Γιάννης Δροσίτης: Γιατί να πάνε οι Ηρακλειώτες στις κάλπες της 26ης Μαΐου;

Δημοτικές
Γιάννης Δροσίτης: Γιατί να πάνε οι Ηρακλειώτες στις κάλπες της 26ης Μαΐου;
Ο πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου μιλάει στο neakriti.gr

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Ηράκλειο 3.7.5», αποφάσισε να είναι ο καταξιωμένος επιστήμονας, Γιάννης Δροσίτης.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού τίθεται και πάλι στο πλευρό του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής του «Ηράκλειο 3.7.5», Γιάννη Κουράκη, ζητώντας τη στήριξη των δημοτών του Ηρακλείου στις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο που - μεταξύ άλλων - έδωσε «ζωή» στο Παγκρήτιο Στάδιο, αλλά και έναν καταξιωμένο γιατρό που ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Κατερίνα Κοσμαδάκη, έχει ένα γιό, το Δημήτρη Δροσίτη.

Ο χειρουργός θώρακος και Διευθυντής ΕΣΥ Χειρουργικής Κλινικής Θώρακος Καρδιάς Αγγείων του ΠαΓΝΗ, Γιάννης Δροσίτης, έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ηρακλείου, πρόεδρος της ΑΑΗ (Παγκρήτιο, Δυο Αοράκια, κλειστό Πατελών), του οργανισμού Ηράκλειο 2004, του ΔΑΟΗ, μέλος πολλών δημοτικών και σχολικών επιτροπών, μέλος και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ. Είναι, επίσης, μέλος ιατρικών επιστημονικών εταιρειών με σημαντικό κλινικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Ο ίδιος, μιλάει στο neakriti.gr για την περίοδο της αντιδημαρχίας του στο Ηράκλειο, κάνει τη δική του κριτική για το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής στον τομέα του αθλητισμού, μιλάει για το όραμά του και τονίζει τη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Αρχικά, κ. Δροσίτη, γιατί αποφασίσατε να δηλώσετε ξανά υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Η διάθεση για προσφορά στα κοινά πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Αυτό είναι το κίνητρο και ο σημαντικός λόγος της απόφασής μου για εκ νέου υποψηφιότητα.

Γιατί επιλέξατε να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5», με επικεφαλής το Γιάννη Κουράκη;

Στο σπουδαίο έργο που άφησε η περίοδος Κουράκη στο δήμο Ηρακλείου υπάρχει μια πενταετής απλή διαχείριση, αδράνεια, στασιμότητα στα μεγάλα, ακόμα και διακοπή από την παρούσα δημοτική αρχή. Η συνέχιση των έργων αλλά και παρεμβάσεων για το καλό της πόλης είναι επιβεβλημένη. Η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5» έχει μια ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και εφαρμόσιμη πρόταση για τη συνέχιση αυτή, με βλέμμα στα παρόντα προβλήματα αλλά και στο καλύτερο μέλλον αυτής της πόλης.

Στο παρελθόν, είχατε διατελέσει Αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Αν σας στηρίξουν ξανά οι δημότες του Ηρακλείου με την ψήφο τους, θα θέλατε να αναλάβετε και πάλι τη συγκεκριμένη θέση;

Το Ηράκλειο επί της αντιδημαρχίας μου απέκτησε για πρώτη φορά αθλητικές υποδομές υψηλού επιπέδου. Να θυμίσω το Παγκρήτιο στάδιο, τις ομηρικές διεκδικήσεις για να παραχωρηθεί στο δήμο μας από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, τη στελέχωση και λειτουργία του με κολυμβητήριο, γυμναστήριο, σχολή χορού, δεκάδες άλλες αίθουσες σε άλλα αθλήματα, αγώνες διεθνούς ακτινοβολίας αλλά και καθημερινές δράσεις που άλλαξαν τον αθλητισμό της πόλης.

Να θυμίσω το νέο κλειστό στα Δυό Αοράκια που με αγώνα παραχωρήθηκε και αυτό στο δήμο μας τη στελέχωση και λειτουργία του με τόσα πολλά οφέλη και αυτό στην πόλη μας.

Τέλος να θυμίσω την αποπεράτωση του κλειστού στη γειτονιά των Πατελών που παρέμενε γιαπί για μια εικοσαετία και που αποτέλεσε το έναυσμα της ανάτασης του αθλητισμού, της χρυσής εποχής θα έλεγα εγώ, για το Ηράκλειο.

Η εκ νέου ανάληψη της διαχείρισης των εγκαταστάσεων αυτών αλλά κυρίως η δημιουργία νέων ασφαλώς είναι πρόκληση αλλά και όχι το ζητούμενο.

Αναφορικά με τον τομέα του Αθλητισμού, ποια είναι - κατά τη γνώμη σας - τα λάθη και τα σωστά της παρούσας Δημοτικής Αρχής; Τι οραματίζεστε εσείς για αυτό τον τομέα στο Ηράκλειο;

Προσπαθώ να απαριθμήσω τα θετικά όπως με ερωτάτε. Θετικά λοιπόν αναγνωρίζω την παραμονή ενός πυρήνα ανθρώπων από τη δική μου εποχή που είχαν τη γνώση να λειτουργήσουν τις εγκαταστάσεις και την προσπάθεια συνέχισης και διαχείρισης όσων έτοιμα βρήκαν από πλευράς υποδομών και τεχνογνωσίας για αθλητικές δραστηριότητες.

Στα αρνητικά κυρίως την έλλειψη οράματος για τη δημιουργία κι άλλων υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος ενώ σε ότι αφορά την καθημερινότητα την παρακμή των εγκαταστάσεων όπως για παράδειγμα την κραυγαλέα υπόθεση του στεγάστρου του Παγκρητίου, την απώλεια του αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Ιταλία, την αδιαφορία για τη δημοτική σχολή χορού στο στάδιο όπου από διακόσια πενήντα παιδιά αριθμεί τώρα μόλις λίγες δεκάδες και πολλά άλλα.

Όραμα σε όποιον αναλάβει στον τομέα αυτό θα πρέπει να είναι νέες αθλητικές υποδομές γιατί αυτές είναι που μένουν στις επόμενες γενιές της πόλης μας, που προβάλλουν τον τόπο και προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε αυτόν.

Γιατί είναι σημαντικό να πάνε οι δημότες του Ηρακλείου στις κάλπες της 26ης Μαΐου;

Γιατί ψηφίζουν για το καλό το δικό τους, των παιδιών τους και της πόλης μας που τόσο αγαπούμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News