Ο Πέτρος Ινιωτάκης για το οραματικό έργο φράγματος στο Κυπαρίσσι

Δημοτικές
Ο Πέτρος Ινιωτάκης για το οραματικό έργο φράγματος στο Κυπαρίσσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νερό, νερό και πάλι νερό, αυτός ήταν ο κεντρικός άξονας της επίσκεψης του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη στο Κυπαρίσσι, όπου κουβέντιασε με τους κατοίκους του χωριού την προοπτική του οραματικού έργου , όπως το χαρακτήρισε, κατασκευής φράγματος στην περιοχή.

Ο κ. Ινιωτάκης χαρακτήρισε μια τέτοια παρέμβαση ως έργο-«Φάρο» για την ευρύτερη περιοχή αλλά και το σύνολο του δήμου αφού θα εξασφαλίζει την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικής γης σε Κυπαρίσσι, Προφήτη Ηλία, θα είναι έργο ανάσχεσης του τεράστιου υδάτινου όγκου που πλημμυρίζει το Γιόφυρο και θα συμπληρώνει την ύδρευση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου σε περιόδους λειψυδρίας. Σύμφωνα με επίσημη καταγραφή, το 60% της υδρολογικής ροής του Γιόφυρου συγκεντρώνεται στη λεκάνη Προφήτη Ηλία, Αγία Βαρβάρα, Άγιο Θωμά, Βενεράτο, Πρινιά και Λαδούκου, το οποίο μεταφράζεται σε 22 εκ κυβικά νερού χαμένα ετησίως στη θάλασσα. Η αξιοποίηση αυτών των νερών θα διπλασιάσει την αγροτική παραγωγή και το εισόδημα της τοπικής κοινωνίας. 

"Εμείς βλέπουμε την αγροτική περιφέρεια του δήμου οραματικά και σε συνάρτηση με το σύνολο της δημοτικής επικράτειας, και όχι αποκομμένα. Η περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει τον αστικό δήμο και ο δήμος να αντιληφθεί επιτέλους ότι διαθέτει εντός διοικητικών ορίων του μια καθημαγμένη αλλά γεμάτη δυνατότητες αγροτική γη. Εμείς πιστεύουμε στο έργο και την αναπτυξιακή του δύναμη και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να γίνει πραγματικότητα", είπε εμφατικά ο κ. Ινιωτάκης. 

Μετά το Κυπαρίσσι ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου συνοδευόμενος από υποψήφιους και μέλη της "Συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ" και της "Άμεσης Δημοκρατίας", επισκέφθηκε και τον Προφήτη Ηλία όπου συζητώντας με τους κατοίκους επανέλαβε τη δέσμευση του για θέσπιση αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων με έδρα την ενδοχώρα, ώστε τα μηχανήματα που χρειάζονται για την αγροτική οδοποιία να παραμένουν στα χωριά και όχι να σκουριάζουν σε δημοτικές αποθήκες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News