Δημοτικές εκλογές '19

Μαρινάκης: Πιο ώριμος αυτοδιοικητικά, μετά την 4η εκλογή του

Επανεξελέγη Δήμαρχος Ρεθύμνου ο Γιώργος Μαρινάκης, για 4η φορά

Για ένα Ρέθυμνο πρωτοπόρο, με σεβασμό στον πολίτη, το περιβάλλον, την ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας, με μία δημοτική Αρχή που επανεκλέχθηκε λόγω της εμπιστοσύνης που συνόδευσε την ψήφο των δημοτών, σε ανθρώπους που λειτουργούν αυτοδιοικητικά, χωρίς διακρίσεις, με παράλληλη αναγνώριση του έργου τους, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκ νέου δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος έλαβε εντολή διακυβέρνησης του δήμου για 4η συνεχή φορά.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, η εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια αλλά και η επαφή του με τους δημότες του Ρεθύμνου τον βρίσκουν σήμερα πολύ πιο ώριμο αυτοδιοικητικά, γεμάτο και έτοιμο για μία νέα θητεία, στην οποία «θα επικρατήσει η σύνθεση των δυνάμεων από όλους όσοι έχουν τη γνώση, τις προτάσεις, την τιμιότητα αλλά και την καλοσύνη για έναν όμορφο τόπο, που στέκεται με ευγένεια σε όλους τους πολίτες όχι μόνο του Ρεθύμνου, της Κρήτης αλλά ολόκληρου του κόσμου».

«Η σύνθεση με ενδιαφέρει διότι ενώ γίνεται λόγος για συναίνεση, η προσωπική μου άποψη είναι πως η συναίνεση είναι μία παθητική στάση. Με ενδιαφέρει η ενεργητική συμμετοχή όλων, ώστε να συνθέσουμε το σήμερα και το αύριο, μιας και κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί της αλήθειας. Όλα τα γεγονότα είναι δεδομένα, μαζί κι οι ευθύνες που είναι επίσης δεδομένες, όπως κι οι αριθμοί είναι δεδομένοι. Όποιος, λοιπόν, μελετάει σωστά και συνεργάζεται τίμια και ειλικρινώς, σπάνια θα καταλήξει σε διαφορετικά αποτελέσματα και σε αρνητικά. Κάποια θέματα είναι θέματα επιλογών, κάποια άλλα θέματα αφορούν εκτιμήσεις, υπάρχουν όμως και εκείνα που αφορούν σε μετρήσεις, στα οποία ουδείς δεν μπορεί να έχει διαφορετική άποψη» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης αναφέρθηκε στους πολίτες που επέλεξαν να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της δημοτικής Αρχής, σε επίπεδο συνεννόησης, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων, με ένα δήμαρχο ο οποίος θα βρίσκεται, όπως τόνισε, πάντα στο πλευρό όλων των πολιτών, ακούγοντας τις ανάγκες των μικρών τοπικών κοινωνιών, των γειτονιών, του μητροπολιτικού κέντρου, συνθέτοντας ένα πρόγραμμα που μπορεί να οδηγήσει τον δήμο μπροστά και περήφανα, με πολιτική ευπρέπεια και ικανά επιχειρήματα για όλα όσα πρέπει να γίνουν και αφορούν το Ρέθυμνο του μέλλοντος.

Για τον συνυποψήφιό του Θεόδωρο Νίνο επισήμανε: «Μιλήσαμε στο τηλέφωνο, με συνεχάρη, οι γνώσεις του είναι αδιαμφισβήτητες και από πλευράς μου υπάρχει εκτίμηση και πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως είμαι ένας άνθρωπος που δεν θυμάμαι μετά από ένα δευτερόλεπτο τίποτα το άσχημο, δεν υπάρχουνε αρνητικές σκέψεις στο μυαλό μου και δεν επηρεάζεται η συνείδησή μου. Δεν κρατάω κακίες, αλλά ούτε έχω και μνήμη ελέφαντα σε θέματα που μπορεί να με πληγώνουν. Προσπαθώ να πηγαίνω μπροστά, με ενδιαφέρει το μέλλον και όχι το παρελθόν. Άλλωστε, όποιος κυνηγάει το παρελθόν χάνει και το παρόν και το μέλλον».

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης μίλησε και για τους συνεργάτες του, τους εθελοντές της προεκλογικής περιόδου, αλλά και στους επιλαχόντες δημοτικούς συμβούλους, για τους οποίους υπογράμμισε: «Είναι άνθρωποι νέοι, με ομαδικό πνεύμα, ποιότητα ανθρώπων, που μέσα από έναν τίμιο αγώνα και με επιχειρήματα, μέσα από κοινό αγώνα, ξεκίνησαν από την αρχή της προεκλογικής περιόδου με στόχο να φτάσουν μέχρι το σήμερα χωρίς παρεκτροπές και ανούσιες πράξεις. Όλοι μαζί εγκαινιάζουμε τον Κλεισθένη, αποχαιρετούμε τον Καλλικράτη, όπως είχαμε αποχαιρετήσει και τον Καποδίστρια, σίγουροι πως όπως κάναμε το καλύτερο θα πράξουμε επίσης το καλύτερο και ορθότερο, για ένα Ρέθυμνο με παγκόσμια πλέον φήμη, σύγχρονο, αναγνωρισμένο, πάνω από όλα όμως αξιοκρατικό και αξιόπιστο για τους πολίτες του». Όπως εξήγησε, επειδή τα προβλήματα είναι πολλά και ποικίλα χρειάζεται όλοι όσοι αγαπούν πραγματικά το Ρέθυμνο να συνεργαστούν: «Θα συνεργαστούμε, χωρίς να αποκλειστεί κανένας και είμαι σίγουρος πως στη σύνθεση των ιδεολογιών και των προτάσεων που κρύβουν αγάπη, το αποτέλεσμα θα είναι μία μεγάλη παρέα που θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το Ρέθυμνο στα πιο υψηλά επίπεδα πόλεων στην Ελλάδα, πεπεισμένος πως οι γνώσεις και η τιμιότητα θα συνεχίσουν να επικρατούν στο Ρέθυμνο της ιστορίας, των αγώνων, του πολιτισμού, των επιστημών» κατέληξε.

Σχόλια