Ο Γιάννης Κουράκης στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Δημοτικές
Ο Γιάννης Κουράκης στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικές εκλογές 2019: Προεκλογικός «πυρετός» και πολλές συναντήσεις

Ο Γιάννης Κουράκης με υποψήφιους του συνδυασμού «Ηράκλειο 3.7.5» επισκέφθηκε το Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του ενόψει της αναμενόμενης αυξημένης τουριστικής κίνησης της περιόδου.

Ο Γιάννης Κουράκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Πλιάκα, στελέχη και εργαζομένους, αναφέρθηκε στη μεταφορά του αεροδρομίου την επόμενη πενταετία στη νέα του θέση και κατέστησε σαφές ότι η προετοιμασία της μεταφοράς δεν περιορίζεται στα τεχνικά λειτουργικά μέρη του έργου αλλά και στο σχεδιασμό της επομένης ημέρας για την έκταση που απελευθερώνεται

Τόνισε ότι επιτέλους οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού θα αποτινάξουν από πάνω τους την διαρκή περιβαλλοντική όχληση και θα είναι σε θέση να απολαύσουν ένα πραγματικά πρωτοποριακό πάρκο.

Βιώσιμη αστική ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων

Ο Γιάννης Κουράκης σημείωσε: «Οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας είναι σκόπιμο να κινηθούν παράλληλα με την φάση κατασκευής του νέου αεροδρομίου. Η Δημοτική Κίνηση μας έχει προτείνει εδώ και πάρα πολύ καιρό την άμεση ανάθεση μελέτης για περιοχές ειδικών χωρικών παρεμβάσεων στην ευρύτερη ζώνη του αεροδρομίου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη αστική ανάπτυξη στην περιοχή προς όφελος των κατοίκων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η απερχόμενη δημοτική αρχή ολιγωρεί. Δεν θα επιτρέψουμε το αεροδρόμιο να μετατραπεί σε ένα νέο Ελληνικό. Δεσμευόμαστε να κινηθούμε ταχύτατα για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού και του Ηρακλείου».

Στήριξη στα στελέχη και στο προσωπικό του Αερολιμένα

Παράλληλα, ο κ. Κουράκης άκουσε τα προβλήματα που υπάρχουν στο αεροδρόμιο σε σχέση με την συντήρηση, ενίσχυση και αναβάθμισή του, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο φλέγον ζήτημα με την στάθμευση που απασχολεί όλο το προσωπικό.

Ο Γιάννης Κουράκης, τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα σταθεί στο πλευρό των στελεχών και των εργαζομένων στον αερολιμένα, προκειμένου αυτό να είναι λειτουργικό και ασφαλές και να εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες. Επίσης, δεσμεύτηκε για την επίλυση των ζητημάτων καθημερινότητας που απασχολούν τους εργαζόμενους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News