Δημοτικές εκλογές '19

Δημοτικές Εκλογές: Επανακαταμέτρηση ζητά ο Ζαχαρίας Καλογεράκης

Στον Άρειο Πάγο τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων που θεωρήθηκαν ανεπαρκείς

Ξεκίνησαν οι ενστάσεις στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, αναφορικά με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Άρη Ροζάκη, στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου έχουν ήδη κατατεθεί ενστάσεις, κυρίως, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι βρέθηκαν σε μη εκλόγιμες θέσεις, για λίγες ψήφους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ενστάσεις έχουν κατατεθεί από υποψηφίους των Δήμων: Ηρακλείου, Αρχανών - Αστερουσίων, Βιάννου, Μαλεβιζίου και Γόρτυνας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της πρώτης Κυριακής:

Ενώ, επανακαταμέτρηση έχει ζητήσει και ο απερχόμενος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, προκειμένου να ταυτοποιήσει όσα γράφτηκαν στα πρακτικά του πρώτου γύρου των εκλογών, στις 26 Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ροζάκης, πάντως, «η προθεσμία για τη διαδικασία των ενστάσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αλλά αρχίζει επίσημα, από τη στιγμή της επίσημης ανακήρυξης».

Στον Άρειο Πάγο τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων που θεωρήθηκαν ανεπαρκείς

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν επισημανθεί στο αρμόδιο Υπουργείου οι αδυναμίες που προέκυψαν από τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με τη μέριμνα των εφορευτικών επιτροπών, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας.

Ήδη, λοιπόν, στο Ηράκλειο υπάρχουν δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι θεωρείται πως δεν εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους. Τα ονόματά τους έχουν ήδη αποσταλεί στον Άρειο Πάγο, προκειμένου αυτά τα πρόσωπα να βγουν εκτός λίστας.

Σχόλια