Εκλογές 2019: Ο Βασίλης Διγαλάκης στα Σφακιά

Εθνικές Εκλογές
Εκλογές 2019: Ο Βασίλης Διγαλάκης στα Σφακιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προεκλογικός «πυρετός» στα Χανιά, με τον υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ να έχει ξεκινήσει την περιοδεία του

Χωριά του Δήμου Σφακίων επισκέφθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης επισκέφθηκε διαδοχικά τα χωριά Ασκύφου (Αμμουδάρι), Ίμβρο, Βουβά, Σκαλωτή, Φραγκοκάστελλο, Ανώπολη και Χώρα Σφακίων, όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους και με καταστηματάρχες της περιοχής, με τον (απερχόμενο) δήμαρχο Γιάννη Ζερβό και το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μανούσο Χιωτάκη.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Διγαλάκης ενημερώθηκε από τους κατοίκους του Δήμου Σφακίων για τα προβλήματα που τους απασχολούν κι έγινε συζήτηση, μεταξύ άλλων, για εκπαιδευτικά θέματα, για θέματα του πρωτογενή τομέα (γεωργία - κτηνοτροφία) και για γενικότερα θέματα οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε, από την πλευρά του, σε δύο κρίσιμα ζητήματα:

- Στην ανάγκη στοχευμένης ενίσχυσης των ορεινών περιοχών, όπως τα Σφακιά, με την κατασκευή αφ' ενός όλων των απαιτούμενων βασικών έργων υποδομής και αφ' ετέρου στο πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων κοινωνικής προστασίας, προκειμένου να στηρίζονται έμπρακτα οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, για να σταματήσει η περαιτέρω εγκατάλειψη - ερήμωση της ενδοχώρας.

- Στην ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την κάλυψη των θέσεων στα σχολεία ορεινών περιοχών όπως τα Σφακιά, με στόχο -μέσω μιας διαδικασίας ισχυρών κινήτρων- την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, με ταυτόχρονη ενίσχυση της δημόσιας διδακτικής στήριξης των μαθητών εκτός του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να έχουν τα αναγκαία εφόδια στον τόπο τους για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους έως και τη φάση των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News