Εθνικές Εκλογές 2019

Nέα δημοσκόπηση: Αγγίζει το 40% η ΝΔ - Οριακή αυτοδυναμία

Τι δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll

Αγγίζει το 40% η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ακόμη άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με άνοδο, ωστόσο, των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος και είσοδο του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή.

Για ακόμη μία φορά σύμφωνα με το ethnos.gr και σε αυτή τη δημοσκόπηση, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο «κανένας», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 24,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 36% και ο «Κανένας από αυτούς» 38,6%.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να συσπειρώνεται σχετικά και να είναι αρκετά πάνω από το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές, φτάνοντας το 27%. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να αγγίζει την αυτοδυναμία, με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό που ανέρχεται έως και σε 39,8%, ενώ καταγράφονται ανατροπές όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα: το ΚΙΝΑΛ δείχνει μείωση από την επίδοση της 26ης Μαΐου, το ΚΚΕ εξακολουθεί να έχει απώλειες, ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜεΡΑ25 σταθεροποιεί τη δυναμική του και φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή, ενώ Κυριάκος Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή «φλερτάρουν» με το άκυρο της εισόδου στο Κοινοβούλιο, καθώς βρίσκονται οριακά πάνω από το όριο του 3%.

Σχόλια