Δημοτικές εκλογές '19

Τι ζητά η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων από τους υποψηφίους Δημάρχους Κισσάμου;

H ΕΠΟΦΕΚ από τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες

Τρεις συναντήσεις πραγματοποίησε η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ).

Οι συναντήσεις έχουν βιντεοσκοπηθεί και αναρτηθεί ΕΔΩ.

Όλοι οι υποψήφιοι συμφώνησαν  ότι αν και η Κίσαμος προσφέρει τα μέγιστα στη κοινωνία και την οικονομία της Κρήτης, εν τούτοις βρίσκεται πίσω σε χρηματοδοτήσεις κυρίως σε πολιτιστικά έργα (εκτός Ολοκληρωμένων  Χωρικών Επενδύσεων ΟΧΕ, χωρίς έργα Πολιτισμού ενταγμένα στο ΠΕΠ) και όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα, ώστε  να αλλάξει αυτό.

Τι διεκδικούν;

1.Την αλλαγή στη σχέση συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ,η οποία θα πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση, στους στόχους, στην ανεξαρτησία  και στη διαφάνεια.

2.Την ένταξη στο τρέχον  ΠΕΠ Κρήτης

α.των Πολιτιστικών Διαδρομών της μελέτης <Στρατηγικός Σχεδιασμός Πολιτιστικής Πολιτικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της επαρχίας Κισάμου>

β. του καινοτόμου έργου του Μουσείου Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές Κισάμου.

3.Χρηματοδότηση της μελέτης για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Φεστιβάλ για την ανάδειξη και προβολή της Μουσικοχορευτικής παράδοσης της Κισάμου.

4.Tην θεσμοθέτηση του εκπαιδευτικού προγράμματος Εικόνες Πολιτισμού.

5.Την κατάρτιση σχεδίου με την συνεργασία της Τ.Α. και του Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς με σκοπό την προστασία του μοναδικού φυσικού πλούτου της Κισάμου και κυρίως των περιοχών που δέχονται μεγάλες πιέσεις, όπως είναι ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα .

6.Οι χρηματοδοτήσεις από την Τ.Α. προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους πρέπει να αυξηθούν σημαντικά και σε πρώτη φάση να φθάσει το 1,5% των τακτικών εσόδων όπως προβλέπει ο νόμος και να υλοποιείται μετά από δημόσια πρόσκληση και με συγκεκριμένα κριτήρια, συμφωνημένα από κοινού.

 

Σχόλια