Γιώργος Σισαμάκης: «Το Ηράκλειο αποφάσισε να τολμήσει την Κυριακή»

Δημοτικές
Γιώργος Σισαμάκης: «Το Ηράκλειο αποφάσισε να τολμήσει την Κυριακή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αστόρια», ο Γιώργος Σισαμάκης, δήλωσε βέβαιος ότι οι ψηφοφόροι είναι έτοιμοι «την Κυριακή να τολμήσουν την αλλαγή»!

Με μια «κατάθεση ψυχής» και με τα νέα παιδιά να δίνουν με πάθος τον ρυθμό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας τους Ηρακλειώτες να γίνουν μέρος του «κύματος αλλαγής που την Κυριακή των εκλογών θα σαρώσει το παλιό και θα βγάλει τον Δήμο από το αδιέξοδο του σήμερα».

Στην ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αστόρια», ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε βέβαιος ότι οι ψηφοφόροι είναι έτοιμοι «την Κυριακή να τολμήσουν την αλλαγή»!

«Η παράταξη μας μέσα από προοδευτικές και αποτελεσματικές  πολιτικές, μπορεί να κάνει πράξη ένα Ηράκλειο όχι για τους λίγους, όχι για τους  προνομιούχους, όχι για αυτούς που διαθέτουν δύναμη, αλλά ένα Ηράκλειο για όλους. Ένα Ηράκλειο χωρίς τοπικούς, χωρικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς ή άλλους αποκλεισμούς και περιορισμούς» ανέφερε ο κ. Σισαμάκης και υπογράμμισε:

«Ο μόνος αποκλεισμός που ισχύει για μας είναι ο αποκλεισμός από τα δημόσια πράγματα της μιζέριας, της ιδιοτέλειας, της μοιρολατρίας και της αδράνειας. Ο αποκλεισμός από τη διαχείριση των κοινών του δήμου μας της αδιαφάνειας, της ευνοιοκρατίας, του πελατειακού κράτους. Ο αποκλεισμός της κοινωνικής αναλγησίας και του κυνισμού».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Επέτειο της Μάχης της Κρήτης αλλά και την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου για να τονίσει «Διδασκόμαστε από το ηρωικό παρελθόν του τόπου μας, της Ελλάδας, της Κρήτης και του Ηρακλείου, και παίρνουμε δύναμη για το παρόν και το μέλλον».

«Θέλουμε και μπορούμε, μακριά από τεχνητά ψευτοδιλήμματα»

 Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι η παράταξη «Ηράκλειο για όλους»   συγκροτήθηκε με μόνο γνώμονα το συμφέρον της πόλης. «Διαθέτουμε όραμα και ολοκληρωμένο σχέδιο, με επεξεργασμένες θέσεις σε όλα τα ζητήματα. Αλλά πάνω από όλα έχουμε τη διάθεση και την ικανότητα να οδηγήσουμε τον Δήμο Ηρακλείου στη νέα 20ετια, στο Ηράκλειο του 2040» υπογράμμισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «τεχνητό ψευτοδίλημμα που κάποιοι προσπαθούν να στήσουν».

Όπως είπε: «Σας ρωτάνε τι θέλετε; Ένα δήμαρχο ηθικό ή ένα δήμαρχο αποτελεσματικό; Λες και τα δυο αυτά είναι ασύμβατα μεταξύ τους! Η απάντηση για μας είναι καθαρή και έρχεται αβίαστα… θέλουμε Δήμαρχο και Δημοτική αρχή ηθική, αποτελεσματική, προοδευτική. Θέλουμε διαφάνεια κι αποτελεσματικότητα! Παραγωγή έργου, επιτάχυνση διαδικασιών, επίτευξη στόχων και αποτελεσμάτων με παράλληλη τήρηση του θεσμικού πλαισίου.

Και σ’ αυτήν την απαίτηση δεν χωρά καμία έκπτωση».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας «Η αλλαγή δεν μπορεί να σημαίνει επιστροφή στο χθες. Επιστροφή στην αδιαφάνεια, το πελατειακό κράτος, τη διοικητική ανεπάρκεια,  τις φαραωνικές επιλογές που ξεζουμίζουν τους πολίτες, τον κομματισμό, τα κλειστά, αδιαφανή και αντιδημοκρατικά κέντρα εξουσίας, τις Ι.Χ. παρατάξεις, τις κρυφές ατζέντες, που υπηρετούν συμφέροντα ερήμην του λαού. ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Αλλαγή λογικής, νοοτροπίας , φιλοσοφίας. Τη διεκδικούμε, θα τα καταφέρουμε».

«Με ένα δεύτερο λάθος δεν διορθώνεις το πρώτο»

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε:

«Το 2014 το Ηράκλειο επέλεξε να γυρίσει σελίδα. Να αφήσει πίσω τις λογικές του χθες και να επενδύσει σε κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς οι πολίτες διαψεύστηκαν γιατί η προσπάθεια ματαιώθηκε. Η στασιμότητα του σήμερα όμως δεν πρέπει να μας απογοητεύσει και, πολύ περισσότερο, να μας κάνει να γυρίσουμε πίσω. Σε παρωχημένες λογικές, πρακτικές και σχήματα. Σε πρόσωπα που έχουν αποδοκιμαστεί κι επιχειρούν να επανέλθουν! Θα πρέπει να σπάσουμε τα στεγανά και να δούμε μπροστά! Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και αυτή πρέπει να ακολουθήσουμε. Με ένα δεύτερο λάθος δεν διορθώνεις το πρώτο. Το Ηράκλειο δεν έχει τη δυνατότητα για μια τρίτη χαμένη θητεία. Ρεβανσισμοί και ματαιοδοξίες δε χωρούν στη νέα εποχή. Ο Δήμος Ηρακλείου δεν είναι πεδίο σύγκρουσης μηχανισμών ούτε ξεκαθάρισμα λογαριασμών του χθες.  Ο Δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο σύνθεσης ιδεών».

Ο κ. Σισαμάκης τόνισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται ως «Δημοτική αρχή ειδικού σκοπού… δημοτική αρχή παρένθεση.. δημοτική αρχή που συνέδεσε ετερόκλητα σχήματα με ένα στόχο... να φύγει η προηγούμενη, χωρίς όμως σχέδιο, χωρίς πλάνο, χωρίς προσανατολισμό.. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και ορατά σε όλους τους πολίτες».

«Από την άλλη –είπε- η προηγούμενη δημοτική αρχή με 12 χρόνια στο τιμόνι και 5 στην αντιπολίτευση όσο κι αν προσπαθεί να φανεί ανανεωμένη, έχει κλείσει τον κύκλο της και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω.

Εμείς, αντίθετα, δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα. Η παράταξη μας συγκροτήθηκε με μόνο γνώμονα το συμφέρον της πόλης … διαθέτουμε όραμα και ολοκληρωμένο σχέδιο, με επεξεργασμένες θέσεις σε όλα τα ζητήματα. Αλλά πάνω από όλα έχουμε τη διάθεση και την ικανότητα να οδηγήσουμε το Δήμο Ηρακλείου στη νέα 20ετια, στο Ηράκλειο του 2040.

«Μαζί με τους πολίτες για το Ηράκλειο του 2040»

«Οφείλουμε να οραματιστούμε και να χτίσουμε το Ηράκλειο του 2040» υπογράμμισε ο κ. Σισαμάκης για να τονίσει ο Δήμος δεν μπορεί να συνεχίσει στον σημερινό δρόμο της στασιμότητας, της αδράνειας, των μειωμένων δυνατοτήτων και των χαμηλών προσδοκιών.

«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο ο εκσυγχρονισμός της δημοτικής διοίκησης και η σταθεροποίηση των οικονομικών του δήμου. Το ζητούμενο είναι η διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης μας με βάση το πρότυπο μίας καλής ζωής για όλους τους πολίτες» ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Υπογράμμισε δε με έμφαση ότι «καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο όνομα των πολιτών, χωρίς την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών, της ίδιας της κοινωνίας».

Όπως τόνισε «Η αλλαγή στο δήμο θα έρθει, μόνο αν αξιοποιήσουμε  στο έπακρο το ανεξάντλητο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης μας. Μόνο με ενεργούς πολίτες θα κερδίσουμε το μέλλον.  Οι προτεραιότητες μας  καθορίζονται από τις ανθρώπινες ανάγκες. Εκεί ξεκινούν κι εκεί τελειώνουν όλα! Ως παράταξη αλλά και ως αυριανή δημοτική αρχή θα αγωνιστούμε  για ένα δημοκρατικό , κοινωνικό και ασφαλές Ηράκλειο. Θα αγωνιστούμε για το μέλλον του Ηρακλείου και το Ηράκλειο του μέλλοντος».

Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους του Συνδυασμού ο κ. Σισαμάκης δήλωσε «υπερήφανος» επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ψηφοδέλτιο που υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά και δεν  ανακαλύψαμε τώρα, δηλαδή προεκλογικά, τον ανεξάρτητο και τον αδέσμευτο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης, όπως ορισμένοι άλλοι. Στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» κυριαρχεί το πάθος της νέας γενιάς. Αποτελείται από  καταξιωμένους πολίτες, αναγνωρισμένους για το ήθος, την δράση και τη δημιουργικότητά τους.

Οι  υποψήφιοι μας  προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς, κοινωνικούς αλλά και πολιτικούς χώρους. Άνθρωποι από το χώρο της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της παράδοσης ενισχύουν την ομάδα μας και προσφέρουν το χρόνο, τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ιδέες τους στον αγώνα για την πραγματική αλλαγή στο Ηράκλειο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News