Εθνικές Εκλογές 2019

Εκλογές 2019: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη

Δείτε αναλυτικά τα ονόματα

Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι εξακολουθεί η ΝΔ να κρατά κλειστά τα χαρτιά όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου, οι υποψήφιοι είναι:

Αυγενάκης Ελευθέριος

Βρέντζου Θεανώ

Ματαλλιωτάκης Γεώργιος

Πασπάτης Γρηγόρης

Ροκαδάκης Γρηγόρης

Σενετάκης Μάξιμος

Σημαιάκη Ευαγγελία

Στρατάκης Ανδρέας

Σφακιανάκη Νικολέτα

Τζώρτζογλου Νικόλαος

Τσαντηράκη – Αναστασάκη Ελένη

Εκτός ψηφοδελτίου μένει ο γνωστός δερματολόγος Γιώργος Επιτροπάκης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί τις προηγούμενες μέρες όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα για το Ηράκλειο και έτσι το ψηφοδέλτιο «κλειδώνει».

Για την εκλογική περιφέρεια Χανίων, οι υποψήφιοι είναι:

Βολουδάκης Μανούσος – Κων/νος

Διγαλάκης Βασίλειος

Κασσελάκης Ιωάννης

Μπακογιάννη Θεοδώρα

Στασσινού Χριστίνα – Ελβίρα

Φραγκάκης Δημήτριος

Για την εκλογική περιφέρεια Ρεθύμνου, οι υποψήφιοι είναι:

Κακλιδάκη Αγάπη

Κεφαλογιάννης Ιωάννης

Μαλλιαρός Νικόλαος

Σταματεράκη Άννα

Για την εκλογική περιφέρεια Λασιθίου, οι υποψήφιοι είναι:

Λαγκωνάκη Μαρία

Παπαβασιλείου Νεκτάριος

Παπακαλούση Μαρία

Πλακιωτάκης Ιωάννης

Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε την Δυτική Αθήνα, την Β Πειραιά και την Αχαΐα οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Δείτε ΕΔΩ όλους τους υποψηφίους στην Ελλάδα.

Σχόλια