Μάξιμος Σενετάκης: «Οι εστιάτορες έχουν δίκιο»

Εθνικές Εκλογές
Μάξιμος Σενετάκης: «Οι εστιάτορες έχουν δίκιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης εξέφρασαν την απογοήτευση που νιώθουν

Το μέρος των επαγγελματιών της εστίασης πήρε ο Μάξιμος Σενετάκης κατά τη συνάντηση που είχαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον Σύλλογο τους.

Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ σημείωσε ότι δεν μπορεί ο νόμος να χρησιμοποιείται κατ’ επίφαση εις βάρος της πραγματικής οικονομίας και τελικά των εργαζομένων και πως είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός όταν ακούει κάποιους να επικαλούνται το νόμο –ειδικά σε μια χώρα όπου η πολυνομία οδηγεί στην ανομία– ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις.

Πράγματι, οι επιχειρηματίες του κλάδου εκφράζουν διαρκώς τα παράπονα τους για πρόστιμα που τους επιβάλλονται με διάφορες αφορμές και ζητούν να μην λειτουργούν σε καθεστώς νομικής ασάφειας διότι αυτό τους δημιουργεί πολλά προβλήματα.

«Τα προβλήματα υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε» είπε ο Μάξιμος Σενετάκης, όταν διαπίστωσε πως τα προβλήματα εντοπίζονται στο τρόπο που κάποιες υπηρεσίες του Δήμου ερμηνεύουν το νομοθετικό πλαίσιο. Σίγουρα θα υπάρχει και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που να μην υπερβαίνει το νόμο, είπε ο πρώην βουλευτής. «Διότι το θέμα δεν είναι να οχυρωνόμαστε πίσω από νομοθετικές διατάξεις και να αγνοούμε τη λειτουργία της αγοράς. Για αυτό και είναι σημαντικό η προσπάθεια μας να οδηγήσει σε οριστικές λύσεις με νόμιμο τρόπο».

Και φυσικά λύσεις υπάρχουν, «παρά τα φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια». Εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, σεβόμενες την αισθητική, την αρχιτεκτονική της πόλης και την ορθή λειτουργία του κέντρου. Έτσι τηρείται η ισονομία και καλλιεργείται εμπιστοσύνη μεταξύ επαγγελματιών και Πολιτείας.

Ωστόσο, από την πλευρά τους, τα μέλη του συλλόγου δεν έκρυψαν την απογοήτευση που νιώθουν. Ισχυρίστηκαν ότι διαρκώς εμφανίζονται μπροστά τους εμπόδια, είτε οικονομικά, είτε γραφειοκρατικά και παρά την προσπάθεια τους να λειτουργήσει σύμφωνα με τους κανόνες της Πολιτείας, πολλές φορές οδηγούνται σε αδιέξοδο. Ζήτησαν να τους δοθεί η ευκαιρία, να συνεχίσουν να λειτουργούν, αποδεχόμενοι κοινά αποδεκτούς κανόνες. Και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επιδοτήσουν την εργασία και όχι την ανεργία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News