Στέλλα Καντιδάκη: «Πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο»

Δημοτικές
Στέλλα Καντιδάκη: «Πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο»
Συνέντευξη ενός νέου ανθρώπου που διεκδικεί την ψήφο σας στο Δήμο Μαλεβιζίου

Απόφοιτη του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτη, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος πάνω στις Διεθνείς Σπουδές του Πανεπιστημίου Χρόνιγκεν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό Νέοι Δρόμοι είναι η Στέλλα Καντιδάκη, η οποία είναι συνιστά μια δυνατή υποψηφιότητα.

Η Στέλλα Καντιδάκη είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος και με την παρουσία της δείχνει πως έχει όραμα για το δήμο Μαλεβιζίου, θέλοντας να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της.

Το neakriti.gr εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη με την κ. Στέλλα Καντιδάκη.

1) Κ. Καντιδάκη, είστε πολιτικός επιστήμονας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης από το πανεπιστήμιο Χρόνιγκεν της Ολλανδίας. Αλήθεια πώς πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Κώστα Μαμουλάκη;

«Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά είχε παρθεί πολύ πριν την οριστική πρόταση να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Μαλεβιζίου στο πλευρό του Κυρίου Κώστα Μαμουλάκη. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου επέστρεψα στον τόπο μου αποφασισμένη να μείνω και να τον στηρίξω με αμέριστο ενδιαφέρον και αγάπη για το Μαλεβίζι και τη Κρήτη γενικότερα, με ισχυρή θέληση να προσφέρω για το καλύτερο του τόπου μας. Δέχτηκα με χαρά τη πρόταση του κ. Μαμουλάκη, αντιλαμβανόμενη την εκτίμηση του και την εμπιστοσύνη του στις ιδέες και τις γνώσεις μου. Σε συνδυασμό με την εμπειρία του ως δήμαρχος, με σωστά σχέδια, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά ο Δήμος Μαλεβιζίου θα συνεχίσει τη θετική πορεία ανάπτυξης.».

2) Διαβάζοντας το βιογραφικό σας, κάποιος εύκολα μπορεί να συμπεράνει πως είστε μορφωμένος άνθρωπος. Αυτό σημαίνει πως είστε και γνώστης των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας του Μαλεβιζίου;

«Σαφέστατα, ως πολίτης αλλά και ως πολιτικός επιστήμονας προσπαθώ να ενημερώνομαι συνεχώς για τα διεθνή και εγχώρια γεγονότα, ιδιαιτέρως για τα θέματα του Μαλεβιζίου. Μέσω του προεκλογικού μας αγώνα, συζητήσαμε και είδαμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες σε κάθε μέρος όπου επισκεφτήκαμε. Θέματα τα οποία αφορούν κυρίως την βελτίωση της καθημερινότητας και τα έχουμε ως προτεραιότητες προς υλοποίηση την επόμενη μέρα των εκλογών.».

3) Βασικά προβλήματα στο Μαλεβίζι, πιστεύω πως είναι η ανυπαρξία ενός σχεδίου για τον αγροτουρισμό και η επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από ρυπογόνες ουσίες στην περιοχή των Λινοπεραμάτων. Έχει σχέδιο ο κ. Μαμουλάκης γι’ αυτά τα προβλήματα;

«Και τα δύο αυτά θέματα είναι εξίσου σημαντικά. Ο Δήμος Μαλεβιζιου είναι ένας τεράστιος δήμος, με πολλά όμορφα μέρη που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου. Αλλά διαθέτει και μια πληγή η οποία ονομάζεται εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, ακριβώς δίπλα από την "καρδιά του τουρισμού" της περιοχής, Αμμουδάρα. Η παράταξη μας εφόσον εκλεγεί θα συνεχίσει πιο δραστικά τις πιέσεις της για την οριστική απομάκρυνση του εργοστασίου από την περιοχή και προς την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της τουριστικής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Όσον αφορά τον αγροτουρισμό, στους στόχους μας υπάρχουν η ανάδειξη των ιστορικών διαδρομών του Μαλεβιζίου, όπως τα μινωικά μονοπάτια, η συνέχιση δημιουργίας δομών πολιτισμού, διαφημιστικές καμπάνιες για την ενίσχυση της εικόνας του Δήμου Μαλεβιζίου για το τουριστικό τομέα.

Χάρις την διορατικότητα της δημοτικής αρχής τα περισσότερα χωριά του Δήμου Μαλεβιζίου έχουν ενταχθεί στη προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ/ΤΑΚ για την ανάδειξη τους ως παραδοσιακοί οικισμοί. Πέρα από τη διάσωση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ανοίγεται η πόρτα σε επενδυτικά προγράμματα που αφορούν τον τομέα του αγροτουρισμού, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομία και την αποτροπή περαιτέρω ερήμωσης της υπαίθρου.».

4) Τι θα συμβουλεύατε κάποιον ο οποίος δηλώνει αναποφάσιστος και δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος του δήμου Μαλεβιζίου;

«Είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσεις για τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής σου, της γειτονιά σου, της ποιότητα ζωής σου, το παρόν σου και το μέλλον σου, χωρίς να παραχωρείς την θεση σου και να αποφασίζουν άλλοι για εσένα. Ο ψήφος είναι ο λόγος , η φωνή σου για ότι συμβαίνει γύρω σου. Για όλα τα θετικά αλλά και τα αρνητικά που σε απασχολούν και θέλεις να τα αλλάξεις.

Ενημερώσου! Βρες τους υποψήφιους με ιδέες οι οποίες σε εκφράζουν! Υποψήφιους με γνώσεις, με όραμα, με σωστά σχέδια, με απαντήσεις στα θέματα που σε απασχολούν και πάνω από όλα, να είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν αυτά τα οποία υπόσχονται.

Μην αγνοείς την δύναμη της ψήφου σου!».

5) Γιατί ο κόσμος του Μαλεβιζίου να στηρίξει Στέλλα Καντιδάκη;

«Το θεωρώ χρέος μου ως πολιτικός επιστήμονας και ως ενεργός πολίτης να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές. Εκπροσωπώ τη νέα γενιά η οποία μοιάζει πως αδιαφορεί για τα κοινά, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Αντιλαμβανόμενη τις ανησυχίες τους επιθυμώ να τους εκπροσωπήσω δίνοντας ηχηρό μήνυμα ότι είμαστε εδώ, νοιαζόμαστε, έχουμε λόγο και συνείδηση, συμμετέχουμε στις εξελίξεις που αφορούν τον τόπο μας.

Πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο και είμαι οπλισμένη με όνειρα και ιδέες, ισχυρή θέληση για δράση.

Βρίσκομαι μπροστά στην κρίση των δημοτών του Δήμου Μαλεβιζίου, ώστε να αποφασίσουν και να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους για να τους αντιπροσωπεύσω στο καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αισιοδοξία, ανιδιοτέλεια, με αίσθημα ευθύνης, με ήθος και βλέμμα ειλικρινές, κάνω την προσπάθεια μου για να συμβάλλω όπως μπορώ για το γενικό καλό του τόπου μας.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News