Παραιτήθηκε ο Χάρης Μαμουλάκης - Ανακατατάξεις σε Λότζια & ΕΣΔΑΚ

Ηράκλειο
Παραιτήθηκε ο Χάρης Μαμουλάκης - Ανακατατάξεις σε Λότζια & ΕΣΔΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το βλέμμα του στις εθνικές εκλογές ο Χάρης Μαμουλάκης αποχωρεί από αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου

Ανακατατάξεις στο εκτελεστικό σχήμα της Λότζιας αλλά και στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης φέρνει η αποχώρηση του Χάρη Μαμουλάκη!

Ο μέχρι τώρα αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ αποχωρεί από την αυτοδιοικητική σκηνή, αφού βάζει πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς ενδιαφέρεται και φέρεται μάλιστα να «κλειδώνει» τη συμμετοχή του στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου.

Με το βλέμμα στραμμένο λοιπόν προς το Κοινοβούλιο και ετοιμαζόμενος σιγά-σιγά να ριχτεί στην προεκλογική μάχη για την κοινοβουλευτική εκλογή του με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε αυτό που σε γενικές γραμμές αναμενόταν το τελευταίο διάστημα. Υπέβαλε, δηλαδή, την παραίτησή του από το πόστο του αντιδημάρχου Καθαριότητας.

Γνωστό, άλλωστε, εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του Χάρη Μαμουλάκη για να θέσει υποψηφιότητα βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ήταν ο λόγος που δε συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η παραίτηση Μαμουλάκη υποβλήθηκε εγγράφως προς τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος την έκανε αποδεκτή και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μαμουλάκη για τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα προσέφερε.

Παραίτηση και από ΕΣΔΑΚ

Η επικείμενη, όπως όλα δείχνουν, υποψηφιότητα του Χάρη Μαμουλάκη στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου φέρνει, την ίδια ώρα, ανακατατάξεις και στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης. Πέρα από το τυπικό ζήτημα εκλογικού κωλύματος για τη βουλευτική του υποψηφιότητα, και από ηθικής σκοπιάς ο Χάρης Μαμουλάκης αποφάσισε να αποχωρήσει από το «τιμόνι» του ΕΣΔΑΚ.

Ο ίδιος μάλιστα έχει κινήσει ήδη τις προβλεπόμενες διαδικασίες αποχώρησης και εκλογής νέου προέδρου, συγκαλώντας συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου στις 1 το μεσημέρι μεθαύριο Παρασκευή.

Στη σχετική πρόσκληση για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης αναφέρεται: «Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Μαμουλάκης Χαράλαμπος, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 246 του Ν. 3463/2006, σας καλεί σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και ώρα 13:00, στα γραφεία του Συνδέσμου, με θέματα:

- Αποδοχή παραίτησης προέδρου Δ.Σ. του ΕΣΔΑΚ.

- Εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου Διοικητικού Συμβουλίου και μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ».

Στη μεθαυριανή συνεδρίαση, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ θα προτείνει στο Δ.Σ. νέο υποψήφιο πρόεδρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Ν.Κ.», στο μυαλό του Χάρη Μαμουλάκη υπάρχουν δύο διαφορετικά σενάρια και σκέψεις: Να προτείνει, δηλαδή, είτε αιρετό από τον Δήμο Ηρακλείου, είτε κάποιον δήμαρχο άλλου Δήμου που συμμετέχει στον ΕΣΔΑΚ.

Ο Μ. Καπετανάκης στη θέση του με απόφαση Λαμπρινού

Με την επισφράγιση της αποχώρησης του Χάρη Μαμουλάκη μένει «ορφανή» η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, την οποία, όπως όλα συγκλίνουν, αναμένεται, με απόφαση Λαμπρινού, να αναλάβει ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης.

Ο κ. Καπετανάκης θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της καθαριότητας τους λιγοστούς αυτούς μήνες που απομένουν μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής Αρχής, από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ θυμίζουμε ότι ο ίδιος δε θα είναι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η μεγάλη μείωση εδρών που έφερε η κάλπη για τη «Δύναμη Πολιτών» τον άφησε, όπως και άλλα στελέχη της παράταξης, εκτός... δημοτικών εδράνων!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News