Λ. Αυγενάκης στο ΕΚΗ: «Είμαστε στην ίδια όχθη με τους εργαζομένους»

Εθνικές Εκλογές
Λ. Αυγενάκης στο ΕΚΗ: «Είμαστε στην ίδια όχθη με τους εργαζομένους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής συναντήθηκε με μέλη και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Στέλιο Βοργιά, σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

«Είμαστε στην ίδια όχθη, ταυτιζόμαστε με τις δίκαιες διεκδικήσεις και προτάσεις των εργατικών κέντρων και των μελών τους. Είμαστε σύμμαχοί τους στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και των απολαβών τους. Όπως και σήμερα, η επόμενη μέρα θα μας βρει να αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους σε απόλυτη συνεννόηση με σκοπό οι εργαζόμενοι να βρεθούν πολλαπλά ωφελημένοι», σημείωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντησή του με μέλη και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Στέλιο Βοργιά, σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.

«Όταν μιλάμε για ισχυρή ανάπτυξη, για τόνωση της οικονομίας, για επενδύσεις, μιλάμε για νέες δουλειές, καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας. Εκεί στοχεύει το οικονομικό μας πρόγραμμα, σε μια οικονομία που αναπτύσσεται, σε μια οικονομία που εξασφαλίζει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους», τόνισε στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Αυγενάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης συζήτησε αναλυτικά τα εργασιακά θέματα που απασχολούν τα μέλη του Κέντρου, και τόνισε ότι «στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους, και επιβραβεύοντας με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους και την εργατική νομοθεσία».Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε στο σε συγκεκριμένες θέσεις και χειροπιαστά μέτρα που θα βελτιώσουν σημαντικά την θέση των εργαζομένων, όπως:

  • Δημιουργία 43.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο από τις δημόσιες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ, ώστε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται ακολουθώντας τη πορεία βελτίωσης της οικονομίας.
  • Εγγύηση της τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα νέα συστήματα για στοχευμένους και ουσιαστικότερους ελέγχους.
  • Κατάργηση σταδιακά την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Ο κατώτατος μισθός με τη ρήτρα ανάπτυξης που προβλέπουμε, θα φτάσει σε μια τριετία τα 730 ευρώ.

Συνάντηση με ελαιουργούς

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κρήτη και θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές αλλά και τα προϊόντα που παράγει η κρητική γη και θα ενισχύσουμε επαγγελματίες αγρότες και ελαιουργούς», τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, στην συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, με μέλη του Συνδέσμου Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

«Θα ενισχύσουμε τους επαγγελματίες και ελαιουργούς. Για μας, ο παραγωγός της Κρήτης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας δημιουργικός μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Στόχος μας ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης να γίνει μαζί με τον τουρισμό ο στυλοβάτης μιας σύγχρονης οικονομίας που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε: «θα ενισχύσουμε υπάρχοντα ή νέα συνεταιριστικά σχήματα που θα λειτουργούν νοικοκυρεμένα και με αποτελεσματικότητα και που θα παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του Πρωτογενούς Τομέα και της τοπικής οικονομίας».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα λουκέτου σε ελαιοτριβεία στην Κρήτη» όπως εσκεμμένα έχει καλλιεργηθεί, και ανέφερε: «Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ελαιοτριβείων και τυποποιητηρίων στην Κρήτη θα δοθούν κίνητρα για συνέργειες ώστε πολύ οργανωμένα και με την Πολιτεία μαζί ως σύμμαχο να υπάρξει καλύτερη προώθηση του κρητικού ελαιολάδου. Καμία σχέση αυτό δεν έχει με «λουκέτα» που κάποιοι λένε. Για τον λόγο αυτό η ΝΔ θα φορολογεί τα αγροτικά συλλογικά σχήματα με συντελεστή μόλις 10%. Αυτό αποτελεί δέσμευσή μας».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελαιουργών συζήτησαν με τον κ. Αυγενάκη συγκεκριμένα θέματα που τους απασχολούν όπως τα μέτρα κατά της ελληνοποίησης εισαγόμενου ελαιολάδου, η απαλλαγή από την υποχρέωση είσπραξης δακοκτονίας, αλλά και η άνιση αντιμετώπιση και τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι συνεταιρισμοί έναντι των ιδιωτικών επιχειρήσεων και αρκετά άλλα.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ και επιγραμματικά ανέφερε ότι στο σχέδιο της ΝΔ περιλαμβάνονται:

  • Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από το 24%.
  • Ενθάρρυνση σύστασης ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλουν οι συνθήκες της αγοράς.
  • Ενεργοποίηση όλων τα μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ιδίως σε επενδύσεις ιδιωτών, αγροτών και συνεταιρισμών, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων.
  • Διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων, δανειοδότηση και επαρκή χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα.
  • Προώθηση του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στην υπηρεσία του αγρότη για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ.
  • Επιτάχυνση και ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού χρήσεων γης ανά περιοχή και αξιοποίηση των γεωργικών αποβλήτων και υπολειμμάτων, είτε για ενέργεια, είτε για περαιτέρω αξιοποίηση.
  • Δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου κατά τα πρότυπα της Γαλλίας ώστε να αναλάβει το θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής μέσω: μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωσης του φόρου επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Το ίδιο θα ισχύει και για τις αγροτικές επιχειρήσεις.
  • Στήριξη των παραγωγών που επενδύουν σε καινοτόμα προϊόντα με υψηλή κερδοφορία και μη εξάρτηση από το Κράτος.
  • Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος στο 9% από το 22% που είναι σήμερα, για μισθωτούς, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News