Η Ελένη Βατσινά σε ΙΤΕ & Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Εθνικές Εκλογές
Η Ελένη Βατσινά σε ΙΤΕ & Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υποψήφια βουλευτής συζήτησε για θέματα που έχουν να κάνουν με την Παιδεία

Τη θέσπιση μέτρων που θα αποτελέσουν κίνητρα για να παραμείνει το επιστημονικό δυναμικό στη χώρα μας, προέταξε η υποψήφια βουλευτής νόμου Ηρακλείου.

Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το ΙΤΕ βρέθηκε το πρωί της Τρίτης η υποψήφια βουλευτής ν. Ηρακλείου με το Κίνημα Αλλαγής, Ελένη Βατσινά. Συζητώντας με ερευνητές στο ΙΤΕ, η κ. Βατσινά είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που πρεσβεύουν την αριστεία της Ελλάδας στο εξωτερικό, αποσπώντας πολύ συχνά, μάλιστα, διακρίσεις.

«Οι επιστήμονές μας επιμένουν να μένουν στη χώρα μας, να προσπαθούν και να εργάζονται, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. Είναι χρέος μας να τους προστατεύσουμε και να θεσπίσουμε κίνητρα για να μείνουν στη χώρα μας και να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής.

Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η Ελένη Βατσινά συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΠΑΣΠ του ακαδημαϊκού ιδρύματος και με μέλη της παράταξης. Μαζί συζήτησαν για τις αλλαγές που φέρνει από το νέο ακαδημαϊκό έτος η αναβάθμιση από ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο, τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν αναφορικά με τους σπουδαστές που θα αποφοιτήσουν κατά το μεταβατικό στάδιο και τα πτυχία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News