Εθνικές Εκλογές 2019

Στο Δήμο Μαλεβιζίου ο Χάρης Μαμουλάκης

«Θερμή υποδοχή στην υποψηφιότητα Μαμουλάκη»

Στην αφετηρία του προεκλογικού του αγώνα για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενός αγώνα που - όπως τόνισε - «αφορά το μέλλον των παιδιών μας, αφορά την πατρίδα και τη ζωή μας», ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης, επέλεξε να συναντηθεί με κατοίκους οικισμών του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης το Καβροχώρι, το Κεραμούτσι, το Καμάρι, τις Κορφές, το Λουτρακι και τον Κρουσώνα, προκειμένου να συνομιλήσει με τους πολίτες για την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις προοπτικές των τοπικών κοινωνιών.

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, εν μέσω ευχών για «καλή επιτυχία στο δικό μας παιδί», ο υποψήφιος βουλευτής άκουσε τους προβληματισμούς και τις επισημάνσεις τους σε ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τον αγροτικό τομέα αλλά και την δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και θα δώσουν κίνητρα παραμονής των νέων στην ύπαιθρο. Ο ίδιος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων,  ότι ο πρωτογενής τομέας ήταν από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο στα χρόνια της κρίσης και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μία σειρά μέτρων που ανακουφίζουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους. «Ήδη έχει ξεκινήσει μια πορεία  παραγωγικής ανασυγκρότησης που δεν πρέπει να ανακοπεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπήρξαν ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των παραγωγών στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη σημασία της επανεκκίνησης του συνεταιριστικού κινήματος.

«Αυτά ήταν μόνο η αρχή, η συνέχεια έχει ακόμα περισσότερα» υποστήριξε ο κ. Μαμουλάκης, τονίζοντας πως σε ορίζοντα 4ετίας, η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέτει τον αγρότη στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού και δίκαιου Μοντέλου Ανάπτυξης.

Με δεδομένη την ευαισθησία αλλά και τις γνώσεις του σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου στάθηκε ιδιαίτερα  στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή, αλλά και τις νέες συνθήκες καλλιέργειας που διαμορφώνονται.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα Περιφερειακά σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την στροφή στην πράσινη ενέργεια με αιχμή τις Ανανεώσιμες πηγές.

Αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό για τη μετάβαση της γεωργίας στην Ψηφιακή εποχή με στόχο πολύ σύντομα το 50% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της χώρας να καλύπτεται από ψηφιακές τεχνολογίες.

Σε μια περιοχή που αναπτύσσεται δυναμικά και σε άλλα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση έφτασε και στο σύγχρονο θεματικό τουρισμό (όπως ο αγροτουρισμός, πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός), με τον Χάρη Μαμουλάκη να τονίζει ότι πλέον με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούνται  νέα πεδία και επαγγελματικές δραστηριότητες. Κυρίως βέβαια, κατέληξε, συνδέεται ο τουρισμός με τον πρωτογενή τομέα, την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση, ενώ τα τοπικά προϊόντα εντάσσονται στην ευρύτερη τουριστική αλυσίδα.

 

Σχόλια