Δήμαρχος ο Βασίλης Λαμπρινός στο δήμο Ηρακλείου

Δημοτικές
Δήμαρχος ο Βασίλης Λαμπρινός στο δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανανεώνει τη θητεία του

Εξελέγη ο Βασίλης Λαμπρινός στο Δήμο Ηρακλείου όπου με ποσοστό ενσωμάτωσης στο 100%:

Ο Βασίλης Λαμπρινός συγκέντρωσε 52.4% και ο Γιάννης Κουράκης 47.59%.

Συνολικά οι ψήφοι που χωρίζουν τους δύο άντρες είναι 2920. 

Την ίδια στιγμή όμως την πλειοψηφία των εδρών κατέχει η παράταξη του Γιάννη Κουράκη. Αναλυτικά:

  1.  παράταξη του Γιάννη Κουράκη λαμβάνει 18 έδρες.
  2. Η παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού λαμβάνει 12 έδρες.
  3. Η παράταξη του Ηλία Λυγερού  λαμβάνει 6 έδρες.
  4. Η παράταξη του Γιώργου Σισαμάκη  λαμβάνει 4 έδρες.
  5. Η παράταξη του Δημήτρη Βρύσαλη λαμβάνει 2 έδρες.
  6. Η παράταξη του Ευριπίδη Κουκιαδάκη λαμβάνει 2 έδρες.
  7. Η παράταξη του Πέτρου Ινιωτάκη  λαμβάνει 2 έδρες.
  8. Η παράταξη της Βαγγελιώς Σχοιναράκη μ λαμβάνει 2 έδρες.
  9. Η “Ηράκλεια Πρωτοβουλία” του Μανόλη Βασιλάκη  λαμβάνει 1 έδρα.

Στελέχη της "Δύναμης Πολιτών" και κόσμος συγκεντρώθηκε στο εκλογικό κέντρο του Βασίλη Λαμπρινού για να τον συγχαρεί για τη νίκη του.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και αυτούς που δεν μας επέλεξαν, αλλά προσήλθαν στις κάλπες.

Απόψε, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Απόψε, υπάρχει ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα δουλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι για το καλό της πόλης μας. Και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Ευχαριστώ όσους εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιό μου κα περισσότερο αυτούς που δεν εκλέχτηκαν. Ευχαριστώ τους αντιυποψηφίους μου για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν και τον κ. Κουράκη γιατί συνέβαλε πάρα πολύ στη διατήρηση αυτού του κλίματος.», ανέφερε στις π΄ρωτε ςτου δηλώσεις ο Βασίλης Λαμπρινός.

Η παράταξη «Ηράκλειο για Όλους» για την εκλογή του Βασίλη Λαμπρινού

Η παράταξη «Ηράκλειο για Όλους» με επικεφαλής τον Γιώργο Σισαμάκη, με την ολοκλήρωση και του Β΄ γύρου των εκλογών ως επικεφαλής καθώς και τα μέλη της νέας δημοτικής ομάδας και της παράταξης συγχαίρουν τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό για την επικράτηση του.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Από αύριο και όχι από την 1η Σεπτεμβρίου όποτε και αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή καθώς και η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουμε να αναλάβουμε ΟΛΟΙ το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την πρόοδο του Δήμου μας.

Σε ότι μας αφορά επαναδιατυπώνουμε τη θέση που είχαμε εκφράσει μετά τα αποτελέσματα του Α΄ Γύρου σύμφωνα με τα οποία οι δημότες μας κατέταξαν στην 4η θέση ανάμεσα στα 9 αυτοδιοικητικά σχήματα που κρίθηκαν στις κάλπες. Διαβεβαιώνουμε ότι θα βρεθούμε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην βελτίωση του Δήμου μας και απέναντι σε κάθε επιλογή που προκαλεί προβλήματα. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε οι εγγυητές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας  και της προοδευτικότητας. Σε κάθε περίπτωση η μικρή συμμετοχή των δημοτών θα πρέπει να μας προβληματίσει για την επόμενη ημέρα σε ότι αφορά την ενεργοποίηση τους και πάντα με γνώμονα τη θέση μας ότι «γίνε μέρος της αλλαγής που θέλεις».

Εκτός από το αποτέλεσμα του Β’ Γύρου οφείλουμε να λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα του Α’ Γύρου όπου και κατατάσσονται οι έδρες του δημοτικού συμβούλιου. Αυτό απαιτεί ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις. Θα πρέπει με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα όλοι μαζί να κοιτάξουμε το Ηράκλειο και τα προβλήματα του κατάματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News