Εθνικές Εκλογές 2019

Αλλαγή Πλεύσης: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της Ζωής Κωνσταντοπούλου

"Kατεβαίνουμε στην πρώτη μας συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, με μια σφιχτή ομάδα ανθρώπων" αναφέρει η επικεφαλής

Τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα, όπως φυσικά και εδώ στην Κρήτη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο συνδυασμός Πλεύση Ελευθερίας, με επικεφαλής τη γνωστή νομικό και τέως πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ έδωσε συνάμα στη δημοσιότητα και το ψηφοδέλτιο επικρατείας, στο οποίο έχουμε και κρητικό “άρωμα” με τη συμμετοχή του πολιτικού μηχανικού και μουσικού Γιάννη Πετράκη, που ζει στη Σητεία.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί και ανακοινώσει, κατεβαίνουμε στην πρώτη μας συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, με μια σφιχτή ομάδα ανθρώπων. Με βασική αρχή τον ένα ή δύο υποψηφίους ανά Περιφέρεια, για να ξέρουν οι πολίτες ποιους ψηφίζουν και ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν. Για να συγκροτήσουμε την πρώτη μας κοινοβουλευτική ομάδα, που θα λειτουργήσει σαν γροθιά και θα υπερασπιστεί με σθένος τον λαό και τις δεσμεύσεις μας, ανοίγοντας τον δρόμο και στους άλλους πολίτες να συμμετάσχουν.


Συγκροτήσαμε τα ψηφοδέλτιά μας με βάση τις βασικές μας αρχές:
1. Όχι στους επαγγελματίες της πολιτικής, ναι στα ψηφοδέλτια μέσα από την κοινωνία.
2. Συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας ανοιχτά και με διαφάνεια, με ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία να μας στηρίξει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τα ψηφοδέλτια

Σε επίπεδο Κρήτης, υποψήφιοι βουλευτές με την Πλεύση Ελευθερίας κατέρχονται οι:
- Εκλογική περιφέρεια νομού Ηρακλείου: Τσούλας Θεόδωρος του Αριστοτέλη.
- Εκλογική περιφέρεια νομού Λασιθίου: Κρυσταλάντου Πολυξένη του Αναστασίου.
- Εκλογική περιφέρεια νομού Ρεθύμνου: Βουμβουράκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, Δασκαλάκη Αντωνία του Γεωργίου, Θεοδωρουλάκης Νικόλαος του Ιωάννη.
- Εκλογική περιφέρεια νομού Χανίων: Παναγιωτάκη Θεανώ του Ιωάννη, Φρονιμάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ, Χαλαμπαρδάκη Αικατερίνη του Αντωνίου.

Επικρατείας

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για την Πλεύση Ελευθερίας έχει ως εξής: Επικεφαλής ο πανεπιστημιακός Αλέξανδρος Καζαμίας, καθηγητής και διευθυντής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, με διεθνή αρθρογραφία και δημόσια παρέμβαση. Στη 2η θέση η Χαριτίνη Δογάνη, πολιτική επιστήμονας και δικηγόρος στο Παρίσι, ειδικευμένη εμπειρογνώμονας στους κρατικούς προϋπολογισμούς, με διεθνή εμπειρία στη διαγραφή χρεών πολλών χωρών.


Στην 3η θέση ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, καθηγητής της υποκριτικής και συνιδρυτής της θεατρικής ομάδας ΣΥΝ ΚΑΤΙ. Στην 4η θέση η καθηγήτρια Αγγλικών Ένη Πατσιαντά, που ζει κι εργάζεται στον Βόλο, υπερασπιζόμενη τα εργασιακά δικαιώματα των νέων. Στην 5η θέση η ψυχολόγος Χριστίνα Ρογκάν, με ενεργό δράση στο πλευρό ανθρώπων με γεροντική άνοια, που ζει στο Παρίσι. Στην 6η θέση ο πολιτικός μηχανικός, ποιητής και μουσικός Γιάννης Πετράκης, που ζει, εργάζεται και δημιουργεί στο Μόχλος της Σητείας, στην Κρήτη.

Σχόλια