Ο Ανδρέας Στρατάκης στον ΕΛΓΑ

Εθνικές Εκλογές
Ο Ανδρέας Στρατάκης στον ΕΛΓΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές συνεχίζει τις συναντήσεις του

«Οι αγρότες έχουν ανάγκη για ακόμη πιο ουσιαστική στήριξη του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να ασχολούνται με τις καλλιέργειες τους, γιατί ως σήμερα βλέπουμε, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, να υπάρχουν κομβικής σημασίας προβλήματα, με αρνητικές συνέπειες για αγρότες και κτηνοτρόφους».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Στρατάκης στη διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΑ, όπου και συναντήθηκε με το Διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης κ. Νίκο Δασκαλάκη.

Ο κ. Στρατάκης, βρέθηκε στα γραφεία της Υπηρεσίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον επικεφαλής και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο απ’ όλα την έλλειψη σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Ένα ζήτημα, η επίλυση του οποίου θα σημάνει την ακόμη πιο άμεση και ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς Τομέα. Δέσμευση του υποψήφιου Βουλευτή, ο οποίος είναι και απόλυτος γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ο ΕΛΓΑ και οι αγρότες, είναι πως από την επομένη των εκλογών θα τεθούν επί τάπητος και θα υπάρξει άμεση δρομολόγηση μέτρων για την επίλυση τους, σε συνάρτηση -φυσικά- με την αναβάθμιση του επιτελικού ρόλου που πρέπει να έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η ουσιαστική παρουσία του Υπουργείου και της πολιτικής του ηγεσίας, θα θέσει και τις βάσεις για να είναι ακόμη πιο ενεργός ο ρόλος και των Υπηρεσιών του ΕΛΓΑ στην υπηρεσία των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Ζητούμενο είναι ο ΕΛΓΑ να γίνει ως Οργανισμός ακόμη πιο ενεργός επιχειρησιακά, γιατί στόχος πρέπει να είναι η αμεσότητα στις εκτιμήσεις των ζημιών στις καλλιέργειες και η ταχύτατη πληρωμή των αγροτών. Δέσμευση μας παράλληλα είναι η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προς όφελος του αγροτικού δυναμικού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News