Μήνυμα νίκης της ΝΔ η προεκλογική συγκέντρωση της Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη

Εθνικές Εκλογές
Μήνυμα νίκης της ΝΔ η προεκλογική συγκέντρωση της Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτή του νομού Ηρακλείου

Το δυνατό μήνυμα της νίκης της Νέας Δημοκρατίας και της εκλογής της Θεανώς Βρέντζου - Σκορδαλάκη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έφυγε σε όλη την Κρήτη κατά τη χθεσινή εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο IBIS στο κέντρο του Ηρακλείου.

Δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκατοντάδες φίλοι, μέλη και ψηφοφόροι του κόμματος κατέκλυσαν ασφυκτικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου επιβεβαιώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία οδηγείται σε μια ιστορική νίκη και στο Νομό Ηρακλείου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως στη συγκέντρωση της κ. Βρέντζου - Σκορδαλάκη παραβρέθηκαν άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, εκπρόσωποι των αγροτών και της ιδιωτικής οικονομίας, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης που έχουν συνεργαστεί μαζί της τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Κρήτης.

Κατά την έναρξη της ομιλίας της η υποψήφια βουλευτής αναφέρθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στον πατέρα της που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «οφείλουμε να προχωράμε πάντα μπροστά. Όσο δύσκολο κι αν είναι. Και όσοι έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να διαθέτουμε χρόνο και ενέργεια για να έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε τους συμπολίτες μας, οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Γιατί στη μνήμη όσων φεύγουν, εμείς πρέπει να βάζουμε τα δυνατά μας γι’ αυτούς που έρχονται. Και σε ό,τι με αφορά, μπορώ να σας δώσω σήμερα μία δέσμευση. Ότι στην εθνική προσπάθεια που ξεκινάει από τις 8 Ιουλίου θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις. Μια εθνική προσπάθεια για τα παιδιά όλων μας, ώστε να μην αυτοί οι πρώτες γενιές που θα ζήσουν χειρότερα από τις προηγούμενες. Και αυτό είναι το ιερό καθήκον που έχουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Καθήκον απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στις επόμενες γενιές που έρχονται».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα διακυβεύματα των εκλογών μιλώντας για την επανάσταση της κοινής λογικής. «Γι’ αυτό είναι τόσο κρίσιμες αυτές οι εκλογές, γι’ αυτό η χώρα μας χρειάζεται άμεσα μια γενναία στροφή και πειστικές απαντήσεις.

Πως θα αντιμετωπίσουμε δραστικά τη βόμβα του δημογραφικού που απειλεί το μέλλον της πατρίδας μας;

Πώς θα αλλάξουμε επιτέλους το μοντέλο ανάπτυξης και θα αξιοποιήσουμε αυτά που μας ξεχωρίζουν ως χώρα;

Πως ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας θα μπορεί να προγραμματίζει τη δουλειές του, χωρίς να νιώθει τη βαριά σκιά του κράτους σε κάθε του βήμα;

Πως θα μετατρέψουμε την παιδεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα στο «διαβατήριο» που χρειάζεται ο έφηβος για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και να γίνει παράλληλα ένας σωστός πολίτης; Με ποιο τρόπο θα ελαφρύνουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τον βραχνά της φορολογίας;

Πως θα διαμορφώσουμε ως χώρα ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που ήδη βιώνουμε στην Κρήτη; Πως οι αγρότες μας θα μπορούν να πιστοποιούν τα προϊόντα και να τα προωθούν με επιτυχία στις αγορές του κόσμου; Πως θα εμπεδώσουμε ξανά το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες;

Πως θα δημιουργήσουμε επιτέλους ένα κράτος που δεν διασφαλίζει προνόμια για λίγους και για τα δικά μας παιδιά που βρίσκονται στις κομματικές επετηρίδες, αλλά θα εγγυάται δικαιώματα για όλους ανεξαιρέτως;

Απαιτούνται απαντήσεις και μια επανάσταση για να συμφωνήσουμε και να κάνουμε επιτέλους όλα τα αυτονόητα που έχει ανάγκη η πατρίδας, μια επανάσταση της κοινής λογικής. Κι αυτή τη στιγμή, είμαστε τυχεροί γιατί απέναντι στον παραλογισμό της τελευταίας 4ετίας, υπάρχει ένας ηγέτης του οποίου οι αξίες, οι πολιτικές θέσεις και η στάση ζωής, ταυτίζονται με αυτό που περιέγραψα και που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος μας.

Φίλες και φίλοι, με ξέρετε καλά, ποτέ δεν λέω και δεν κάνω κάτι που δεν πιστεύω. Και δεν το κρύβω ότι ο βασικός λόγος που μπαίνω μπροστά και συστρατεύομαι σε αυτή την προσπάθεια για την αναγέννηση της πατρίδας μας είναι ένας και έχει ονοματεπώνυμο: Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ηγέτης της κοινής λογικής, ο ηγέτης που μπορεί να βάλει ξανά τη χώρα μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Παράλληλα, η κ. Βρέντζου στάθηκε στο παράδειγμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, που αναφέρεται ως παράδειγμα προς μίμηση σε όλη τη χώρα, και μπορεί να γίνει ο οδικός χάρτης συνεργειών μεταξύ των βασικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της οικονομίας, όπως ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Κατά το κλείσιμο της ομιλίας αναφέρθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας χαρακτηριστικά «επιτρέψετέ μου να σας πω και για ποιο λόγο θεωρώ ότι η απόφαση μου να συστρατευθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν απόφαση της κοινής λογικής. Μετά από αρκετά χρόνια δίπλα στους πολίτες, τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του Ηρακλείου, τόσο μέσα από την πολυετή απασχόληση μου στον ιδιωτικό τομέα, στον Όμιλο Χαλκιαδάκη, τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όσο και μέσα από την 9χρονη θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, νιώθω ότι ήρθε η στιγμή να υπηρετήσω τους Ηρακλειώτες μέσα από μια νέα θέση ευθύνης.

Για μένα, η Νέα Δημοκρατία αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική δύναμη που έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, η μοναδική δύναμη που μπορεί να φέρει την αναγέννηση της πατρίδας μας. Υπάρχουν στις ζωή μας στιγμές που νιώθεις ότι πρέπει να δώσεις το παρών και σε αυτή την εθνική προσπάθεια δεν μπορούσα να μη συμμετέχω.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News