Ειρήνη Φραγκιαδάκη: «Θέλω έναν δήμο ελκυστικό και λειτουργικό για τους πολίτες»

Δημοτικές
Ειρήνη Φραγκιαδάκη: «Θέλω έναν δήμο ελκυστικό και λειτουργικό για τους πολίτες»
Αντίστροφη μέτρηση για την 26η Μαΐου - Η ώρα της κάλπης φτάνει

Η Ειρήνη Φραγκιαδάκη είναι νέος άνθρωπος με όρεξη και αγάπη για τα κοινά.

Η αγάπη για τον τόπο της αποτέλεσε κίνητρο ώστε να θέσει υποψηφιότητα και να κατέβει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό της Βαγγελιώς Σχοιναράκη «Ηράκλειον αξίζει». Επίσης, η ίδια έκανε σαφές, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο neakriti.gr, πως αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία της πως θέλει έναν δήμο ελκυστικό και λειτουργικό για τους πολίτες.

1) Κ. Φραγκιαδάκη, είστε νέος άνθρωπος και κατεβαίνετε για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή. Ποιο ήταν το κίνητρο που σας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση;

«Το 2015 ήμουν υποψήφια βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων. Στις δημοτικές όντως κατεβαίνω πρώτη φορά, είμαι φρέσκια στον χώρο. Πέρα από το γεγονός ότι αγαπάω τον τόπο μας , θέλω έναν δήμο ελκυστικό και λειτουργικό για τους πολίτες, για τα νέα παιδιά, για τους επισκέπτες μας. Γι' αυτό τον λόγο αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ ώστε τα λόγια να γίνουν πράξη, είναι ευθύνη όλων μας να ενδιαφερόμαστε για τα κοινά αλλά και να διεκδικούμε αυτά που επιθυμούμε.».

2) Ένα βασικό πρόβλημα του δήμου Ηρακλείου είναι η αποκομιδή απορριμμάτων. Η παράταξη «Ηράκλειον Αξίζει» έχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος;

«Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη έπειτα από επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει ως συνδυασμός στις εγκαταστάσεις καθαριότητας του Δήμου, τόνισε πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία του ανθρώπινου παράγοντα και η εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων. Τόσα χρόνια, οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές διαχειρίστηκαν εκατομμύρια ευρώ για τα απορρίμματα χωρίς αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν αλλά χρειάζονται εργασιακή ειρήνη, ασφάλεια και εξοπλισμό για να καθαρίζουν την πόλη μας. Απαιτούνται δομικές αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες για την καθαριότητα της πόλης ενόψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν. Η εφαρμογή νέας πολιτικής στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, θα δώσει στο Ηράκλειο την εικόνα που του αξίζει.».

3) Τι έχει η κ. Σχοιναράκη που δεν έχουν οι άλλες υποψηφιότητες οι οποίες διεκδικούν το χρίσμα για τη δημαρχία Ηρακλείου;

«Ο δήμος μας χρειάζεται μια αρχή στυλοβάτη δίπλα στους πολίτες. Η κ. Σχοιναράκη έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής της ότι λειτουργεί με δυναμισμό, αποτελεσματικότητα και ήθος. Έχει μάθει να διεκδικεί αυτό που θέλει να πετύχει και ως Υποψήφια Δήμαρχος θέλει και διεκδικεί το Ηράκλειο να γίνει πόλη - Πρότυπο όπως μας αξίζει.».

4) Η κ. Σχοιναράκη μιλάει για την ανάγκη ύπαρξης Αντιδημαρχίας για τον Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής. Το συγκεκριμένο όραμα έχει στέρεες βάσεις και πάνω που θα επικεντρωθεί;

«Το Ηράκλειο αξίζει έναν δυναμικό περιαστικό Δήμο με εξωστρέφεια και ισχυρό πρωτογενή τομέα. Το Ηράκλειο αξίζει να πετύχει με συλλογική προσπάθεια την ανάπτυξη μιας βιώσιμης περιβαλλοντικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, η οποία θα εφαρμόζει σύγχρονα μέσα και πρακτικές. Ο τελικός στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγή και η διάθεση πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων. Ο συνδυασμός μας «Ηράκλειον Αξίζει» θα δημιουργήσει μια αυτόνομη και εξειδικευμένη αντιδημαρχία για τον Πρωτογενή Τομέα που θα έχει την ευθύνη για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την προώθησή του. Παράλληλα, θα προχωρήσει στην ίδρυση Αγροτικών Δημοτικών ΚΕΠ στις αγροτικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου όπου οι αγρότες θα εξυπηρετούνται και θα ενημερώνονται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.».

5) Γιατί ο κόσμος να στηρίξει Ειρήνη Φραγκιαδάκη;

«Αντιπροσωπεύω την νέα γενιά που έχει ανάγκη να προτείνει φρέσκιες ιδέες που θα αναδιαμορφώσουν την ολότητα του δήμου μας ώστε να βαδίσουμε παραπέρα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News