Ο Λ. Αυγενάκης από ΒΙΠΕ Ηρακλείου: «Η ισχυρή ανάπτυξη είναι η μόνη λύση»

Εθνικές Εκλογές
Ο Λ. Αυγενάκης από ΒΙΠΕ Ηρακλείου: «Η ισχυρή ανάπτυξη είναι η μόνη λύση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου συναντήθηκε με επιχειρηματίες

«Στην Ελλάδα της κρίσης αρκετές επιχειρήσεις κατάφεραν να μείνουν όρθιες, να περπατήσουν και να αναπτυχθούν. Οφείλεται σε ανθρώπους -εργοδότες και εργαζομένους- με όραμα και με πίστη στη δουλειά τους. Αυτή είναι η Κρήτη της δημιουργίας, της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας. Αυτή τη Κρήτη, θέλουμε!», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης από τη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

Στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ) ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Λευτέρη Αντωνακάκη και μέλη της διοίκησης, καθώς κι εκπροσώπους εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ., με τους οποίους μίλησε για τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, καθώς και για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε:

«Για ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις λέμε τέλος στην υπερφορολόγηση και καθιερώνουμε κίνητρα για νέες επενδύσεις, με στόχο να δημιουργούμε κάθε χρόνο στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον 120.000 νέες και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας.

Για το σκοπό αυτό:

  • Μειώνουμε τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια, καθώς και,

  • τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

  • Καθιερώνουμε ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων με διπλασιασμό του χρόνου για συμψηφισμό ζημιών και δυνατότητα υπεραποσβέσεων για νέες επενδύσεις σε ποσοστό 200%.

  • Βελτιώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον με ριζική απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης.

  • Αποκαθιστούμε τη ρευστότητα, με πολιτικές που μειώνουν τα επιτόκια δανεισμού, που οδηγεί άμεσα στη μείωση των επιτοκίων και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, με την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες και την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News