Εκλογές 2019: Το «παζλ» με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Κρήτη ολοκληρώνεται

Εθνικές Εκλογές
Εκλογές 2019: Το «παζλ» με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Κρήτη ολοκληρώνεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε... δόσεις οι λίστες των κομμάτων με τους υποψήφιους - Σήμερα αναμένεται να είναι η ημέρα των ανακοινώσεων

Σε... «δόσεις» συνεχίστηκαν και χτες, Πέμπτη, οι ανακοινώσεις ψηφοδελτίων των κομμάτων, με τη σημερινή ημέρα να παρουσιάζει «γαλάζιο» ενδιαφέρον, αφού αναμένεται να αποκαλυφθεί το «παζλ» των υποψηφιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.

Το Κίνημα Αλλαγής έδωσε χτες στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον νομό Λασιθίου. Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε να επιβεβαιώσει απόλυτα το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» αφού την 4άδα υποψηφίων απαρτίζουν οι δύο άνδρες και οι δύο γυναίκες υποψήφιοι που είχαμε δημοσιεύσει τις προάλλες. Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε, οι 4 υποψήφιοι με το ΚΙΝ.ΑΛ. στον νομό Λασιθίου είναι οι Σούλα Ανδρουλάκη, Φάνης Εικοσιπεντάκης, Εμμανουήλ Κλώντζας και Θεόκλεια (Κλαίρη) Ψυλλινάκη-Μαγούλη.

Θυμίζουμε ότι μία ημέρα νωρίτερα το Κίνημα Αλλαγής είχε ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο στον νομό Ρεθύμνου, όπου την 4άδα υποψηφίων απαρτίζουν οι Δημήτρης Βαονάκης, Ανδρέας Βροντάκης, Κασσάνδρα Κοτζανάκη και Θεοδώρα Παπαδάκη.

Από πλευράς ΚΙΝ.ΑΛ. εκκρεμεί το ψηφοδέλτιο στα Χανιά, όπως και στο Ηράκλειο. Μάλιστα, για τον νομό Ηρακλείου δε θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να είναι εδώ υποψήφια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Το πιθανότερο είναι η ανακοίνωση και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΛ. για τον νομό Ηρακλείου να γίνει στις 7:30 σήμερα το απόγευμα, σε σχετική εκδήλωση που διοργανώνεται στο Ηράκλειο, σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος σε τοπικό επίπεδο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, «σας γνωρίζουμε ότι η Ν.Ε. Ηρακλείου πραγματοποιεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:30, σε αίθουσα (1ος όροφος) του ξενοδοχείου “Ibis Style Hotel”, στο Ηράκλειο Κρήτης, την πολιτική διάσκεψη της ΝΕΕΑ για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του Κινήματος Αλλαγής για τον νομό Ηρακλείου, με την παρουσίαση του πολιτικού μας πλαισίου από τον γραμματέα της ΚΠΕ Μανόλη Χριστοδουλάκη».

Εφόσον πάντως επαληθευτεί το σενάριο που θέλει τη Φώφη Γεννηματά να δηλώνει ως εκλογική έδρα της και το Ηράκλειο, δεν αποκλείεται να έχουμε τρεις πολιτικούς αρχηγούς στα ψηφοδέλτια του νομού Ηρακλείου, αφού ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι υποψήφιος εδώ, ενώ θεωρείται πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώσει το Ηράκλειο ως 3η εκλογική του έδρα μετά τη Λάρισα και την Αχαΐα.

Κατά πολλούς, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ανακοινώσει (μέχρι χθες το βράδυ τουλάχιστον) το ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου, αντίθετα με τους άλλους τρεις νομούς της Κρήτης και τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο

Η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ έδωσε χτες στη δημοσιότητα τα ονόματα των καταξιωμένων αγωνιστών, όπως αναφέρει, που στις εκλογές της 7ης Ιουλίου συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του στο Ρέθυμνο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι Δακανάλη Ιωάννα, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ρέθυμνο ως παιδίατρος, Δραμιτινού-Ουρανού Ελένη, συνταξιούχος ΟΤΑ, που υπηρέτησε στον Δήμο Ρεθύμνου και διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνου για πολλά χρόνια, ενώ δραστηριοποιήθηκε και συνεχίσει μέχρι και σήμερα στο κίνημα γυναικών μέσα από τον Σύλλογο Γυναικών Ρεθύμνου, στον οποίο έχει διατελέσει επανειλημμένα πρόεδρος, Μανουσογιάννης Μανούσος, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ρεθύμνου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, που έχει διατελέσει για πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, και Ρούλιος Αντώνης, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ανωγείων, πολιτικός μηχανικός ΤΕ, που έχει δραστηριοποιηθεί στο κίνημα των μηχανικών ως μέλος στο Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ από το 2005 έως το 2015. Επίσης, για δεκαετίες δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του αθλητισμού ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου.

Συνέντευξη Τύπου ΚΚΕ

Εντωμεταξύ, χτες πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ, με θέμα «Κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και παρουσίαση της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας στην Κρήτη».

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και γραμματέας της Ε.Π. Κρήτης, και ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της Ε.Π. Κρήτης και δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου, τον Μιχάλη Ασκορδαλάκη, συνταξιούχο δικηγόρο και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη 2015 και τον Δημήτρη Δουλουφάκη, φαρμακοποιό-οπτικό.

Στην ομιλία του, ο Σάββας Βασιλειάδης ανέφερε: «Το ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, καλεί τον λαό, τη νεολαία και τους ανθρώπους του μόχθου να πάνε στην κάλπη με κριτήριο τη ζωή τους και τις πραγματικές ανάγκες τους.

Τα διλήμματα “πολιτική αλλαγή και σταθερότητα” που προβάλλει η Ν.Δ. και “πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης” που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικα, γιατί και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική».

ΜέΡΑ25: Υποψήφιος στο Ηράκλειο ο Βαρουφάκης

Εγκρίθηκε χθες από την Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 η υποψηφιότητα 100 νέων υποψήφιων βουλευτών που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 σε όλη την Ελλάδα για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Οι ανακοινώσεις επεφύλασσαν μια ηχηρή είδηση για την Κρήτη αφού, όπως έγινε γνωστό, ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι υποψήφιος και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τέσσερις είναι οι - μέχρι στιγμής - υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη, με τους τρεις να κατεβαίνουν στα Χανιά και τον Γιάνη Βαρουφάκη να κατεβαίνει στο Ηράκλειο.

Στον νομό Χανίων υποψήφιοι με το ΜέΡΑ25 είναι οι Αντώνης Σκαμνάκης, Βιργινία Τσιχλάκη και Αλέξης Σμυρλής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News