Γιώργος Αγριμανάκης: «Θέτουμε τον πήχη ψηλά»

Δημοτικές
Γιώργος Αγριμανάκης: «Θέτουμε τον πήχη ψηλά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα 24ωρα έμειναν για τις δημοτικές εκλογές και ο «πυρετός» είναι μεγάλος

«Θέτουμε τον πήχη ψηλά, διεγείρουμε δυνάμεις οι οποίες μετατρέπονται σε πειθαρχημένη και εστιασμένη δράση, απαραίτητη για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα», μ’ αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ηράκλειο 3.7.58», Γιώργος Αγριμανάκης.

Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του σχετικά με τις εκλογές και την απόφασή του να κατέβει σ’ αυτές.

1) Κύριε Αγριμανάκη, εξηγήστε μας τον λόγο για τον οποίο αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου με τον Γιάννη Κουράκη σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

«Είναι βαθύ μου πιστεύω ότι, σε αυτό το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και στο νέο κόσμο που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι γεννιέται, μετά από την λαίλαπα της κρίσης που όλοι μας έχουμε βιώσει και βιώνουμε καθημερινά, πρέπει να βρεθούν νέες δυνάμεις, φρέσκες ιδέες, άνθρωποι με ακεραιότητα, με πίστη, πάθος, ικανότητες, δεξιότητες και ταλέντο.

Χρειάζονται άνθρωποι με μεράκι, με όρεξη για δουλειά και με ώριμη τη σκέψη και τη βούληση για προσφορά στην κοινωνία. Χαρακτηριστικά τέτοιων ανθρώπων είναι απαραίτητα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται ώστε να πάρουν στα χέρια τους τις ευθύνες και να αναπτύξουν τον νέο κύκλο της ζωής που θα ανοίξει για την Ελλάδα, για την κοινωνία για την πόλη μας, το Ηράκλειο.

Ο συνδυασμός του Γιάννη Κουράκη έρχεται ακριβώς να παντρέψει το νέο, το καινοτόμο, το διαφορετικό, με την εμπειρία.

Είναι σαφές, ότι η ηγεσία του Γιάννη Κουράκη, μπήκε μπροστά, ανέλαβε πρωτοβουλίες, άνοιξε νέους δρόμους για το Ηράκλειο, δημιούργησε προοπτικές και αξιοποίησε ευκαιρίες, αποδεικνύοντάς το με μετρήσιμα αποτελέσματα, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά.

Κρίνοντας στη ζωή μου τα πράγματα πάντα εκ του αποτελέσματος, με απόλυτα ώριμη σκέψη και με σκοπό να προσφέρω και να βοηθήσω την κοινωνία όπου ζω και λειτουργώ, αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις μου, τη γνώση μου, την εμπειρία μου, τις δεξιότητες και τις ικανότητές μου με την ομάδα και την ηγεσία του Γ. Κουράκη. Για να μπορέσουμε έτσι να σχεδιάσουμε , να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα που θα κάνουν την πόλη μας, το Ηράκλειο ακόμα καλύτερο, ακόμα φιλικότερο, πρώτο προορισμό για την Ευρώπη και τον κόσμο. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με πειθαρχημένη σκέψη και δράση εστιασμένη στο ποιοτικό και ποσοτικό αποτέλεσμα για την κοινωνία και τον τόπο μας, αποτελούν την κινητήριο δύναμη για μένα ώστε να ενώσω τις δυνάμεις μου με μια ηγεσία που έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει και είναι αποτελεσματική, για να αντιμετωπίσουμε έτσι, τη νέα πολιτική τάξη των πραγμάτων που διαμορφώνεται.».

2) Πώς μπορείτε να προσφέρετε στην αυτοδιοίκηση σήμερα, μέσα από την επαγγελματική σας ιδιότητα;

«Δουλεύοντας για πολλά χρόνια στη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία του κόσμου την Pfizer Hellas από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Κρήτης και Δωδεκανήσων, έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, ανάπτυξης και καθοδήγησης πολλών και διαφορετικών ομάδων με σκοπό την επίτευξη στόχων. Είμαι κάτοχος Diploma in Business Administration και MBA (Πτυχίο και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) με κατεύθυνση στο ανθρώπινο δυναμικό και στο στρατηγικό μάρκετινγκ.

Έχω σχεδιάσει, αναπτύξει και υλοποιήσει μακρόπνοα προγράμματα, με στρατηγικές τελευταίας γενιάς σε ότι αφορά την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την υλοποίηση project. Έχω, επίσης, διαχειριστεί και διοικήσει την αλλαγή σε πολλές ομάδες που κατά καιρούς διεύθυνα, με εστίαση στην αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Έχω αποκτήσει εξειδικευμένη εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης δικτύων μεταξύ ομάδων που μοιράζονται τα ίδια συμφέροντα κ.ά. Επίσης, είναι σημαντικό ότι έχω εκπαιδευτεί όλα αυτά τα χρόνια σε μια σειρά από θέματα που αφορούν το σύγχρονο management, το σύγχρονο οικονομικό - κοινωνικό περιβάλλον και τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Επίσης από το 2014 έως σήμερα είμαι ιδιοκτήτης και διευθυντής του κέντρου φυσικοθεραπείας, αποκατάστασης και ολιστικής θεραπείας ΚΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, με κεντρικό κατάστημα στο Ηράκλειο και δυο υποκαταστήματα στην περιφέρεια (Βιάννος και Αγία Βαρβάρα). Έτσι έχω αποκτήσει και την προσωπική εμπειρία του επιχειρείν, που σημαίνει τόσο ότι έχω δοκιμάσει τις δημιουργικές μου ικανότητες στην πράξη στήνοντας ένα καινούριο εγχείρημα από την αρχή και αναπτύσσοντάς το, αλλά και έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση σήμερα.

Νομίζω ότι όλη αυτή η γνώση και εμπειρία που κουβαλάω είναι χρήσιμη στη νέα εποχή και το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και είμαι έτοιμος με πολλή όρεξη, με πολλή πίστη και πάθος, αν εκλεγώ, να τη χρησιμοποιήσω, με σκοπό πάντα να βοηθήσω την πόλη μας, τους συνδημότες μας, την κοινωνία όπου ζούμε και λειτουργούμε, το Ηράκλειο, που τόσο αγαπώ.».

3) Τι εκτιμάτε για την επόμενη μέρα των εκλογών στον Δήμο Ηρακλείου;

«Η εκτίμησή μου για την επόμενη μέρα είναι ότι ο Γ. Κουράκης θα είναι δήμαρχος για τα επόμενα 4 χρόνια. Κι αυτό, γιατί οι άνθρωποι μαθαίνουν και πείθονται μέσα απ' αυτά που κάνουμε και όχι μέσα απ’ όσα τους λέμε! Και ο Κουράκης έχει αποδείξει ότι κάνει πολλά.

Ίσως οι σημερινοί εικοσάρηδες να μην καταλαβαίνουν ή να μην θυμούνται πόσα πράγματα άλλαξαν σε αυτή την πόλη τα 12 χρόνια που ήταν ο Γ. Κουράκης Δήμαρχος (2003-2014), όμως εμείς οι μεγαλύτεροι το ζήσαμε, το βιώσαμε. Αυτή η πόλη άλλαξε προς το καλύτερο και συνεχίζει να αλλάζει όσο στα ινία της βρίσκεται ο Γιάννης Κουράκης, ένας πραγματικά χαρισματικός Δήμαρχος που μπορεί όσα λέει να τα κάνει πράξη.».

4) Τι αποτελεί για σας η ενασχόληση με τα κοινά;

«H προσφορά στην πόλη μας, η πολιτική σκέψη και άποψη, το όραμα για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών καθώς και μια κοινωνία ευημερούσα, χωρίς αποκλεισμούς, είναι μερικά από αυτά τα βαθιά μου πιστεύω που με κάνουν να θέλω να ασχοληθώ και να παλέψω για τα κοινά. Υπερασπίζομαι, επίσης την πίστη, ότι μέσα από τις επιλογές μας, τις σωστές ή τις λάθος που κάνουμε, εμείς φτιάχνουμε τη μοίρα ή την τύχη μας.

Τέλος, πιστεύω στην αποστολή και στο όραμα των ανθρώπων. Χωρίς οράματα ούτε το άτομο, ούτε οι φορείς, ούτε οι επιχειρήσεις, ούτε η κοινωνία μπορούν να προχωρήσουν σε πρόοδο για ένα καλύτερο αύριο.».

5) Ποια η άποψή σας για το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ο θεσμός;

«Να δώσουμε το όραμα και την ελπίδα ξανά στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες της πόλης μας, δίνοντας την προοπτική της επανένταξης στην κοινωνία αυτών που επλήγησαν από την λαίλαπα της κρίσης και όχι μόνο. Να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε με δημιουργικές δράσεις όλους τους αδυνάτους του τόπου μας. Να τους εμψυχώσουμε και να δημιουργήσουμε δομές και δράσεις με δίκτυα για τους άπορους, τους ηλικιωμένους, τις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κ.ά. Να εκπαιδεύσουμε και να προστατεύσουμε τα παιδιά και τις γυναίκες από την βία και την εκμετάλλευση, όπως γίνεται σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Να υποστηρίξουμε τα δίκτυα χρονίως πασχόντων ασθενών μέσα από παροχή στέγης και υποδομών καθώς και εκπαίδευσης των συγγενών. Να δώσουμε ζωή και δημιουργία στα ΚΑΠΗ και στα ΚΗΦΗ.».

6) Τι σας ενοχλεί σήμερα περισσότερο στην πόλη, που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα;

«Αυτό η έλλειψή του οποίου με ενοχλεί και το οποίο το θεωρώ μείζονος σημασίας είναι να αποκτήσουμε επιτέλους ως κοινωνία, σύγχρονη κουλτούρα για την πόλη μας, για τις δομές μας, για το περιβάλλον μας, για τον πολιτισμό μας και για την κοινωνική συνύπαρξή μας. Έχουν γίνει βήματα αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα. Ένα άλλο θέμα το οποίο θεωρώ σημαντικό, είναι ότι, το παλιό ιστορικό κέντρο θα πρέπει να αποτελεί τον καθρέπτη του πολιτισμού μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, όπως και όλων αυτών των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχουμε ως Κρητικοί και Ηρακλειώτες. Θέλω να δω τα κτίρια ‘’φαντάσματα’’ που υπάρχουν στο ιστορικό κέντρο να μεταμορφώνονται και να εναρμονίζονται με την ιστορία μας. Επίσης θέλω να δω την πόλη μας, το Ηράκλειο, να αλλάζει και να γίνεται πρώτος τουριστικός προορισμός για την Ευρώπη και τον κόσμο. Θέλω να δω να αποσυμφορείται η πόλη από το κυκλοφοριακό κομφούζιο και να εξασφαλιστεί πόσιμο νερό στις βρύσες όλων των σπιτιών του Ηρακλείου, ώστε οι Ηρακλειώτες να βιώνουν μια ποιοτική καθημερινότητα. Πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουν, αρκεί να υπάρχει βούληση, διαφορετικές σκέψεις, καινοτόμες ιδέες και θέληση για δουλειά.».

7) Έχετε εμπειρία από το παρελθόν, από εκλογικές διαδικασίες; Πώς βιώνετε αυτή την προσπάθεια εκλογής;

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Έχω συμμετάσχει άλλη μια φορά στην εκλογική κούρσα στο πλευρό του Γιάννη Κουράκη (2014). Επίσης έχω εκλεγεί από το 2017 στο Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου διατελώ Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Hub H2B. Αυτή την εκλογική αναμέτρηση τη θεωρώ πολύ σπουδαία στιγμή της δημοκρατίας. Είναι μια μάχη που την δίνω με ενθουσιασμό με πάθος, με πίστη, με αφοσίωση, αφού έχω την δυνατότητα να συνομιλώ με πολύ κόσμο είτε άμεσα είτε έμμεσα. Είναι συναρπαστική στη διάρκεια αυτής της μάχης, η παραγωγική κουβέντα που αναπτύσσεται με την κοινωνία, στην προσπάθειά μου να εξηγώ τις θέσεις μου και να παραθέτω την επιχειρηματολογία μου. Μου δίνεται η δυνατότητα να ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου, τις ιδέες μου, και να καταθέτω την ψυχή μου, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις και χωρίς πεπατημένες λύσεις. Την εκλαμβάνω ως μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας και έτσι την βιώνω.».

8) Τι σας κάνει υπερήφανο στο Ηράκλειο σήμερα;

«Πολλά με κάνουν να νιώθω υπερήφανος για το Ηράκλειο, για την πόλη μας. Η ιστορία μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα ενετικά μας τείχη, η Κνωσός , τα μεγάλα έργα, όπως αυτό του Πολιτιστικού - συνεδριακού κέντρου, το παραλιακό μέτωπο, η Βικελαία δημοτική βιβλιοθήκη κ.ά. Με κάνουν επίσης να νιώθω υπερήφανος οι άνθρωποί μας, το φιλότιμό μας, η φιλοξενία μας. Ένα πράγμα που με έκανε να νιώσω πολλή υπερηφάνεια είναι η αλληλεγγύη της κοινωνίας μας, που φάνηκε έμπρακτα σε πολλές περιπτώσεις, στις δύσκολες στιγμές που έζησαν πολλοί συνάνθρωποί μας. Πολλά είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που με κάνουν να νιώθω υπερήφανος για το Ηράκλειο, για την πόλη μας, και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα και θέλω να καταθέσω τις δυνάμεις μου, τις γνώσεις μου και την εμπειρία που διαθέτω, στην πόλη και την κοινωνία όπου ζω, λειτουργώ και αγαπώ.».

9) Γιατί να σας ψηφίσει-τιμήσει ο πολίτης του Ηρακλείου;

«Θεωρώντας πραγματικά μεγάλη τιμή την ψήφο του κάθε πολίτη, την ζητώ με απόλυτο σεβασμό και ταπεινοφροσύνη. Προερχόμενος από την αγορά, με τους δικούς της σκληρούς νόμους, κανόνες και αρχές, πιστεύω ότι κουβαλάω, εκτός από τη γνώση και την εμπειρία, ικανότητες και δεξιότητες, στοιχεία απαραίτητα, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα, το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον σύνθετο κόσμο που ζούμε. Είναι μια απόφαση που την πήρα με ώριμη σκέψη και με απόλυτη συνείδηση, απέναντι στις δυσκολίες και στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα, την ίδια πόλη. Θέλω με πολλή όρεξη, να δώσω μεγάλο κομμάτι της γνώσης και εμπειρίας που διαθέτω στην κοινωνία όπου υπάρχω.

Το κάνω με πολύ ενθουσιασμό, με πολλή πίστη, με αφοσίωση, με ακεραιότητα, με μεράκι για την πόλη που ονειρεύομαι να προχωράει, να αναπτύσσεται, να ξεχωρίζει. Αυτή μου την απόφαση την περιβάλλουν ισχυρές αξίες της ζωής μου, όπως: αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ακεραιότητα, ταπεινοφροσύνη και αγάπη για τον τόπο μου.

Τέλος, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι σήμερα, στον σύνθετο κόσμο που ζούμε, δεν πάνε μπροστά μόνο όσοι κάνουν τα πράγματα σωστά. Ξεχωρίζουν και πάνε μπροστά όσοι κάνουν τα πράγματα διαφορετικά, όσοι σκέπτονται έξω από το κουτί, πέρα από τις στερεότυπες και τις πεπατημένες οδούς· όσοι είναι ανοιχτοί στην καινοτομία, τις συνέργειες και τα καλέσματα της σύγχρονης εποχής.».

10) Ποια είναι λοιπόν τα καλέσματα της εποχής μας κατά τη γνώμη σας;

«Πρώτα και κύρια η ανάγκη για συμμετοχική δημοκρατία. Με το εργαλείο του δομημένου δημοκρατικού διαλόγου και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η συμμετοχική δημοκρατία πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται σε ευρεία κλίμακα στην πόλη μας ώστε να ακουστεί η φωνή όλων των κυττάρων του οργανισμού της πόλης του Ηρακλείου, δηλαδή των δημοτών, καταλήγοντας σε δημιουργικά και σοφά συμπεράσματα-οδηγούς δράσης. Επίσης καίριας σημασίας είναι η στρατηγική συνεργασία του Δήμου με καταξιωμένους επιστημονικούς φορείς της πόλης μας όπως το ΙΤΕ, το Πανεπιστήμιο και το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Κρήτης με σκοπό να εκσυγχρονιστούν οι δομές του Δήμου - και επομένως να βελτιστοποιηθεί η καθημερινή εμπειρία του δημότη, αλλά και να λάβει ο Δήμος εκπαίδευση σε μείζονα θέματα της εποχής μας όπως η ενέργεια και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Καινοτομία, συνέργεια, βιωσιμότητα είναι οι λέξεις-κλειδιά τις οποίες οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, για το καλό όλης της κοινωνίας μας και ιδίως για το καλό μιας νέας γενιάς – με διεθνώς αναγνωρισμένη μόρφωση και υψηλή τεχνολογική κατάρτιση- η οποία έχει να προσφέρει και πολλά, αλλά και δικαίωμα να περιμένει ακόμη περισσότερα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News