Εθνικές Εκλογές 2019

Χάρης Μαμουλάκης στο αεροδρόμιο: «Χτίζουμε» το αύριο με συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική

Εκλογικός «πυρετός» λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

Στα νέα δεδομένα που δημιουργεί για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα η δρομολόγηση του μεγάλου έργου του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, αλλά και στην επόμενη μέρα για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» επικεντρώθηκε η συζήτηση στη συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χάρη Μαμουλάκη με τον Αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα:

«Στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας, “χτίζουμε” μια χώρα και μια οικονομία σύγχρονη, εξωστρεφή, οικολογική. Επιδιώκουμε την αειφόρο ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον, θα συμβαδίζει με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και κυρίως θα λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας », υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα χρόνια στόχος είναι να μπορούν οι υποδομές να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις» .

Όπως τόνισε ο Χάρης Μαμουλάκης: «Μετά από δεκαετίες παλινωδιών και εμπαιγμού των Κρητικών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να βάλει σε τροχιά υλοποίησης το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλλι, ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι να μην αφήσουμε τον χώρο του υφιστάμενου αεροδρομίου Ηρακλείου να “στοιχειώσει”. Έχουμε παραδείγματα προς αποφυγή, όπως η έκταση της πρώην Βάσης Γουρνών αλλά και το Ελληνικό, που επιτάσσουν την ανάγκη αποτελεσματικών και γρήγορων ενεργειών».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, απαιτείται συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική και στενή συνεργασία δημόσιου τομέα και τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να προχωρήσει μια πολύπλευρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής με αναβάθμιση του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου της.

Ο Χάρης Μαμουλάκης υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επαναφορά του παλιού και αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών. «Να μην ξαναγυρίσουμε στις γνώριμες παρωχημένες πρακτικές της χωρίς στόχευση κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος σε έργα «βιτρίνας» και έργα που «βάλτωσαν» για δεκαετίες».

Όπως ανέφερε: «Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα το οποίο είναι αποτυπωμένο με σαφήνεια στο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των δημοσιονομικών και αναπτυξιακών στόχων».

«Καταρτίσαμε για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική με σαφή χρονοδιαγράμματα και στοχοθεσία έπειτα από εκτενή διαβούλευση με την κοινωνία» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής και τόνισε ότι μεταξύ των βασικών μέτρων του προγράμματος για την επόμενη 4ετία είναι η διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου για το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με μακροχρόνιο προγραμματισμό, αντικειμενικά κριτήρια στην κατανομή των πόρων αλλά και αυστηρό έλεγχο.

Σχόλια