Εθνικές Εκλογές 2019

Αυγενάκης: «Η ΝΔ θα απελευθερώσει την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου του αλουμινίου»

Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε με τα στελέχη του κλάδου για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν

«Η μάχη των μεγάλων υποδομών τα επόμενα χρόνια, μεταφορικών υποδομών, τουριστικών υποδομών, τεχνολογικών υποδομών και ο κλάδος του αλουμινίου θα πρωτοστατήσουν στην νέα εποχή που θα ξεκινήσει για την Κρήτη», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο σύσκεψης στελεχών και εμπόρων της ΕΛΒΙΑΛ στο Ηράκλειο Κρήτης, που πραγματοποίηθηκε σήμερα, Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019.

Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε με τα στελέχη του κλάδου για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι: «Η Κρήτη αποτελεί μια αγορά με έντονο εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές απασχόλησης στη βιομηχανία αλουμινίου είναι εξαιρετικά καλές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά προβλήματα ή προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν βραχυπρόθεσμα και θα σταθώ στα βασικά που γνωρίζω ότι σας απασχολούν».

  • «Ένα μεγάλο θέμα είναι οπωσδήποτε η βαριά φορολογία στον κλάδο της οικοδομής η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλη πτώση στην αγορά και στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο. Στοχεύουμε με συγκεκριμένα μέτρα όπως ο ΕΝΦΙΑ και άλλα που θα ζωντανέψουν και πάλι τον κλάδο.
  • Δεύτερο και βασικό είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Η ενεργειακή αναβάθμιση με απλά λόγια, αυξάνει την αξία του σπιτιού και ένα ενεργειακά αναβαθμισμένο σπίτι ξοδεύει σαφώς λιγότερα για θέρμανση το χειμώνα και για δροσιά το καλοκαίρι. Το σημαντικό είναι το πρόγραμμα να τρέχει σε διαρκή βάση και όχι αποσπασματικά.
  • Τρίτον, το υψηλό κόστος ενέργειας. Το υψηλό κόστος παραγωγής στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες αγορές, οφείλεται και στο ενεργειακό κόστος. Γνωρίζουμε πολύ καλά την πίεση που αντιμετωπίζουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες στην Ελλάδα. Η βιομηχανία αλουμινίου είναι από τις πιο ενεργοβόρες. Στόχος μας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση - καθώς ξέρετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως προς την κοινή ενεργειακή πολιτική - είναι η μείωση του κόστους της ενέργειας, ώστε να είναι προσιτό για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλα γειτονικά κράτη.
  • Ένα ακόμη ζήτημα είναι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου παντού. Η χώρα έχει υποχρέωση να εκμεταλλευθεί συνολικά τον ορυκτό πλούτο της, με ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στα οφέλη που θα προκύψουν από αυτή την προσπάθεια.
  • Πέμπτον: Ξεμπλοκάρισμα όλων των μεγάλων έργων. Επενδύσεις και ανάπτυξη στην πράξη. Ξεκινώντας από τις στρατηγικές επενδύσεις με τις σχετικές αδειοδοτικές αρμοδιότητες. Πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας για να προσφέρουμε υψηλή και ποιοτική ανάπτυξη και απελευθερώνουμε τις δυνάμεις της».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι «H περίοδος είναι κρίσιμη για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο κλάδος του αλουμινίου ειδικότερα, είναι αντιμέτωπος με μια σειρά από προκλήσεις. Σε αυτές τις προκλήσεις η Πολιτεία πρέπει να συνδράμει και να απελευθερώσει την αναπτυξιακή δυναμική που παραμένει καθηλωμένη από τη σημερινή Κυβέρνηση».

 

 

Σχόλια