Δημοτικές εκλογές '19

Χανιά: Οι «μονομάχοι» του β’ γύρου – Ποιοι Δήμοι αλλάζουν χέρια

Ντέρμπι στο β' γύρω των εκλογών

Με τον Άρη Παπαδογιάννη και τον Παναγιώτη Σημανδηράκη να προκρίνονται στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών κορυφώθηκε η εκλογική διαδικασία στο δήμο Χανίων. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η απάντηση τα Χανιά μας» ήρθε πρώτος με ποσοστό 27,5% και θα αναμετρηθεί με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Για τα Χανιά» ο οποίος συγκέντρωσε το 19% κάνοντας την έκπληξη της χθεσινής βραδιάς.

Την πρόθεση του να επιδιώξει συνεργασίες με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών εξέφρασε ο Άρης Παπαδογιάννης.

Κάλεσμα στη βάση των δημοτικών παρατάξεων να στηρίξουν τη νέα αυτοδιοικητική πρόταση του συνδυασμού του, απηύθυνε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Τρίτος στο δήμο Χανίων αναδείχτηκε ο Ευτύχης Δαμιανάκης με ποσοστό 14,3%, τέταρτος με μικρή διαφορά ο Γρηγόρης Αρχοντάκης και πέμπτος ο νυν δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας. Ακολουθούν ο Γιάννης Σαρρής, ο Νίκος Βουρλάκης και ο Σεραφείμ Ρίζος.

Ποιοι περνούν στο β’ γύρο και ποιοι δήμοι αλλάζουν χέρια

Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών οδηγείται και ο δήμος Αποκορώνου. Η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στο νυν δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη που συγκέντρωσε το 39% και τον Σταμάτη Σγουράκη που έλαβε ποσοστό 30,9%.

Στο δήμο Καντάνου Σελίνου επανεκλέχτηκε ο Αντώνης Περράκης με 83,2% ενώ ο Γιάννης Μαλανδράκης αναδείχτηκε νικητής στο δήμο Πλατανιά κερδίζοντας και τρίτη θητεία .

Ανατροπή στο δήμο Σφακίων όπου εκλέχτηκε ο Μανούσος Χιωτάκης, στο δήμο Κισσάμου όπου υπερίσχυσε ο Γιώργος Μυλωνάκης αλλά και στο δήμο Γαύδου όπου τα ηνία περνούν στη Λίλιαν Στεφανάκη.

 

 

 

 

Σχόλια