Πηνελόπη Τσακίρη: «Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για μένα είναι στη λήξη της θητείας και όχι στην αρχή»

Δημοτικές
Πηνελόπη Τσακίρη: «Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για μένα είναι στη λήξη της θητείας και όχι στην αρχή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος μιλάει για το Ηράκλειο

Για το όραμά της για το Ηράκλειο μιλάει η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Πηνελόπη Τσακίρη, με το συνδυασμό «Συνεργασία για το Ηράκλειο» και επικεφαλής τον Ευρυπίδη Κουκιαδάκη.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά, γιατί τώρα και γιατί με τον κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη;

Έχω αποφασίσει ότι θα παραμείνω στην πόλη που  γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι και εγώ όπως άλλοι, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν δημότες. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ήταν μια συνειδητή απόφαση, τώρα που βρίσκομαι στην πιο παραγωγική μου ηλικία, αφού θεωρώ ότι μερίδιο ευθύνης στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δήμος έχουμε όλοι μας. Επέλεξα να συμπορευτώ στο πλευρό του Ευριπίδη Κουκιαδάκη καθώς θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος με ήθος, που λειτουργεί με πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας ενώ παράλληλα έχει βαθιά  γνώση και μεγάλη εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης.

Ποιο είναι το όραμα της παράταξης «ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» για το Δήμο Ηρακλείου, θα θέλαμε να μας αναφέρετε τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματός σας;

Το όραμα της παράταξης «ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» είναι η μητροπολιτική ενότητα που αποτελείται από τους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβυζίου, Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών Αστερουσίων  και Νίκου Καζαντζάκη να γίνει μητροπολιτική πρωτεύουσα της Ανατολικής Μεσογείου.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες, η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών είναι για μας επιτακτική ανάγκη.

Καθημερινά και διαχρονικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες επί σειρά ετών όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, η λακκούβα, το πράσινο, το κυκλοφοριακό θα πρέπει να λυθούν άμεσα και με οποιοδήποτε κόστος. Παράλληλα θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε έργα ανάπτυξης που θα αναβαθμίσουν την πόλη μας.

Ενδεικτικά αναφέρω: Ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών και γενικότερα του αρχαιολογικού θησαυρού της πόλης μας. Σύνδεση του Ηρακλείου με το  νέο αεροδρόμιο Καστελιού και σωστή αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και των χώρων γύρω από αυτό. Ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα και  εκμετάλλευση όλων των ενεργειακών πόρων.

Συμπλήρωση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Πώς βλέπετε το μέλλον του Δήμου στις δύσκολες οικονομικοπολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα;

Το Ηράκλειο είναι μια πόλη με μεγάλη δυναμική, άριστη γεωγραφική θέση, ιστορία, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.

Είναι στο χέρι όλων μας και κάτω από οποιοδήποτε οικονομικοπολιτικό περιβάλλον το μέλλον της πόλης μας να είναι λαμπρό.

Πείτε μου τους βασικούς  λόγους ώστε ένας δημότης να βάλει σταυρό  προτίμησης στην υποψήφια δημοτική σύμβουλο Πηνελόπη Τσακίρη;

Η προσωπική μου αγωνία δεν είναι γιατί να με ψηφίσουν αλλά όταν θα        ολοκληρωθεί η θητεία μου στο δήμο να πουν ότι καλώς το έπραξαν.  Δεν είμαι προσκείμενη σε κανένα κόμμα, δεν είμαι τέκνο πολιτικού, δεν αντιμετωπίζω την αυτοδιοίκηση ως σκαλοπάτι για την κεντρική πολιτική σκηνή. Είμαι ήδη καταξιωμένη στον εργασιακό μου βίο και  δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε αξίωμα για προσωπικό μου όφελος. Με βάση τα παραπάνω πιστεύω ότι γίνεται εύκολα κατανοητό ότι μοναδικός λόγος συμμετοχής μου στα κοινά είναι η προσφορά και το δημόσιο συμφέρον. Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για μένα είναι στη λήξη της θητείας και όχι στην αρχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News