Στο ΠΑΓΝΗ Συτνυχάκης και Βρύσαλης

Δημοτικές
Στο ΠΑΓΝΗ Συτνυχάκης και Βρύσαλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΠΑΓΝΗ επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και ο  υποψήφιος Περιφερειάρχης  

Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφτηκε το ΠΑΓΝΗ, την Παρασκευή, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δημήτρη Βρύσαλη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση και εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, Κούδας Βασίλης και Παντερή Μαρία καθώς και ο Κώστας Κόρογλου. Επιπλέον, συμμετείχαν και οι υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλείου Μαρίνα Βλαττά και Αναστασάκη Μαρία, εργαζόμενες στο ΠΑΓΝΗ, καθώς και οι Πασπαλακης Μιχάλης, Φωτιάδου Λίζα και Μαρκάκη Ελένη, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλείου και η Χρύσα Σμυρλάκη, εργαζόμενη στο ΠΑΓΝΗ.

Το κλιμάκιο περιόδευσε στο φαρμακείο του νοσοκομείου, στα γραφεία προσωπικού, προμηθειών και κίνησης καθώς και στα πλυντήρια και στα μαγειρειά. Την συζήτηση απασχόλησε τόσο η εργασιακή ανασφάλεια των εκατοντάδων συμβασιούχων του νοσοκομείου καθώς και εργασιακές συνθήκες, χωρίς ρεπό κτλ.

Ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε ότι η αιτία που δεν γίνονται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία είναι η προώθηση της παραπέρα λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Γι’ αυτό το λόγο επεκτείνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές των εργαζομένων). Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην «τσιμπήσουν» στον εφησυχασμό και τις ψεύτικες ελπίδες, που καλλιεργεί κυβέρνηση και οι συνδικαλιστές της να προετοιμαστούν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μην εφησυχάζουν από τους ελιγμούς της κυβέρνησης για τις προσλήψεις συμβασιούχων που γίνονται κάτω από την πίεση των εργαζομένων. Να ενισχύσουν στις κάλπες που έρχονται τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ που είναι οι μόνοι σύμμαχοι τους στην καθημερινή πάλη.

Ο Δ. Βρύσαλης σημείωσε πως η έλλειψη χρηματοδότησης, εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες ενός νοσοκομείου με χιλιάδες ασθενείς σε καθημερινή βάση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράδοση της υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο που αποτελεί και την πρόθεση της κυβέρνησης και χρειάζεται ο λαός να παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία για ένα κρατικό δωρεάν σύστημα υγείας που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες. Ανέδειξε πως οι αγωνιστές που κατεβαίνουν με τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι εκείνοι που βρίσκονται μαζί τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα και τους κάλεσε να αναδείξουν περισσότερους αγωνιστές σε Δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να μπουν μπροστά ανάγκες του λαού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News