000 μακροχρόνια ανέργους, που θα βελτιώσει θεαματικά τις προοπτικές απασχόλησης τους.

  • Προωθούμε πολιτικές ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία. Μέτρα όπως η θεσμοθέτηση της ειδικότητας του προσωπικού βοηθού και η ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης.

  • Καθιερώνουμε προγράμματα σπουδών για τις σχολικές δομές ειδικής αγωγής προσαρμοσμένα στο είδος της αναπηρίας και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που συνεπάγεται.

  • Αξιοποιούμε, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, διαθέσιμα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News